Absolvenții români ai unor universități din străinătate vor putea profesa în România, în specialitatea studiilor, fără niciun fel de restricție, a anunţat, marţi, senatorul PSD Robert Cazanciuc.
”Proiectul meu de lege, inițiat împreună cu colegul meu Daniel Fenechiu, a fost votat, astăzi (marți – nr.), în Camera Deputaților, for decizional, urmând ca legea să fie transmisă la promulgare.
Până azi eram în situația absurdă ca tinerii români care doreau să se întoarcă acasă să fie nevoiți să apeleze la instanțele de judecată pentru a putea profesa în domenii certificate de cele mai prestigioase universități din lume.
Inițiativa legislativă restabilește normalitatea și înlătură inechitățile care îi împiedică acum pe studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educației.
În prezent, profesiile reglementate stabilesc prin norme proprii condiții de admitere în profesie care de multe ori adăugă elemente în plus față de actul normativ de bază, cum ar fi dovada efectuării unor cursuri.
Prin modificarea legii se elimină barierele artificiale în calea tinerilor români de mare valoare care doresc să se întoarcă în România pentru a trăi împliniți acasă și a contribui la dezvoltarea țării și la conectarea ei la cele mai importante valori și tehnologii”, a arătat Cazanciuc
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Comentariile sunt închise.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Pare o lege cu dedicație, pentru copii de jmekeri…
sigur…termina dreptul la Londra si intra in barou la Bucuresti…tare…
Corect! Liber la fabricări diplome online cu conținut fals, e prin lege în România! Asta e respect prin fals prin legi cu dedicație pentru învățământul din Romania?! Așa că, toți care au folosit această metodă, destui la număr, sunt apti sa practice conform studiilor chiar daca e fals în acte/diplome de studii! Sa vedem în ce categorie vor intra universitățile din Romania în următorii ani! Inca un motiv plauzibil pentru a nu reveni cetățenii români din străinătate, asta nu e respect, e umilință totala prin legi cu dedicație pentru toți care studiază real in străinătate la zi, dar și pentru cei care au învățat pentru examen pentru recunoașterea studiilor și diplomelor de absolvire reală la zi în Romania!
E o lege OK daca diplomele luate afara sunt certificate de universitatile de afara unde/la care s-a studiat !
N-ar fi OK daca lumea s-ar uita doar la DIPLOMA si ea sa fie contrafacut-neverificata prin contact cu universitatea care-o elibereaza … sau facuta la universitati de 2-oua parale ne-acreditate !
BRAVO FENECHIU ! 🙂
„gigel spune:
17 sept. 2024 la 15:13
sigur…termina dreptul la Londra si intra in barou la Bucuresti…tare…”
Ai habar ce se studiaza LA DREPT in lumea iudeo-crestina ?
-> GENERALITATI-UNIVERSALE (3 ani) SPECIFIC (1 an) 😀 ! 😐
(„specific” … drept saxon, latin, islamic, japonez, chinez, rusesc…etc.) 🙂
Cine a da dovada unei diplome in drept arata ca se poate specializa usor pe dreptul specific/ACTUAL al unui stat
pentru ca DREPTUL OMULUI e universal … limitarile specific nationale la el sunt … particulare ! )
CLAR !
daca n-ar fi asa atunci „unele tari cu DREPT specific” nu ar accepta ca „drepte” deciziile TRIBUNALELOR INTERNATIONALE ! 🙂
(‘ti pui mintea cu un @gigel care desi intelectual SUB-mediocru, crede ca nu poti cu dreptul saxon din CITY, judeca omeneste in dreptul latindin BUKALE !)
IQ 😮 😮 😮 gigantic !
@facocerul spune:
17 sept. 2024 la 17:09″
De ce crezi ca diplomele universitarea au o SERIE tiparita pe ele ? 😐 😐 😐
(Poti intreba ca STAT sau ca PATRON/ANGAJATOR oricand la univeristatea eliberatoare a diplomei, pe baza SERIEI … numele si notele absolventului ARHIVAT obligatoriu in baza de date ! )
🙂
Domnul ex prim ministru Vasilică Câțu după ce l-au dat afară de la o Bancă să s-a ocupat de speculații bancare, după ce la-au mazilit USR-iștii ca prim ministru poate începe cu facultatea necunoscută din USA o strălucită carieră universitar academică. La fel domnul Voiculescu. Bravos guvernare, asta ne lipsea. Că românior din străinătate cărora li s-i născut copii în țarile unde au gasit de lucru prin tembelismul consulatelor României din acele țări și veniți în țară prin tembelismul autorităților românești le trebuie ani să obțină pentru copilul lor cetățenia română nu deranjează pe nimeni să schimbe legislația. Cu paraziții de la Cotroceni numiți de președintele Iohannis consuli în lumea largă să te ții cu șicanări.
Valoarea unei diplome universitare consta in cunostintele pe care la acumulezi, nu in marimea sau culoarea hartiei pe care e tiparita. Am lucrat in vest 30 de ani ca inginer, dintre care 15 ca manager. In afara de doua companii foarte mari care au proceduri foarte stricte, nimeni nu a cerut sa vada diploma, m-au crezut pe cuvant. Daca nu poti sa-ti faci treaba, ti se arata usa foarte rapid. Banuiesc ca e diferit cand “lucrezi” la stat in Romania. Cu cat e hartia mai mare, cu atat esti platit mai bine. Rezultatele se vad.
Daca nu sunt ca cele ale lui Voiculescu, e ok.Dar trebuie stiut daca junele a fost sau nu la respectiva Universitate nu doar in vizita !