Datoria externă a SUA a atins un nivel record

Datoria suverană a Statelor Unite a atins cel mai mare nivel de până acum, anunţă Departamentul american al Trezoreriei, citat de CNBC şi Bloomberg, potrivit mediafax.

Datoria totală a Statelor Unite ale Americii a ajuns la nivelul de 22.010 miliarde de dolari, a transmis Departamentul Trezoreriei.

La începerea mandatului preşedintelui Donald Trump, în ianuarie 2017, datoria suverană a SUA era de 19.950 de miliarde de dolari.

Datoria externă a Statelor Unite a crescut în ritm accelerat după reducerile de taxe în valoare de 1.500 de miliarde de dolari aprobate de preşedintele Donald Trump în decembrie 2017 şi în contextul aprobării de către Congres a majorării bugetului pentru apărare.

În noiembrie 2018, presa a anunțat că Trump a promis să înceapă achitarea datoriei de stat a SUA.

Anterior, liderul american a declarat că, datorită noilor tarife vamale la mărfurile importate, SUA vor putea să-și achite o mare parte din datoriile de stat.

Rusia și-a redus investițiile în titlurile de stat ale SUA cu 1,8 miliarde de dolari, până la 12,814 miliarde dolari. Această diminuare a devenit vizibilă odată cu vânzarea masivă a hârtiilor de valoare americane în primăvara anului 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Nu conteaza nici datoria externa a USA nici sumele imense in dolari aflate in sistemul bancar si comercial international . Conteaza doar cine stabileste momentul cand o sa aflam toti cat valoreaza de fapt aceste foarte multe mii dee miliarde de dolari . 1 USA , 2 China,3 Sauditii , 4 Altcineva

  2. Bogatii americii trebuie protejati, de ce sa plateasca taxe in mod corect, ca toti ceilalti cetateni

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.