De ce primesc primarii 5% la salariu? Dar ”înalţii demnitari au fost eliminaţi…”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, că înalţii demnitari – parlamentarii, miniştrii şi secretarii de stat – au fost eliminaţi de la creşterea salariilor cu 5%, menţionând că această majorare a fost, însă, acordată primarilor, aleşilor locali, care „sunt asimilaţi oarecum Corpului funcţionarului public din România”.

„S-au eliminat toţi cei care deţin înalte funcţii publice, din zona vizibilă care, probabil, a generat şi indignare sau îngrijorare. Tot ce înseamnă parlamentari, miniştri, secretari de stat sunt eliminaţi din această creştere (a salariilor de 5% – n.r.)”, a precizat Stroe.

El a spus, referitor la faptul că nu sunt eliminaţi de la această creştere şi primarii, că aceştia sunt asimilaţi Corpului funcţionarului public.

„Aceştia sunt asimilaţi oarecum Corpului funcţionarului public din România şi, în mod evident, că există o aşteptare cel puţin în raport cu creşterea veniturilor. În zona de sus, în zona superioară a demnităţilor publice, salariile sunt îngheţate”, a explicat Stroe.

El a respins ideea că majorarea salariilor primarilor va fi făcută având în vedere anul electoral.

„Influenţa sau interesul politic n-are legătură cu sistemul de salarizare din administraţia publică. Nicidecum”, a spus Stroe.

Legat de faptul că ar fi primari nemulţumiţi de salariile pe care le au, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a spus că a auzit că unii primari au salarii „cât o învăţătoare”.

„Cred că aţi putea să întrebaţi şi să faceţi comparaţie şi la nivelul primarilor. Fără a fi eu părtinitor, am auzit voci din partea primarilor care susţin că au salariul cât o învăţătoare, sincer. (…) Mai mic decât o învăţătoare, am spus. Adică sunt administraţii publice care derulează în decursul unui an bugetar foarte multe proiecte pe fonduri europene. Am spus generic că am auzit”, a explicat Veştea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Hoții de primari care și-au tras singuri salarii mai mari ca al „președintelui meu” trebuie să tragă pentru alegeri. O țară de hoți cu viloaice cu 50 de camere și conturi afara!

  2. Primarii si in cele mai mici comune trebuie sa aduca lumea la vot sau sa adauge voturi.

  3. Uăi, dac’ aieț cunuoștiinț’ di primari nimulțumiț’ transmiteț’ sa-ș’ deie dimisia di uonuari și sa intre-n minâ sa să hie la strung, ca-cilia-i ghini taari…

  4. Sa manipulati in halul acesta cand un primar are net 164.938/an iar o invatatoare 3200/luna deci 38.400 de lei/an adica 23% din salariul unui primar, oricare am cautat doi Boc si Oancea din Deva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.