Decizia Min. Educației pentru Bacalaureat

Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educaţiei a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ în anul şcolar 2022 – 2023, în ceea ce priveşte organizarea examenului naţional de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a şi a concursului naţional de ocupare a posturilor didactice de predare din învăţământul preuniversitar.

În contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

La examenul naţional de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În anul şcolar 2022 – 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează.

Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învăţământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei, fără inspecţia la clasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Cea mai bună decizie ar fi ca în colonie să nu se mai facă școală…!
    Cine mai dorește să facă școală să meargă în muie la școală!…uite exemplul ungaria,polonia,slovacia,slovenia doresc să integreze copiii români în sistemul lor de învățământ…
    Alți vor merge la bruxelles, viana, berlin, roma…ăia cu banii furați timp de 33 de ani din buzunarele noastre…
    Iar restul ,adică 70 % din copii nu vor să mai învețe carte!…
    Ăsta e celebrul program Rumania educată lansat acum un deceniu în urmă…
    Și pe bună dreptate ,pentru ce-ți mai trebuie în ziua de astăzi școală?…

  2. in poza:
    -o viitoare jurnalista!

    (daca e inca minora sa se abtina de la a-i raspunde lu maxtor)

  3. ca profesorii nu vor intra la examene…chiar daca ”scurtati” perioada tot nu veti reusi

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.