Cuvântul cotidian Vocalize în La Major (57)

În acest spațiu, puteți citi fragmente din opera lui Gheorghe Schwartz -Cuvântul cotidian Vocalize în La Major. Volumul este sub tipar la Editura Junimea din Iaşi.

Cuvântul cotidian sau „Capul fără Trup”: o descoperire terifiantă în vizorul echidistant al presei.

 

  1. La ora 16, întrerupând programul de muzică simfonică, TV ACTUALITATEA a difuzat un Comunicat al Preşedintelui Benjamin (Ben) Dumas prin care se aducea la cunoştinţa lumii întregi că:
  2. referendumul pentru schimbarea numelui oficial al ţării se suspendă temporar şi va fi reluat la o dată ce va fi anunţată ulterior;
  3. ancheta în cazul <Capul fără Trup> se apropie de final;
  4. doctorul Roman Postubal îşi continuă cercetările paşnice în Laboratorul Special de la Combinatul Chimic din Purdeatown;
  5. armata Vandanei de Sud este pregătită să dea o ripostă nimicitoare oricăror forţe externe sau interne care ar încerca să destabilizeze ţara.

Nu s-a precizat nici dacă suspendarea temporară a referendumului aduce după sine şi deschiderea graniţelor, nici nu s-a dat o dată precisă pentru când vor fi făcute publice rezultatele anchetei privind cazul <Capul fără Trup> şi nici la ce „forţe interne” a făcut aluzie Preşedintele, identitatea „forţelor externe” fiind mai uşor de dedus. Şi nu s-a precizat în Comunicat nici ce fel de legătură este între „cercetările paşnice” ale doctorului Postdubal şi cazul <Capul fără Trup>; şi nici ce a căutat savantul în periplul său african. Periplu imediat alăturat la reportajul difuzat de TV 99.

 

  1. Toate acestea au oferit suficient material de analiză specialiştilor din lumea întreagă.

RADIO AUTOSTRADA, cel mai urmărit post de radio din Republica Vandana de Sud, preluat de canalele din 136 de ţări[1], a dezvăluit din jumătate în jumătate de oră mişcările de trupe din spatele gardului de sârmă electrificată şi a anunţat că o escadrilă de drone a pătruns la ora 17 şi 8 minute pe teritoriul ţării şi s-a postat deasupra Combinatului Chimic din Purdeatown, locul unde a fost anunţat oficial că s-ar afla doctorul Postdubal.

Încă tot la 7 octombrie, la ora 17 şi 36 de minute, TV ADEVĂRUL (tot din Republica Vandana de Sud) a transmis că la şedinţa Comitetului Siguranţei Naţionale s-a decis că atacul cu drone reprezintă începutul războiului şi că, dacă acele aparate nu vor fi imediat retrase, forţele antiaeriene le vor nimici.

La ora 18, RADIO AUTOSTRADA continua să susţină că „escadrila de drone” se află în continuare deasupra Combinatului Chimic din Purdeatown şi că deocamdată forţele locale încă nu au ripostat.

Şi tot la ora 18, ŢARA, ziarul din Podlipeţ (Republica Vandana de Nord), a precizat, în ediţia de după-amiaza, că deasupra oraşului au apărut aparate de recunoaştere, probabil ca un răspuns la escadrila de drone aflată deasupra oraşului Purdeatown din Republica Vandana de Sud. La doar 20 de minute de la apariţia pe piaţă a acestei informaţii, la TV NAŢIUNEA, Richard Mc. Loyd, preşedintele Republicii Vandana de Nord, a dat o Declaraţie prin care a susţinut că ţara sa nu are nicio legătură cu cele ce se petreceau pe cerul de deasupra oraşului Purdeatown şi a încercat să liniştească pe toţi nordvandanii că „relaţiile dintre cele două republici surori sunt mai cordiale decât oricând”. Mc. Loyd nici n-a confirmat şi nici n-a infirmat dacă într-adevăr există sau au existat aparate de recunoaştere deasupra regiunii Podlipeţ.

La ora 18 şi 8 minute, TV 24 (oficiosul celei de A Treia Mari Puteri) a anunţat că „în câteva minute vom difuza un comunicat extrem de important”. Anunţul a fost repetat de 14 ori, însă nici la ora 22 acel comunicat încă n-a apărut.

Emisiunea zilnică a lui Paul Stefan Brah de pe TV 99, a fost brusc întreruptă de un calup de publicitate. Şi asta tocmai când celebrul comentator analiza situaţia de la graniţa dintre cele două republici Vandana. (În ultimele zile, cu mici excepţii, nici n-a fost abordat vreun alt subiect pe TV 99.) Unde să te uiţi? La TV 24 sau la TV 99? Va ieşi TV 24 cu o declaraţie oficială de război?[2] Sau să-l aştepţi pe Brah, care tocmai a pregătit miliardele sale de fideli urmăritori că va dezvălui relaţia dintre cazul <Capul fără Trup> din Băltuţan, savantul Roman Postdubal (tot din Republica Vandana de Sud), cinci ţări africane şi consecinţele probabile ale tuturor acestor elemente asupra viitorului imediat al planetei. TV 99 are o echipă de reporteri ca nicio altă televiziune din lume şi aceştia sunt prezenţi şi în cele mai obscure locuri de pe Terra. Înainte de a fi întrerupt pe neaşteptate – brusc şi neanunţat! – de calupul de publicitate, ceea ce nu i s-a întâmplat niciodată până atunci lui P. S. Brah!, au fost prezentate câteva secvenţe numite „exemplare pentru cine are ochi să vadă şi minte să analizeze”, secvenţe cel puţin aparent fără legătură unele cu celelalte. (Prima secvenţă a prezentat două minute dintr-un 16 martie trecut, când o rupere de nori a umplut cofetărie BISMARCK & FIII din Băltuţan, insistându-se pe o replică prin care „a încercat Rudy s-o liniştească pe Anabell, dar aceasta ţipa isteric, văzând cum rochia ei de gală se transformă într-o zdreanţă: <În curând n-o să mai poată trece decât amfibiile>”. Replica aceasta a fost reluată de trei ori. (De unde au această secvenţă cei de la TV 99, când Niky Gonzales a jurat că în hărmălaia de atunci n-a filmat nimeni!?) Al doilea fragment difuzat a fost unul doar sonor, o dispută între nelipsiţii Noru şi Macalamba preluată de pe RADIO MINUS (tot din Băltuţan), iar al treilea fragment era format dintr-un şir de fotografii luate din tribunalul din Purdeatown, poze în care doctorul Postdubal apare în robă de avocat. Al patrulea episod a fost o filmare de la mare înălţime a unei suprafeţe ce părea a fi un deşert: camera tocmai focaliza încet, mărind suspansul, când a intervenit atât de enervant acel calup publicitar.

Întreruperea de pe TV 99 a iscat nervozitate, chiar revoltă pretutindeni. Oamenilor le-a venit să arunce cu orice în micile ecrane. Dar n-au făcut-o. Să fie până şi Paul Stefan Brah cenzurat? Cum e posibil!? Şi din ordinul cui? Câteva secunde de publicitate pe TV 99 costă o avere şi, probabil, în condiţiile date, costă şi mai mult. Cine să-şi permită să blocheze canalul de atâta vreme?

 

  1. Evenimentele s-au precipitat. Desigur dramatic! Mai ales după ce a căzut şi internetul! Mai lipsea doar să se prăbuşească şi televiziunile prin cablu. Pe TV MAPAMOND (Europa) a apărut un anunţ despre un iminent taifun venind din vest cu o viteză apreciabilă, taifun care ar putea să măture numeroase ţinuturi, fiind probabilă şi o avarie la staţiile de emisie prin satelit, motiv pentru care TV MAPAMOND îşi cerea scuze cu anticipaţie de la stimaţii abonaţi. Un anunţ identic a venit şi de la TV AFRICA NOUĂ. TV OM (OMUL NOU) a ameninţat că, dacă taifunul nu va întrerupe legăturile, atunci lumea să fie pregătită că o vor face trupele de elită ale organizaţiei criminale B.V.C. Block, cu sediul la Brans (Ontario). „Tehnicile de inducere în eroare a milioane de oameni neştiutori de către iudeo-masonerie prin mijloacele de intoxicare în masă trebuie eradicate. Singura şansă de supravieţuire a omului ingenuu în asemenea momente grele este să ia istoria de la capăt!”

 

  1. Într-adevăr, la 8 octombie ora OO, ecranele televizoarelor au rămas albe. Promisiunea lui Brah în legătură cu dezvăluirea marelui mister al legăturii dintre cazul <Capul fără Trup> din Băltuţan, savantul Roman Postdubal (tot din Republica Vandana de Sud), cinci ţări africane şi consecinţele probabile ale tuturor acestor elemente asupra viitorului imediat a rămas neîmplinită: milioanele de stimaţi privitori nici măcar n-au apucat să vadă dacă interminabilul calup de publicitate a luat sau nu sfârşit.

La 8 octombrie, ora 4 şi 32 minute AM, s-au întrerupt şi emisiunile posturilor de radio, cu excepţia celor locale.

Populaţia lumii nu mai avea acces decât la ipoteze. Nimeni nu putea afirma cu certitudine dacă paraşutiştii lunetişti au pătruns sau nu în Republica Vandana de Sud. Aşa că nimeni nu ştia la ce consecinţe directe trebuie să se aştepte.

 

  1. Situaţia a rămas neschimbată până în data de 12 octombrie. Ziua de 12 octombrie a început cu o furtună de vară, după care, la ora 12 GMT, cei ce au rămas tot timpul cu televizoarele deschise au avut surpriza să recepţioneze mai întâi nişte purici, apoi imaginea impecabilă a influentului canal TV 99. Un crainic a anunţat principalele ştiri: un accident în lanţ pe o autostradă (cu imagini de la faţa locului), un cutremur de 4,5 grade în Balcani, (fără victime), o crimă în Ardeni (cu un reportaj din localitatea numită San Paul). În Orientul Mijlociu a avut loc un atac cu o maşină capcană: 24 morţi. (Reportaj de la faţa locului.) Au urmat ştirile sportive şi datele meteo.

Începând cu ora 13. 00, au reapărut pe micile ecrane şi celelalte posturi. Radioul şi-a revenit abia o oră mai târziu, iar internetul ici-acolo abia începând cu ziua de 13 octombrie.

Astfel că aşteptata transmisiune în direct a „nunţii anului” a putut fi urmărită toată ziua de 15 octombrie pe tot globul.

 

  1. La cofetăria Bismarck & FIII (din Băltuţan, un important nod de cale ferată din Republica Vandana de Sud), în separeul jurnaliştilor izbucneşte o ceartă cumplită între Dr. Daberdam (de la CETĂŢEANUL) şi Dem V. Lazar (de la VIITORUL). Trebuie să intervină zdrahonul Gyusi pentru a-i despărţi.

 

Tot în data de 15 octombrie, într-un Comunicat comun, Primăria şi Procuratura din Băltuţan au anunţat că „un caz cunoscut drept <Capul fără Trup> este pe punctul de a fi elucidat, astfel că „în curând vor putea fi făcute publice rezultatele cercetărilor”.

Ciudat că tocmai după ce lucrurile păreau să revină la normal, vremea s-a schimbat brusc şi la Băltuţan a apărut prima ninsoare. Cam devreme, nu?

După ce lucrurile păreau să revină la normal, copiii au trebuit să revină la şcoală. Unii nu s-au prea bucurat.

 

 

 

[1]              În mod cert, RADIO AUTOSTRADA a dat cea mai mare lovitură de pe urma evenimentelor mereu în plină derulare: drepturile de retransmisie din atâtea ţări au ajuns la nivelul a 65,7% din PIB-ul Republicii Vandana de Sud. Şi, desigur, şi ţara a câştigat mult din impozitele cuvenite de la RADIO AUTOSTRADA. (Drept urmare, Preşedintele a decorat postul de radio cu medalia VANDANUL DE AUR în grad de Comandor.)

[2]              Rezultatele summit-ului din 5 iulie a celor Patru Mari Puteri care, la insistenţa Primei Mari Puteri, a anulat atacul celei de A Treia Mari puteri, încă n-au fost date publicităţii. Dar să nu fi aflat de el nici măcar jurnaliştii de la TV99? Aceia nici măcar n-au amintit vreo vorbă că acel summit atât de important ar fi avut loc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.