Detalii despre incendiul din blocul-turn din Londra

Pompierii nu au reușit încă să pătrundă peste tot în blocul de 24 de etaje care a ars miercuri la Londra pentru că nu pot circula decât pe axa verticală centrală a imobilului, părțile laterale nefiind considerate sigure, a declarat joi șefa pompierilor londonezi, Dany Cotton. Aceasta a adăugat că în turn se mai află „un număr necunoscut” de cadavre, relatează Reuters și DPA, potrivit Agerpres.

Autoritățile au confirmat moartea a 12 oameni în incendiul declanșat din motive încă necunoscute în blocul de locuințe sociale construit în 1974, cunoscut ca Grenfell Tower. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite.

Bilanțul oficial al morților rămâne 12 și, „în mod tragic, nu ne mai așteptăm să găsim niciun supraviețuitor. La cât de sever a fost incendiul ar fi un miracol absolut să mai fi rămas cineva în viață”, a declarat Cotton pe postul Sky News.

Șefa pompierilor londonezi nu a putut estima numărul persoanelor care ar fi putut rămâne captive în ruinele blocului, care are 120 de apartamente și unde ar fi locuit între 400 și 600 de oameni. Ea a precizat că șaizeci de pompieri și opt mașini au rămas la fața locului. Dar „o parte din structurile interne ale clădirii nu sunt considerate sigure în acest moment, în afară de zona axei centrale, așa încât pompierii au putut urca în cursul nopții până la ultimul etaj și au efectuat o scurtă cercetare preliminară de la ușile” apartamentelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.