Demisionează sau nu premierul Viorica Dăncilă

Zvonurile despre demisia premierului Viorica Dăncilă au agitat spiritele. Deși prestația șefului Executivului lasă mult de dorit, știrea este surprinzătoare și a dat naștere la controverse. Președintele PSD, Liviu Dragnea a spus că există interese ascunse în spatele afirmațiilor.

Prim ministrul a negat ferm informația potrivit căreia și-ar fi dat demisia și spune că nici nu intenționează să părăsească Executivul în viitor. Nu demisionez şi nici nu am intenţia să demisionez. Este o informaţie falsă. Cineva care ar avea de gând să demisioneze nu ar avea un program încărcat şi nu ar avea în program puncte din programul de guvernare, întâlniri în perioada următoare cu impact pe plan extern. Categoric, nu am de gând să demisionez. Dacă aş fi avut un gând în acest sens, aş fi ieşit public şi aş fi spus acest lucru.”

Liviu Dragnea vorbește despre manipulare

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea vorbește despre faptul că vestea demisiei premierului are rolul de a ascunde de fapt aflarea altor lucruri importante, cum ar fi cine s-a aflat în spatele protestului Diasporei și OUG 6/2016. Este o manipulare disperată, oricum nu mai au nicio coerenţă în ceea ce emit. Se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală, adevărul despre 10 august, care încet-încet începe să iasă la iveală, scandalul cu Ordonanţa 6.”

Acesta a anunțat că Executivul va adopta un act normativ pentru a respinge ordonanța și efectele produse de aceasta. „Săptămâna viitoare picăm această ordonanţă şi vom adopta în legea de respingere şi efectele. Adică ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs ordonanţa. Câteva observaţii despre ce a spus Dacian Cioloş – încă o dată a arătat că este un om care habar n-a avut ce semnează şi a rămas aceeaşi păpuşă a serviciilor. Aşa zisa obligativitate de a cere avizul de la CSAT pe ordonanţe – nu există aşa ceva, nici măcat la buget. Putea să citească legea CSAT, dacă nu înţelegea în română, putea în franceză – acolo scrie că instituţiile din sistemul de securitate naţională trebuie să avizeze proiectele de buget. Adică înainte să le trimită la Ministerul de Finanţe, să le avizeze în CSAT. Pe de altă parte, o altă minciună e legată de blocajul care ar fi părut în anchetele penale dacă nu dădea Ordonanţa 6. În primul rând, Ordonanţa 6 are în nota de fundamentare referinţa la decizia Curţii Constituţionale, dar în textul ei modifică multe articole din mai multe legi din codurile penale care nu au legătură cu decizia CCR. A fost Ordonanţă dată pentru a păstra în joc, în câmpul tactic, Serviciul Român de Informaţii. Asta a fost rostul Ordonanţei 6, dată într-o zi. Despre Cioloş o să tot vorbim de aici înainte. A fost premierul României.”

OUG 6/2016, numită și „Ordonanța Prună”, a dat dreptul SRI să se implice în procesele penale, a permis încheierea protocoalelor dintre SRI și mai multe instituții de anchetă și formarea unor echipe mixte între SRI și Parchete.

De unde au pornit zvonurile

Știrea renunțării premierului a apărut inițial pe site-ul national.ro, într-un articol intitulat „Dăncilă, retrasă medical !”, care a fost apoi citat de mai multe publicații, printre care comisarul.ro. Motivul principal invocat în articol este apropiata preluare de către România a președinției Consiliului Europei, provocare la care Viorica Dăncilă nu va putea face față. Fără niciun fel de glumă și la modul cel mai serios, atacurile de panică ale premierului Viorica Dăncilă se înmulțesc pe zi ce trece, mai ales după ce a primit ”decisiva” că, în pregatirea preluarii Președinției Consiliului Europei de către România va trebui să facă față, alături de șeful statului, la un veritabil ”asalt” de înalți demnitari străini. Mai ales că sunt zile în care agenda va fi atât de încărcată încât premierul și președintele României vor trebui să primească și câte o duzină de oaspeți de seamă, care, ghinion, musai trebuie ”întreținuti” în limba engleză. Domeniu in care oricum Klaus Iohannis ”defilează” pe lângă Viorica Dăncilă, ceea ce nu a făcut decât să agraveze și mai mult spaima acesteia pentru ceea ce urmează.”

Favorit pentru postul de premier ar fi președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Despre șeful ALDE s-a scris că ar putea candida anul viitor și pentru cea mai înaltă funcție în stat. „Tăriceanu în ”pole position”! Cu totul altfel ar sta însă lucrurile dacă, de exemplu, delegatiile străine ar fi primite de președintele Iohannis și de premierul Tăriceanu. Ca să nu mai vorbim de relațiile personale ale acestuia din urmă atât în cancelariile occidentale și la Bruxelles, cât mai ales de sprijinul uriașului pol de influență care rămâne totuși Vaticanul !”, se arată în articol.

Plecarea actualului premier ar fi cauzată și de nemulțumirile față de activitatea sa, venite chiar din propriul partid și a intenției liderului PSD, Liviu Dragnea de a-și redresa imaginea. Invocarea unor motive medicale de către Viorica Dăncilă pentru a putea părăsi Palatul Victoria ar fi o soluție salvatoare. „Prin retragerea strategică din motive strict personale a Vioricăi Dăncilă, Liviu Dragnea are toate șansele să iasă cu bine și din ”groapa cu lei” care a devenit în ultima vreme Partidul Social Democrat. Acolo de unde se cere tot mai insistent ”capul” uneia dintre protejatele președintelui PSD (…) Un Dragnea care, declarându-se public extrem de multumit de activitatea de premier a Vioricai Dăncilă, desigur ca nu și-ar putea întoarce propria ”reevaluare” la 180 de grade. În schimb, în fața ”fatalității” medicale nu ar avea decât să-i mulțumească pentru activitatea depusă în fruntea Guvernului și să pozeze în ”înfrânt” în partid, ceea ce ar mai potoli spiritele. Cel puțin până la bătălia finală !”scrie pe national.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

5 Comentarii

 1. o inseminare in vitro ar fi motivul perfect pentru o ieşire glorioasă din guvern; e tânără încă, viguroasă şi pregătită, cred, să contribuie decisiv la sporul demografic al patriei iubite, aflat în mare suferinţă. Noi încă ne vom ruga pentru sănătatea ei în timpul concediului maternal şi după, numai să vacanteze postul, în care, nici acum nu ştie cum şi de ce a ajuns şi cu ce se mănâncă. vaxilico, ce bine ţi-ar sta ca mămică, cu trei ( sau mai multe ) fire albe-n păr, că ca pm ai dormit ca vaca pe balegă, pardon de esprimare…

 2. Cum si cand o vor retrage PSdeii, nici nu conteaza: va ramane in istoria Romaniei ca Premierul Analfabet!
  Romanii i-au strigat mereu, pe toate site-urile scrie: „Analfabeto”!
  Rusine, ma intreb cum suporta familia, daca ea e atat de nesimtitoare!!!
  O marioneta jalnica in mainile sforarului infractor Dragnea, care altfel ar fi fost muritoare de foame daca nu se lipea de PSDragnea, ca si cealalta semianalfabeta cititoare dupa biletel, dna Carmen Dan!
  Despre aceste 2 analfabete ca si despre majoritatea membrilor acestui guvern-fantoma, NU ar fi auzit nimeni daca pe Dragnea nu il pastea Jilava!

 3. Ar fi bine sa nu demisioneze pt. ca mai ne mai distram si noi cu Veorica Vasilica Dancila ,ne face sa ridem si cind o vedem ,dar si cind incepe ea sa citeasca dupa hirtiutele pregatite de altii inainte.
  Ce ne spune ea fara sa citeasca ,sint lozinci invatate pe dinafara la cursurile lor politice ,pe care daca sinteti putin mai atenti, toti politicienii folosesc aceleasi fraze.

  • Secatura „Sorin Arjoka”, inepuizabile sunt rezervele de pseudonime ale Securitatii, noua moda fiind a „numelor pseudonim” pentru
   a crea impresia ca e vorba de tovarasi revoltati care ies plini de manie proletara din anonimat!?!? In paralel ies conservele din
   PSD din starea de deplina conspirativitate, tot pentru a combate cu manie targoveatza, marca Voluntari! Ti-a servit autoarea un
   prilej perfect ca sa-ti etalezi marlania agramata. Ai mari carente de exprimare, despre Cultura ce sa mai vorbim, un amarat de
   prostac securist analfabet…De, s-au taiat bugetele Securitatii care nu mai poate angaja prostaci rafinati!
   Acest articol nu face decat sa demaste modul de lucru al Securitatii, de rostogolire a unor intoxicari marsave pentru provocarea
   unor derute in media, in partide si in opinia publica! De aceea o felicit pe autoare pentru aceasta lectie de jurnalism…

 4. Intrebarile retorice ale lui Dragnea referitor la statul paralel mie mi-au dat de gandit. Eu acum stau si ma intreb cine sta in spatele taierii porcilor din curtea SRI? Stie oare cineva? Are cineva documente despre evenimentele sacrificarii porcului in curtea SRI, de genul fotografii, filme, inregistrari audio?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.