Incendiu la o pensiune din Călimăneşti

Update. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost găsit inconştient şi cu arsuri minore la nivelul membrelor superioare de către pompieri în mansarda imobilului. El a fost predat echipajelor medicale prezente la faţa locului, care însă au declarat decesul acestuia după ce au încercat minute în şir să-l resusciteze.

Totodată, un angajat al pensiunii care venise să ajute la stingerea focului a ajuns la spital. Potrivit reprezentanţilor ISU Vâlcea, acesta are arsuri uşoare la nivelul mâinilor.

Pompierii militari vâlceni intervin, duminică dimineaţa, cu mai multe autospeciale pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o pensiune din staţiunea Călimăneşti, din primele informaţii fiind posibil ca un angajat să fi fost surprins de flăcări la nivelul mansardei, unde se manifestă focul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că mai multe persoane s-au autoevacuat din imobil înainte de sosirea forţelor de intervenţie, iar proprietarul a fost preluat şi transportat la spital de echipajul SAJ, prezentând tăieturi de lageamurile sparte.

„La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o clădire cu două etaje, cu degajări mari de fum. Din spusele proprietarului, care era în stare confuză şi foarte agitat, în pensiune erau cazate două familii – patru adulţi şi patru minori, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor – şi ar fi posibil ca la mansardă să mai fie o persoană – un angajat.

S-a intervenit cu celeritate şi cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Ambulanţa SAJ ajunsă la locul evenimentului a preluat o victimă (proprietarul – prezenta tăieturi de la geamuri) şi a transportat-o la UPU Vâlcea”, a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Potrivit acestuia, incendiul a fost localizat şi nu mai este pericol de extindere a flăcărilor la clădirile din apropriere, salvatorii continuând însă căutarea eventualelor persoane surprinse în interiorul pensiunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Unde-ți sunt meseriașii, nea politifricu? Prin alte părți? Nu vrea sa stea pe bani de nimic și merge unde nu sunt doar vorbe goale? Cu cine-ți faci țara să meargă? Cu gargaragii ca tine? Pe ce arunci banii? Pe grămătici de fițe? Pe umerașe de costum? Cine-ți va ține armata? Cine-ți asigură peste zece ani energie, industrie, medicină? Sri Lanka? Specialii? FMI, WEF? Chelnerii și șoferii? Inteligența artificială? Nu-ți pasă, oricum. Pentru procopseală ai intrat în politică, restul e bla bla

  2. Cam multe pensiuni iau foc. Semn ca autorizatiile de constructie si avizele ISU se dau cu aceeasi larghete ca si permisele auto, atunci cand pretendentul stie sa deschida usa cu capul.

  3. rammstein , asta este toata problema ta ? esti golit de sentimente , mosule .

  4. Ferma dacilor? Avea autorizație ISU? Și-a plătit impozitele la ANAF pe veniturile obținute la negru? A dat chitanță la turiștii tineret bovin? Huuo hoților capitalisti liberali!

  5. nu ne invatam minte.toate licentele de functionare ar trebui sistate pana au toate magaziile numite ”moteluri’ avize de la pompieri

  6. postăchel gudurău@
    bla, bla.. Bate crivățul în curând, buy!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.