Descoperirea care ar putea rezolva crizele alimentare: Orez cu celule de carne

Oamenii de ştiinţă din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combină orez şi celule de carne de vită, despre care cred că ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare şi care ar putea marca un progres în combaterea schimbărilor climatice, informează AFP.

Noul tip de orez a fost cultivat în laborator de cercetători de la Universitatea Yonsei din Seul şi conţine celule musculare şi adipoase de vită.

Rezultatul are aspectul unui orez roz, despre care echipa care l-a creat crede că ar putea oferi o alternativă mai ieftină şi mai durabilă din punct de vedere ecologic la carne, cu o amprentă de carbon mai mică.

„Imaginaţi-vă că obţinem toţi nutrienţii de care avem nevoie dintr-un orez proteic cultivat pe celule”, a declarat Park So-hyeon, coautor al studiului.

„Orezul deţine deja un nivel ridicat de nutrienţi, însă adăugarea de celule provenite de la animale de fermă poate să crească şi mai mult acel nivel”, a adăugat el într-un comunicat de presă publicat miercuri, ziua publicării acestui studiu în revista Matter.

Boabele de orez au fost acoperite cu gelatină de peşte pentru a ajuta celulele de vită să se agaţe de ele, apoi au fost cultivate timp de 11 zile.

Potrivit echipei de cercetători, în comparaţie cu orezul obişnuit, produsul final conţinea cu 8% mai multe proteine şi cu 7% mai multe grăsimi, fiind în acelaşi timp mai ferm şi mai sfărâmicios decât boabele naturale.

Noua versiune dezvoltată în laborator lasă o amprentă a carbonului mult mai mică decât carnea, întrucât nu necesită creşterea animalelor, o activitate care consumă „multe resurse şi de apă şi care eliberează multe gaze cu efect de seră”, a adăugat Park So-hyeon.

Pentru 100 de grame de proteine produse, s-a estimat că orezul hibrid eliberează mai puţin de 6,27 kg de CO2, adică de opt ori mai puţin decât producţia de carne de vită, potrivit aceluiaşi comunicat de presă.

Dacă ar fi comercializat, acest orez hibrid ar fi o opţiune mai ieftină pentru consumatorii din Coreea de Sud, cu un preţ de vânzare estimat la circa 2,23 dolari per kilogram, în timp ce preţul cărnii de vită este de aproximativ 15 dolari per kilogram.

Echipa sud-coreeană doreşte să amelioreze şi mai mult noul tip de orez înainte de comercializarea acestuia, astfel încât celulele să se poată dezvolta mai bine în boabe, sporindu-i valoarea nutritivă.

„Acum văd o lume întreagă de posibilităţi pentru acest aliment hibrid. El ar putea într-o zi să ofere ajutor alimentar în caz de foamete, să fie încorporat într-o raţie militară sau chiar să îi hrănească pe astronauţi”, a concluzionat Park So-hyeon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Orez cu Carne de Vita si cu Varza Acra ! Se prepara Sarmale sau Perishoare !

  2. In timp ce cinam slanina afumata cu usturoi, ceapa, branza de la curu oii, miere si nuci imi cazu sub ochi articolul asta despre mancare degenerata pentru degenerati. Sa fie un semn, maica?

  3. sa le consume „elitele”. „cu drag”! hai siktir s a ta ne lor!

  4. @INTOXule … 🙂
    Daca in Adevar ai consumat TOATE astea ODATA, realizezi ca faci „Proza” Nasarmbelor Alimentatiei, far’ a STI, precum Burghezuu’ Gentilom?
    Chiar cu ACESTE Alimente Naturale … 🙂
    PS Sa NU care cumva sa vii P’Aici DUPA CE ai ingurgitat USTUROI … 🙂
    PUTE ingrozitor CORPuu’si dupa Trei Zile … 🙂
    Degeaba te speli pe Dinti cu Diverse Parfumate,
    PUTOAREA vine din Adancuri ca Franta lu’ de Gaulle … 🙂
    TOTI srmab din Trompe in Vecinatatea Unui Usturoiat, nmai Ala este linisti, ca lui Nuii pute, fiind invelit in BULA Anesteziei olfactive de Auto Protective … 🙂

  5. Yo , baieti destepti . Care amprenta de carbon ? Unde urca monoxidul si bioxidul de carbon in atmosfera / Sunteti zaluzi ?Fara bioxid de carbon nu exista fotosinteza , fara fotosinteza rwegnul vegetal ,iar fara asta nici cel animal . In ce regn va incadrati ? Probabil in regnul Greata Thurnberg , nu ?

  6. /însă adăugarea de celule provenite de la animale de fermă poate să// da de unde luați celulelele-? nu TOT DE LA VACI/POFTĂ BUNĂ! ȘI CÂT A COSTAT „CERCETAREA” ? DAR PRODUCȚIA PROPRIUZISĂ ? UNDE SE DUC BANII ? PĂI FĂRĂ O „PREAPTURĂ” DE CEAFĂ DE GREIR MIC COAPTĂ-N CENUȘA EXPLOZIILOR SOLARE DIN MURUROUA ,ARE GUST ???

  7. Criză alimentară ar putea fi rezolvată dacă nu și-a mai băga politica ghearele-n agricultură.Acum vreo două stm am văzut pe Tube o armată de rațe ieșite la prășit un câmp cu fasole.Nu s-au atins de o singură plantă de fasole.Motivul? Fasolea era modificată genetic.Nu știu de ce ceva care nu e bun pentru rațe, ar fi bun pentru oameni.Oricum, poftă bunâ,Davos. Apropos,sindromul colonului iritabil, boala Crohn se vindecă prin renunțarea la alimentele procesate și chimizate, dar asta este contracurent la ce vor eliții.

  8. Au găsit o metodă prin care să vândă orezul, alimentul de bază pentru peste 3 miliarde de oameni, cu un preț de 10 ori mai mare! 😂
    Cam ca Kelloggs, care a dat lovitura vânzând fulgi de porumb cu preț tot de 10 ori mai mare față de cât costă cerealele din care sunt obținute.

  9. Dacă se dovedește că e ceva bun, vin progresiștii și-l interzic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.