Tot nu s-au înţeles! Ultimatum de la PSD pe data prezidenţialelor

Liderii Coaliției PSD-PNL n-au ajuns nici acum la un consens după ce s-au reunit iar pentru a stabili data alegerilor prezidenţiale.

Ultimatumul PSD: Predoiu are două HG pe masă, cu 15 septembrie şi cu 29 septembrie. Să decidă cu PNL

„Din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta aceste date. PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoralui. Lumea trebuie să aibă un calendar predictibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romașcanu, la finalul ședinței de coaliție.

„Rămâne ca, în cursul acestei săptămâni, domnul Predoiu, care în acest moment, ca ministru de Interne, are două hotărâri pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie ca datele primelor tururi, să decidă, fiind un ministru PNL, împreună cu Partidul Naţional Liberal, care din aceste două date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către Partidul Naţional Liberal, fiind în măsură să acceptăm chiar şi data de 29 septembrie dacă domnul Predoiu va iniţia o hotărâre de Guvern în acest sens”, a precizat el.

Stabilirea datei alegerilor pentru preşedintele României în septembrie este „o decizie a unor oameni responsabili care conduc cele mai mari două partide din România, o decizie votată în forurile de conducere ale partidelor, (…) o decizie asumată”, a arătat Romaşcanu, amintind că acest calendar a fost stabilit în primăvară.

„Decizia este la ministrul de Interne”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD.

El a apreciat că scenariul cel mai probabil este ca, la finalul acestei săptămâni, să fie luată o decizie privind stabilirea datei alegerilor.

„Dacă şedinţa de Guvern va fi vineri, sigur că vineri va trebui să fie luată această decizie asumată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu”, a punctat Lucian Romaşcanu.

Senatorul PSD a fost întrebat ce se întâmplă dacă liberalii vor bloca această decizie.

”Eu cred că avem un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să modificăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suntem în situaţia în care, în martie, s-a cerut un calendar pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia e la ministrul de Interne. Încă cred că din perspectiva colegilor liberali obnoarea e destul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus”, a arătat Romaşcanu.

PNL ar dori ca alegerile să aibă loc în noiembrie, PSD insistă ca primul tur să aibă loc în luna septembrie.

Termenul limită pentru ca Guvernul să elaboreze Hotărârea cu data alegerilor este 2 iulie.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în şedinţa de guvern de vineri, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, el precizând că săptămâna aceasta stabilesc la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur de scrutin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

 1. Da, și toata harababura asta penibilă e pentru ambitia lui Johannis, ca sa-și gaseasca si el un servicj liniștit si excursionist, fie el macar la UNICEF acum. De aceea, pentru linistea lui a facut coaliția asta nefuncțională în veci și comasarea alegerilor! A sfidat românii, NATO si UE prin pretentiile lui total nemotivate si nerecomandate de nimic! Du-te la părinți și la sora-ta Christa, sau la Vila din Miami sau la Rahova, doar lasa în pace poporul asta care nu joacă golf si pe care îl disprețuiesti atât caci si lui îi vine să verse de greața pe care o provoci. PS: LASA-NE SCHWEIN HUNDE !

 2. Da, ăștia ca sa-si pastreze ciolanul si „stabilitatea” sunt in stare sa voteze si o presedentie prin rotatie, ciuca/ciolacu. Greseala este a PNL, agățat la remorca PSD. PS: Spre bucuria lui Geoană ca doar nu a lui Sosoacă !!!

 3. Da de ce mai facem alegeri, cheltuiti bani de pomana… proclamati-l direct dupa consultari la varf la Bruxelles, Washington DC, Tel-Avi

 4. S-AU INTELES SĂ NU SE INTELEAGĂ.O MARE DE MINCIUNI=RECALCULAREA INDIVIDUALĂ A PENSIILOR, nu si a celor speciale??INGHEAȚĂ OCEANUL ALEGERILOR IN PLINĂ VARĂ! PESTE O SAPTAMANĂ VINE VACANTA DE VARĂ, lacătul pe usi, uităm de Relitatea tv și ANCA. de România tv , CIUTACU SI ROXANA și ne vom scălda in marea diversiunilor alegerilor de toamnă-iarnă, uitând de noi, de economie și muncă, de principii și aspirații, de interesul național și demnitatea națională!!!LUNGA VRĂ FIRBINTE.

 5. Controversa pe data alegerilor nu tine de Joha, mandatul lui se termina in luna Dec 2024 ! Liberalii vor timp suplimentar sa-l impacheteze pe McCiuca, unul care nu stie pe ce lume traieste. Probabil n-are, inca, ok de la CIA. Ciolacu isi doreste presedinte Ciuca, asta ii asigura functia de premier. Toti ceilalti sunt de umplutura, sa dea bine la „democratie”. Voi aveti boala pe oricine nu este ceausescu cu 3 clase primare si pistol la centura.

 6. `deci să recapitulăm: PNL-UL SE FRACȚIONEAZĂ -TĂBĂRUȚA ROBERȚIANĂ -ÎNAPOI LA SÂNURILE LUDOVICIENE;CE RĂMÂNE -RAREȘ +CIUCĂ MAI MAI CĂ SE ÎNSCRIE ÎN PSD DAR LA PARLAMENTARE NU MAI FAC 50+1—Ș-ATUNCI CU CINE ?CINE VA LUA AUR-UL DE TOVARĂȘ?CÂT VA FACE AUR LA PARLAMENTARE? USR-A INTRAT ÎN DIVIZIUNE DUPĂ DESCÂNTEC : UNDE-I UNU-FIE DOI/UNDE-S DOI SĂ FIE PATRU // NICI PMP-UL,NICI CIOLOȘ-EUL NU O DUC MAI ÎN UNIRE ; UDMR-UL VA VENI CU 5,35% (cu voturile din MOȚĂȚEI ȘI IANCA)—NO FĂ MAJORITATE !! UNIUNE NAȚIONALĂ-NICI VORBĂ ! ȘI ATUNCI –ATUNCI ȘI IAR ATUNCI VA VENI SOLUȚIUNEA -:4 DRONE-N UNIFORMĂ RUSĂ VOR ATACA O GRĂMADĂ DE STUF–STARE DE RĂZBOI ȘI RĂMÂNE TOT AȘA! DUPĂ UN AN UN DRAPEL STRĂIN VA FLUTURA ORI PE CASA POPORULUI ORI PE KREMLIN!-Ș-OM MAI VEDEA! DAR SĂ NU FIE CUMVA UN DRAPEL NEGRU,NEGRU ȘI SĂ FLUTURE PESTE „EVAPORAȚI”!! DE CE MAI VORBIȚI DE PENSII?!

 7. De ce sa mai fie alegeri daca Romania e condusă hotărât de cei de la UE, NATO, americanii, austriecii, nemții? De ce alegeri daca e obligatoriu sa respectam hotărârile straineze? De ce alegeri daca tot ce achiziționează pe numele și din bugetul Romaniei se direcționează ca ajutor umanitar in ukraina și republica moldova? De ce alegeri daca plăvanul nu si-a găsit loc de muncă și va rămâne pensionar de lux excentric in loc să prelungească mandatul de lux nesimtit pentru vacante și plimbări cu aeronave de lux închiriate? Doar așa că sa avem guvern, parlament și cotrocenist cărora le plătim lunar ceea ce nu merită? Mai bine NU.

 8. Cu alegerile prezidential in noiembrie Johannis isi pastreaza „legitimitatea”…Cu aceste alegeri in sept. ramane ILEGITIM IN FUNCTIE pe modelul PRIMARILOR si CONSILIILOR JUDETENE ILEGITIME intre 9 iunie si septembrie..

 9. Cu cateva zile inainte de alegerile europarlamentare si locale , Nicolae Ciucă a declarat că Congresul PNL pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale va fi organizat nu mai târziu de prima decadă a lunii iulie, el precizând că pe 15 iulie începe precampania, iar coalitia PSD-PNL trebuie să meargă mai departe.
  Ciucă lă sa să se inteleaga si posibilitatea unui candidat comun la prezidentiale din partea coalitiei. Fiind intrebat despre o posibilă nominalizare a lui Marcel Ciolacu ca premier, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns: ”În primul rând, până acolo mai este cale, în al doilea rând, dacă se va menţine aceeaşi formulă de coaliţie, vom negocia toate funcţiile, inclusiv cea de premier. Ca atare, nu cred că trebuie să nominalizăm acum pe cineva anume”. El a spus că şi reciproca este valabilă, respectiv el să fie propunerea de premier dacă Marcel Ciolacu ajunge preşedinte. ”Pentru ţara mea sunt dispus să fac orice”. Editat
  Acum unii lingăi din PNL vor să- l impingă pe Ciucă să candideze neapărat la prezidentiale. chiar dacă riscă să rupă coalitia.

 10. Presedintele este LEGITIM in spatiul a 5 ani de la data depunerii juramantului. Doar in mintea alcoolizata a celui din Ojdula presedintele este amestecat cu alti alesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.