Repetiția pentru Bacalaureat: Jale la limba română

O pondere de 60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au participat la simularea examenului de Bacalaureat au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba şi literatura română, 64,12% la proba obligatorie a profilului şi 64,75% la proba la alegere a profilului, a informat vineri Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Rata de promovare la Limba maternă a fost de 84,08%.

Simularea Bacalaureatului a fost susţinută în perioada 4 – 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit comunicatului citat, au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori. În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

„Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a mai informat Ministerul Educaţiei.

Ministerul menţionează că face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.

Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare, se mai arată în comunicatul citat.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

16 Comentarii

  1. Se poate ca tinara generatie sa simta ca vremurile nu sunt favorabile Lb Romane , asadar …
    Lb Engleza sau Lb Rusa par mai practice….

  2. Cu o conducere analfabetă cum ați vrea să fie tineretul bovin?…

  3. Oare nu este vina profilor care vor numai si numai mariri de salarii.Nimeni nu se uita la situatia elevilor,nimeni nu le ia apararea.Nici macar parintii auristi si manelisti.

  4. …si iti dai seama in ce hal a ajuns tineretul de astazi.Pe acest tineret ne vom baza in urmatorii 30 de ani.In acest tineret din „RO educata” ne punem sperantele pentru viitoarele noastre pensii.Sincer, e o gluma proasta.

  5. Pai avem un ministru care i place de domnu Ceaşca ce sa mai intelegi? Nu stie nici un lucru elementar in comunism ca daca il faceai domn si nu tovaresi te marca securitatea asa timp si ciocoflendir i. Hai sa incepem de la varf.

  6. Stați liniștiți. Maine profesorii ies in strada pentru majorări salariale. Cu aceasta ocazie o mai pun de un dans al pinguinului. Ce tu remușcări? Ce tu analize serioase? Ce tu responsabilitate? Lasa-le naibii de imbecilitati. Ei și Jhonny sunt stâlpii societății. Asa arătat o Romanie educata. Asa arata elevii și pe aproape o țin profesorii cu competente multiple în orice telefon mobil pe care-l folosesc la ora pentru nevoi personale.
    PS. Totusi, nu vă impacientați. În vara subiectele vor fi ușoare, ca sa nu facă elevii febra musculara și intelectuala, iar promovabilitatea va fi pe undeva la 60-70%. Doar e an electoral, pleacă ficusul cu pupăză din tei de la Cotroceni și nu poate fi sifonata imaginea candidatului,cu raza scurta de acțiune din cauza miopiei intelectuale, la funcția de SN. Așteptăm ca actualii guvernanți sa declare educația moarta iar distinsii profesiri sa planga în hohote pe altarul neputinței lor profesionale cu lacrimi de bucurie, fiindcă și ei sunt părtași la acest dezastru. Ei și întreg eșichierul politic care s-a perindat la butoanele destructutarii lui.

  7. Profesorii de romana nu-si fac treaba. Din cauza ca profesorii sunt conectati politic, nici un parinte nu indrazneste sa deschida gura sa reclame loazele…victimele sunt copiii. Daca s-ar face inspectii si eleviii ar avea curajul sa vorbeasca fara sa le fie frica de repercursiuni, ati fi surprinsi la ce mizerii si la ce bataie de joc s-a ajuns. Sunt forte multi profesori la nivel de vanzatoare sau de tractorist care incearca sa intimideze elevii ca sa-si ascunda incompetenta.

  8. este varza. Nu ma bucura dar asta este situatia!
    CAND VREI SA DISTRUGI UN POPOR II DISTRUGI EDUCATIA!
    CINE VREA SA NE DISTRUGA, DOMNILOR DIN CONDUCEREA ROMANIEI?

  9. Limba romînă nu se vorbește corect, romînește corect nu se vorbește nici in presă, nici in politic, nici in instituții unde se emit acte oficiale cu erori gramaticale de nepermis. Adică funcționarul e cel puțin analfabet funcțional… Iar de lele Floare sau badea Gheorghe ascultă radioul, unde te umple de muzica tembelă, cu siguranță nu pricepe nici o propoziție turuită și rărăită de vre-o manelistă mahalagioaică…țiitoare de microfon.

  10. Nu ai legislație corectă bre. Nici la invățămînt, nici la sănătate, nici la justiție și cam peste tot,. Ori in cel mai bun caz nu se respectă..Legislația e croită după interese de clanuri, de grupări politice sau mafii, cum ai de exemplu in inspectorate.. Deci cum puii mei vrei să fii educat ??

  11. Nu mai acuzati aiurea! Ce vina au profesorii sau ministerul/ministrul, ca majoritatea elevilor nu invatza (sau nu vor sa invetze) ? Practic un elev care vrea sa îñvetze, nu are nevoie de profesori, poate invatza/citi singùr din caŕti/manuale. Profesorul doar sa il examineze.

  12. Sa nu ne miram . Toata floarea cea vestita a RRROMANIEI , vrea la UNIVERSITATI din STRAINEZIA !!! Apoi ,,FONCTII,,BUGETARE la TAIAT FRUNZE LA CAINI !!! SAU STUDII SUD VEST EUROPENE si LOCURI IN PE !!! SE VA TERMINA CU DESCURCAREALA RRROMANIKA !!!IN CATUNUL NOSTRU UITAT DE DUMNEZEU AVEM 480 FUNCTIONARI de PRIMARIE cu STUDII METALURGICE !!!In fiecare sfarsit de an , CONSILIUL LOCAL , format din SOMITATI (ospatari) veniti din SPANIA , aproba mariri de impozite si taxe la care se adauga amenzi de NEPLATA la timp !!! Ca de latoti le trebuie PREMII !!!TRAIASCA DEMOCRATIA !!!VIVAT TIMISOARA si TEMBELUTIA RRROMANA !!!

  13. RRROMANIKA EDUCATA !!! CU 80 % REPETENTI !!! TRAIASCA DEMOCRATIA ORIGINALA !!! VOTATI JOHANIS -NATO !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.