„Dacă respectați cele două reguli, veți intra sănătoși în noul an!”

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au un transmis un mesaj de Anul Nou, în care le recomandă românilor să fie precauți în timpul Revelionului. Pompierii spun că nu trebuie să se neglijeze respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului și nu trebuie permis copiilor jocul cu petarde și artificii.

„A început număratoarea inversă până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem două recomandări pentru voi: Nu neglijați respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus! Nu permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Dacă respectați cele două reguli simple, veți intra sănătoși în noul an!”, scrie în mesajul IGSU.

Pompierii mai spun că este important ca românii să sărbătorească acasă, în familie, și să poarte mască și să păstreze distanța fizică. În ceea ce privește artificiile, pompierii le recomandă românilor să nu le utilizeze în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire și nu pot fi lăasate la îndemâna copiilor.

În noaptea Revelionului, peste 5.200 de pompieri vor asigura misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, la nivel național. Răspunsul la solicitările cetățenilor va fi gestionat cu peste 3.300 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 130 mașini de descarcerare, 329 ambulanțe SMURD, 31 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic, precum şi 39 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Oauuuuu! Au scos pompierii la interval cu mesaje coro?! Hai ca baga in rahat si aceasta entitate! Bai nebunor, ce treaba au pompierii cu mesajele coro?!
    Va dau un sfat ideal: zambiti din stomac, glumiti, cantati in gura mare, dansati singuri in casa, muzica la maxim, mancati ce aveti dar cu pofta, puneti-va dorinte reale si incepeti anul ini de viata, vitalitate, bucurie si multa forta, nu uitati de increderea in sine, da? La multi ani fericiti tuturor!

  2. Va doresc ca Noul An sa va aduca INCHISOARE PE VIATA pentru distrugerea economiei Tarii si genocidul romanilor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.