Darius Vâlcov, audiat la DNA

Aflat în arest la domiciliu din 26 martie, Darius Vâlcov a ajuns marți dimineață la DNA pentru audieri.

Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

Procurorii au extins cercetările astfel că DNA a cerut Senatului un nou aviz pentru arestarea fostului ministru de finanţe, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură.

Miercuri, Senatul votează a doua cerere de încuviințare a arestării lui Vâlcov.

Membri Biroului Permanent al Senatului au decis luni calendarul pentru a doua solicitare a DNA de reținere și arestare a senatorului.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât, joi, ca fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, să fie cercetat în arestat la domiciliu. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Darius Vâlcov a fost adus joi la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Fostul ministru de Finanțe este acuzat de trafic de influență, infracțiune săvârșită pe vremea când era primar al municipiului Slatina.

Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal. DNA a cerut un nou aviz, pentru arestarea acestuia, fiind acuzat că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.