Dezumflarea lui Radu Mazăre

Am evitat contactele cu Mazăre ca și cum te-ai feri de dracu’! În 1990, în nu ştiu ce împrejurări, societatea care edita revista Expres a ajuns acționară la publicaţia Telegraf din Constanța. Într-o bună zi, Neculai Constantin Munteanu mi-a povestit o întîmplare cu Radu Mazăre și cu niște prieteni. Mazăre ajunsese în Germania și avusese parte de un accident de mașină și nu mai avea cu ce să se întoarcă acasă. A descins la Europa Liberă ca să împrumute niște bani. Singurul care s-a lăsat înduplecat a fost Neculai Constantin Munteanu. El a dat din banii săi o sumă frumușică din care Mazăre și prietenii săi și-au cumpărat o vechitură cu care să se întoarcă în Romania.  Şi, de atunci, Neculai Constantin Munteanu a tot încercat să-și recupereze împrumutul. Cînd a auzit de Telegraf şi de Mazăre, Neculai Constantin Munteanu m-a rugat să-l ajut. Mai bine de un an am insistat la „patronul“ Mazăre să-și plătească datoria. Acolo s-a rupt legătura cu Telegraf și cu vedeta litoralului românesc.

Mai departe, am fost spectatorul unui circ politic în care a căzut toată populația unui oraș de mărimea Constanței și a unui partid de dimensiunea PSD-ului. Mazăre n-a fost decît un închipuit apucat, un aventurier lipsit de imaginație dar extreme de prolific în materie de aiureli de păcălit populația Constanței (și a României, în general). Nu voi înțelege niciodată cum asemenea figuri au putut cuceri atîta electorat. Cum i-a cîștigat Sechelariu pe alegătorii Bacăului sau cum i-a convins Funar pe clujeni? Nici acum nu pricep cum am putut fi atît de orbi cînd l-am votat pe Viorel Lis sau pe Traian Băsescu!

Pe toți îi leagă aceeași vocaţie a circului în piața publică. Mazăre se urca pe blocuri spînzurat în coardă, Traian Băsescu se băga sub poduri sau se lupta cu chioșcarii, Sechelariu dădea mici și bere în parcul Bacăului cu ocazia zilei sale de naștere. Numărul circarilor din perioada tranziției este egal sau mai mare cu jumătate din numărul primăriilor din România. Eram toți niște orbi? Sau doar niște naivi, iar ei niște artiști? Rămîne un mister cum electoratul nu i-a putut trezi și nu i-a putut aduce la realitate. A trebuit ca toți să își ducă nebuniile pînă la capăt, să se dezumfle ridicol sau să sfîrșească în cătușe, repetînd, la o scară mai mică, eșecul modelelor de mari conducători în orașe și orășele. Pădure și Piedone, acei n-Negoiță care au copleșit sectorul 3, și toți ceilalți primari de București dacă n-au fost niște ”afaceriști” precum Chiliman, au fost niște artiști buni mai degrabă la un teatru de Comedie sau la un circ de obor sau de tîrguri țărănești.

Cum a putut România să se uite 15-20 de ani în gura lui Radu Mazăre, după ce mai fusese și condamnat la nu știu cîte luni sau ani cu executare? Răspunsul la această întrebare mă urmărește de mai multă vreme. România, în afara spectacolului cu cătușele brevetat de o cucoană care n-a mai încăput de ea însăși, un fel de Becali feminin, a fost captivată de circ și de circari. A fost țara celor mai spectaculoase afirmări și a celor mai cumplite dezumflări. Parcă toți ar fi urmat traseul lui Nicolae Ceaușescu. Vedetele sale de altădată sunt căutate prin lumea largă. Elena Udrea își plînge mediocritatea prin Costa Rica, iar marele afacerist Cocoș trece ca un cerșetor șchiop pe bulevardul de lîngă Gara de Nord.

O lume nebună, plină de culoare și de boli sufletești, descinsă parcă din Nicolae Filimon sau din Mateiu Caragiale se petrece pe scenele publice iar populația o îngăduie, o savurează și o aplaudă, creditînd-o cu iluzii la fiecare prostie gogonată.
Marele circar de pe litoral se întoarce acum ca un cățel jegărit și hărțuit pentru a-și face stagiul după gratii. Dorința sa este să-și trăiască restul zilelor în Madagascar, unde măcar pentru localnicii săraci cu duhul a rămas împăratul roman din cvadriga aurită.
Ei așteaptă cu nerăbdare întoarcerea actorului din România pe insula lor scăldată de apele oceanului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

47 de Comentarii

 1. Cum de i-am votat pe Basescu si pe Mazare? Cei mai multi nici nu i-au votat de fapt. Au votat cu Basescu si cu Mazare votand de fapt impotriva candidatului direct. Asa se voteaza intr-o tara fara trecut si prezent ca Romania. Se voteaza negativ, ceea ce e o deconstructie politica.

 2. Intre Romania care „credea”in miracolul de la Maglavit si cea din articol exista doar doua diferente. Intre timp s-au inventat telefonul mobil si Bic-ul
  Toaleta din fundul gardinii inca exista
  Mirarile sunt cel putin redundante

 3. @Remarcați și că plajele trebuiesc readuse în proprietate publică, dacă s-a pornit o dezbatere despre astfel de chestiuni, așa cum stabilește legea 213 din 1998, ? Apreciați că Inspecția Judiciară și Secția pntru Investigarea Magistraților ar trebui să verifice dosarele în cauzele în care judecătorii nu au pronunțat în sentințe și refacerea patrimoniului public inalienabil, indivizibil și insesizabil, așa cum stabilește textul constituțional și legea 213 din 1998, prin reconstitirea dreptului de proprietate publică și constatarea dreptului de administrare ,al instituțiilor cu atribuții legale, în spețele de refacere a patrimoniului public,?
  Remarcați și faptul că bunurile aparținând patimoniului public, indiferent de modul de dobândire și stabilite de lege ca aparținând patrimoniului public , nu pot fi restituite, ?
  Vă închipuiți ce ar însemna ca foștilor proprietari ce au fost expropriați pentru construcția de autostrăzi sau a altor obiective de interes public să le fie restituite terenurile pe amplasamentele anterior deținute, dacă ar solicita instanțelor astfel de chestiuni, ? Apreciați că lipsa unei decizii a instanței de reconstituire a dreptului de proprietate publică și desemnarea responsabililor care aveau în administrare proprietatea publică plajele, și instituțiile cărora le revine obligația de a administa plajele, care sunt stabilite a fi bunuri publice de legea 213 din 1998, a dus la sporirea pedepselor pentru persoanele condamnate în dosar prin nerecuperarea unui prejudiciu stabilit ca urmare a înstrăinării plajelor, care se acoperă prin reconstituirea dreptului de proprietate publică asupra plajelor, conform legii 213 din 1998 , prin trecerea lor în evidețele instituțiilor publice ce le revine în administrare proprietatea publică, conform legii 213 din 1998, a plajelor, ?

 4. Sa nu confundam Romania cu toti infractorii si cretini care ii aleg . Doar 30-35 % pierd vremea ascultind spusele tuturor tilharilor si derbedeilor .

 5. Draga d-le Nistorescu, putem spune ca toate astea reprezinta in fata poporului roman, lamentari inutile, pentru ca nu este sufficient puscaria pentru asemenea indivizi. Trebuie si o reactive corecta a autoritatilor, platite de romanul pacalit, care pentru a se justifica in fata romanilor ca i-si fac treaba correct, sa arate cit a furat, ce abuz de putere a folosit( nu degeaba vor sa modifice legile in parlament in acest sens si pentru cine, nu cumva tot pentru hoti?), si mai ales cit s-a recuperate( nu cumva praful de pe toba?).Cineva, persoana mare, inportanta, nu spui, a zis ca avem un stat mafiot, si poate are dreptate, mai ales ca lozinca hotul striga hotii, este folosita cu prisosinta. Concluzia generala dupa mine este ca totul duce la a lua la misto poporul roman, mai ales de cozile de topor de care nu ducem lipsa.
  O zi buna
  Con
  P.S.Va mai amintiti dragi romani cit de correct a fost si procesul cu N.Ceasca? De acolo ni se trage boala lunga si netratata correct si la timp…

 6. Daca Iohannis n-ar fi fost votat președinte și Codruța n-ar fi rostogolit bulgărele, Radu Mazăre la ora asta se plimba în cvadriga alegorică pe litoral iar Bodgan Chiriac poreclit și morsa pesedistă i-ar fi adus osanale tolănit undeva la umbra cazinoului prăbușit.

 7. Domnule Nistorescu , ce credeti , va veni vremea cand veti republica acest articol , doar cu o mica modificare ? In loc de ,, Radu Mazare ” sa scrieti ,, Liviu Dragnea ” !

 8. Remarcați și caracterul de imprescriptibilitatea al proprietății publice referitoare la bunurile mobile și imobile aparținând domeniului public, ?
  Remarcați și că spețele cu construcțile și restituirile din mandatele primarului Mazăre sunt cam asemănătoarea și cu speța cu Cathedral Plaza, influențele politice din mandatele și interesele guvernărilor având totuși, „contribuții importante”,?

 9. Ahaaa, s-a dat drumul la pedepsirea primarilor care au „retrocedat”? Asteptam unul, mai demult… Cel mai gras!

 10. Raspunsul este simplu , dar nu se vrea spus… Dupa 1947 toata elita tarii (a se citi inteligenta) a fost exterminata de catre comunisti , iar cei care s-au procreat au avut un IQ redus , transmis si progeniturilor… In concluzie , ar cam trebui sa recunoastem ca suntem un popor de prosti , chiar daca ne place sa tinem coada sus ca si cum am fi buricul pamantului…

 11. Dezastrul este că ne-ți convins și pe noi să-l votăm pe T. Băsescu. Și o tregem și astăzi! Adrian Năstase anihilase tot, sindicate, presă emisiuni critice media, (“Recurs la morală” despre erorile judiciare, “M. Tucă show” , etc) și singura voce critică era Evenimentul zilei. Numai că după un intelectual de valoare orbit de putere a venit un șmecher parșiv pus pe îmbogațirea fetelor, fratelui și a anturajului gașcă. Și asociat cu furii gen Monica Macovei și grația Elena Udrea a distrus cu perseverență tot normalul și continuitatea din instituțiile statului ridicând în acelaș timp la cub jacmăneala foștilor psediști. Președintele Băsescu prin abilitățile dnei. Monica Macovei a pus în fucțiune și intreținut la foc continuu cea mai temută poliție politică din lumea cu apă la chiuvetă. Toate tembelismele de interpretare a Constituție și legilor basesciene au fost preluate de echipa actualui președinte și fac praf democrația. Dacă Adrian Năstase putea fi revizuit, cu cei ce au urmat nu-i nimic de facut. Din păcate timpul trece și pentru țară și pentru români cu folos diminunat de trecutul băsist și prezentul iohannist.

 12. Atunci s-a inventa sloganul”lupta anticoruptie” si desi Beasescu ”evaporase” Flota, asa cum de Iohannis se stia de copii adoptati inuman, de casele obtinute incorect, una pierzand-o prin anii 2000, totusi multi nu au vrut sa creada ca-s oameni cu probleme ci i-au vazut ca adevarati mesia. Complexul de inferioritate ne va face intr-o zi sa ne pirdem tara si istoria.

 13. Domnul Nistorescu, adopta pozitia de usa de biserica care habar nu are in ce tara a trait. Nu a votat nimeni circul, ci interesul propriu. Mazare si ceilalti mafioti din provincie au fost votati cu puiul congelat, cu litrul de ulei, cu kilogramul de malai, cu papucii de plastic de catre saracii prostovani sau cu contracte cu primaria, sume mari de bani si alte afaceri necurate de catre cei mai inteligenti si amorali! Bucurestenii au votat cu Basescu pentru ca erau dezgustati de contracandidat!

 14. Istoria recenta arata ca fatarnicia castiga Romania, sau, te miri unde pe acest pamant !

 15. Pai l-a dat pe Motzoc poporului. Ca Dragnea sa fie lasat in pace l-a aruncat pe circarul Mazare in arena leilor. Acum poate cineva sa zica la achitarea lui Dragnea ca nu e corecta in Romania… Justitia functioneaza pe sarite.

 16. @ Ați zice și că Nistorescu vrea să „se umfle”, mediatic, pe „dezumflarea” lui Mazăre, ?

 17. Cotidianul, in 2014, promova ideea ca sa preia primarul Mazare o treime din portul Constanta… Daca ajunge Dragnea la puscarie, va schimbati parerea si despre el. Ca asa-i in tenis.

 18. Am văzut azi sloganul lui Ponta : Mândri că suntem europeni” .
  E cam totuna cu „Mândri că suntem pământeni”,
  De altfel se observă o jenă deloc disimulată a unora pentru faptul că trăiesc în România , alături de români !
  Senilul Şora mai trage un vânt de la tribuna unei întâlniri electorale afirmând cu impertinenţă, fără ruşine şi fără bun simţ : Le cer românilor să nu mai fie leneşi, să lase deoparte comoditatea ce-i caracterizeazză şi să iasă la vot !
  De altfel, ca şi Şora, Victoraş este şi el alogen ( Naum), la fel ca mai cunoscutul Klaun Iohanus ce-şi manifestă făţiş dispreţul şi ura pentru un popor prea blând şi înţelegător care a acceptat să i se urce în cap şi odată ajuns sus să -şi facă nevoile în capul lor, a românilor !
  Să fie ăsta preţul corectitudinii politice, să fi devenit România o casă de toleranţă a Europei, că altfel nu văd de ce ni se întâmplă toate aceste înjosiri şi nedreptăţi ?!
  Pe banii noştri ! Mai bine zis „şi cu banii luaţi” !

 19. L-au votat pensionarii pentruca primeau alimente din partea lui, dar nu din buzunarul lui, ci de la firmele din Constanța prin exercitarea presiunii asupra patronilor. Orașul Constanta este un oraș de pensionari, prin spectacolele desantate pe care le făcea pe litoral a manipulat tineretul din oraș, tineret fără o cultura solida, fără ocupație. A fost susținut și încurajat de oamenii politici de la vârful puterii,s-au pozat cu el toți, chiar domnul Ponta al lauda cu foc. Romanii trebuie sa știe cum va returna tarii, poporului ce și-a însușit fraudulos!? Cat a fost primar a distrus orașul, a distrus parcul Tabacariei, s-a construit de-a valma peste tot. Nu a făcut nimic pentru centrul istoric, zona peninsulara trebuia sa-și recapete strălucirea și farmecul. Trebuie informata populația cum a dobândit proprietatea din Mamaia care este a statului – vila de protocol!? Ați văzut cum arată gara din Constanta, va place, mie nu!? O gara este o poarta de intrare in țara, așa cum sunt aeroporturile, porturile, trebuie sa fie curată, frumoasa, vopsita, văruita, …. ! Toate gările din țara sunt in paragina, poate face o călătorie cu trenul ministrul transporturilor sa le vadă și sa le compare cu cele din țările din vest pe unde probabil a fost!

 20. @Aveți totuși senzația că Liviu Dragnea a dorit să ia la mișto partidul lui Ion Iliescu când l-a propus pe Ciuhodaru să fie votat de Androneasca, de Rovana Plumb, de Doina Pană, de Fifor , de Șerban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Oprișan,de Codrin Ștefănescu, Bacalbașa și Cătălin Rădulescu, etc., pentru un loc în Parlamentul European, ?

 21. -intreb si eu retoric-trebuie desincriminat abuzul in serviciu si neglijenta in serviciu,?sau trebuie” gratiat „un ministru tehnocrat, care in timpul mandatului a semnat Ordine prin care incalca drepturile persoanelor cu handicap sau ministruPSDragnea care a propus in proectul legii pensiilor aberatii neconstitutionale gen-stagiu minim de15 ani pentru pensia de invaliditate sau o formula de calcul a VPR pe baza unui stagiu de cotizare de 25 de ani desi stagiu legal de cotizare pentru persoanele cu handicap este de11.8 ani !!!-NU ma duc la vot si nici la referendum-nu pot vota Manda-Olguta in stanga si nici Paslaru-Ciolos in dreapta !!!Prin aceeaşi decizie, Curtea a clarificat că „legiuitorul nu poate impune condiţii nerezonabile pentru persoanele care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă din cauza bolilor obişnuite şi a accidentelor care nu au legătură cu munca în privinţa acordării pensiei de invaliditate (…)”, „or, în cazul de faţă, condiţionând acordarea pensiei de invaliditate de împlinirea unei anumite vârste, dublată de realizarea unui anumit stagiu de cotizare, legiuitorul a încălcat această condiţie de rezonabilitate şi a afectat în mod direct dreptul la pensie al persoanelor prevăzute la art.68 alin.(1) lit.c) din Legea nr.263/2010”.
  „Prin urmare, în accepţiunea deciziei antereferite a Curţii Constituţionale, ca principiu, în privinţa pensiei contributive de invaliditate nu se justifică existenţa unui stagiu de cotizare sau a unei vârste standard de pensionare în lipsa unui sistem eficient şi coerent de compensaţii sociale de stat, care să garanteze un nivel de trai decent”, conchide CCR.Ar trebui sa-i crape obrazul de rusine celui ce a impus Numirea unei impostoare profesionale lipsite de minime cunostiinte juridice si lipsita de omenie si de empatie, la Ministerul Muncii!!!

 22. @Remarcați și că în vreme ce indivizi formați prin partidul desființat al lui Băsescu, PDL, avansează în funcții în PSD-ul condus de Liviu Dragnea, și cu susținerea lui Tăriceanu, foști lideri ai PSD ajung în instanțe și unii dintre ei în închisori, chiar și pentru perioade lungi de timp, stabilite de unele instanțe, ? Opinați că „ai lui Băsescu” și cu Tăriceanu ar putea încerca vreo „preluare ostilă” a PSD, ?

 23. Asemenea figuri pot castiga doar electoratul redus mintal!

 24. voi crede ca ne-am revenit dupa ce toate cladirile de pe plajele din Mamaia („mosite” si de acesti circari ,unii mai liberi altii mai priponiti!) vor disparea asemenea constructiilor depasite fizic (si „moral”) din Las Vegas…abia atunci ar fi o dovada de normalitate!…si sa nu-mi spuna cineva ca cei care si-au achizitionat proprietati in acele monstruozitati care blocheaza si vederea si accesul catre plaje sunt „cumparatori de buna credinta ” ca ma dezbrac de caracter si ii „blagoslovesc” cu niste injuraturi neaose!

 25. Eh dragilor , ce-ati spune despre un show comic cu Radu Mazare , Mircea Badea si Cosmin Gusa ? Ce spune Cosmin Gusa la Realitatea TV ? Ca dosarul lui Mazare este o „telenovela politica ” ! Ce gogomanie ! Cu alte cuvinte , Mazare este nevinovat , nu este corupt si n-a furat, totul fiind o facatura politica ! Pai cum sa nu ajunga „Realitatea TV” la faliment cu un asemenea guru banuit ?

 26. Este cam greu de dat un raspuns corect la cat este de vinovat R.M., in conditiile in care dosarul a fost intocmit de cea mai nesabuita si incompetenta politie politica , DNA. Numai stiind autorii si te si duce gandul la mari mizerii . Personal , m-au deranjat extravagantele si circul pe care-l facea vara , R.M.. Dar , cum pot privi ,in ansamblu , situatia , cand cel mai mare hot si ticalos (confirmat de apropiati ai lui!) al acestei tari ‘licheaua perfecta’ , este bine mersi in libertate si nu-l deranjeaza nimeni . Cum oare dupa doi ani , abia acum , in campanie electorala , a fost extradat ? Nu-i oare tot o cacealma ca si cu N.P. , ca si cu diaspora in 2014 ? Absolut sigur dar , sper sa nu mai tina !

 27. intrebari: media nu are niciun „merit” in promovarea nonvalorilor? un primar este chiar de capul lui, nu are un consiliu local, o institutie a prefecturii? dece n-ai dezvaluit la vremea potrivita ca mazare este un mic escroc? iar alaturarea, fara niciun argument,basescu-mazare mi se pare aiuritoare.

 28. …de la 1948…de cand in jurul arcului carpatin,se injuga si dejuga BOI SI VACI,HOTIA ESTE MAMA GENA A VITEILOR,,,,CEI SANATOSI LA TRUP SI MINTE,AU PARASIT CORABIA NEBUNILOR DEMULT,DEMULT!!!SPRE ONOAREA LOR!!! NOI,ramasii,ascultam,citim si ne minunam de BALELE UNUI NISTORESCU,UNUI DRACNEA,UNUI I M PASCU,UNUI BERCEAMONDIALU ORI BARCINA!!!!!CE SPECTACOL DE zoo!!!!!

 29. Dar pe Klaus Werner Iohannis cum l-am votat ? Hai să zicem că un oraș întreg a fost amețit dar o Țară întreagă cum a fost posibil să fie hipnotizată pentru a-l vota pe cel mai mare farsor din toate timpurile care calcă pe cadavrele noastre pentru a se menține și a mai huzuri încă 5 ani , KLAUS WERNER IOHANNIS ?

 30. Vai, dar nu pot sa cred ca citesc asa ceva de la dl Nistorescu despre un PSDist!
  Cand aseara la Mihai Gadea la Antena 3 doar-doar ca nu-l plangea pe Mazare, circarii in frunte cu Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc si Mircea Badea erau in jale mare, iar Olguta PRMista acuza deja subteranele de la statul paralel si Cotroceni in legatura cu aducerea lui Mazare in tara!
  Vai, dar nu cred ce citesc!!

  A-propos, cum de NU ati scris asta pana acum?
  Sau: Peste cat timp sa citim un astfel de articol si despre Liviu Dragnea, ceva de genul: „Cum a putut Romania să se uite 5 de ani în gura lui Liviu Dragnea, după ce mai fusese și condamnat la nu știu cîte luni sau ani cu executare?”!!!

 31. In Constanța , orasul cu primaria controlata de 20 de ani de PSD coruptia este atât de mare incât exista chiar si un cartier numit „la Consilieri”. Zona buna, pe faleza, deasupra marii, unde stimatii consilieri locali si-au dat singuri terenuri, prin scheme gen „retrocedari” . Exact genul de coțcărie pentru care a ajuns Drogați la zdup

 32. Justitia romana traieste ! Si chiar daca uneori cu intirziiere , bratul ei lung ii insfaca chiar si pe politicienii care se inchipuie Dumnezeu , cu drept de viata si de moarte asupra cetatenilor care I-au ales ! DNA , SRI , si-au facut datoria in acest caz …pt. asta sunt institutii ale statului roman !

 33. ,,Cum a putut România să se uite 15-20 de ani în gura lui Radu Mazăre, după ce mai fusese și condamnat la nu știu cîte luni sau ani cu executare?” Simplu dle.Nistorescu,foarte simplu.Cu o presa ca a dvs. care sustine condamnatii DEFINITIVI in functii publice.Ca sa nu zic de multimea de cititori postaci,pe care nici nu stiu cum sa-i cataloghez, pe care-i manipulati si care nu stiu sau nu vor sa inteleaga ca un condamnat definitiv,dupa epuizarea tuturor cailor de atac,ESTE INFRACTOR, si drept consecinta,nu poate reprezenta STATUL si/sau ocupa functii publice.Daca nu din punct de vedere legal,atuci cel putin moral.Va rog sa intelegeti ca discut doar de cei cu CONDAMNARI DEFINITIVE ,pentru ca ma consider un cetatean care stapaneste cerintele unui stat de drept si mai mult decat atat,,DEMNITATEA UNUI STAT si a UNUI POPOR, in ochii lumii.Pentru cei condamnati nedefinitiv ,ii incadrez la prezumtia de nevinovatie ,si ca atare, nu-i aduc in discutie.A pune la indoiala o condamnare definitiva,inseamna a nega statul de drept si/sau independenta justitiei,indiferent de calitatea actului de justitie infaptuit.
  Va rog sa analizati editorial cazul vicecancelarului Austriei, facand o paralela intre gestul sau si tertipurile folosite de a ramane la putere cu orice pret, condamnatii si acuzatii din politica romaneasca de la varf.Cer prea mult d-le Nistorescu ?

 34. @Dan.C: Corect!

  „Jurnalistul Radu Tudor, realizatorul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, reacţionează la declaraţiilor unor lideri social-democraţi, în frunte cu Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre extrădarea lui Radu Mazăre.

  După ce Olguţa a vorbit despre o conspiraţie anti-PSD prin aducerea lui Mazăre în campanie electorală, Radu Tudor comentează sarcastic. „Dupa ce si l-au adus pe Mazare prin MJ si MAI din Guvernul LOR, unii din PSD zic ca extradarea e lucratura politica. #ninonino”, scrie jurnalistul, pe Facebook!!

  Lia Olguța Vasilescu a declarat, luni, cu doar câteva ore înainte de aducerea lui Mazăre, că „e foarte ciudat că îl aduc chiar acum”, în condițiile în care Ministerul Justiției e condus de Ana Birchall, de la PSD.

  „Mie îmi sună a rețeta din 2016. Aduceți-vă aminte când toți oamenii noștri de forță erau fie chemați la DNA, fie plimbați în cătușe, cum eram și eu. La vremea respectivă, primarul Craiovei era încătușat, plimbat pe scările DNA, ținut în arest și așa mai departe. Din păcate, uite că nu le-a folosit. Eu cred că și de data aceasta încearcă aceeași rețetă, dar s-ar putea să nu le iasă ca și data trecută”, a afirmat Olguţa PRMista.

  #NINONINO!!!

 35. de ce nu-i multumiti doamnei Laura Codruta Kovesi pentru succesul DNA? Pentru ca sunteti ca pesedistii, Dar saracul Ghita el cat a suferit , dar Nicolescu fratele de furat a lui Mazare cat a suferit din cauza Laurei Codruta Kovesi…

 36. Da, Mazare trebuia condamnat, pentru ca a retrocedat abuziv pe legea 10/2000! Dar, oare, citi primari au fost condamnati pentru retrocedarile similare, pe aceasta lege? In Ardeal, majoritar dar si in restul tarii, s-a facut jaf patrimoniul public, pe baza acestei legi! Ce au patit primarii din marile orase ardelene? Nimic! Ce a patit Klaun Kaizer Kiolhanis, pentru retrocedarile ilegal/abuzive din Sibiu? Nimic! Doar Mazare, pentru ca era dusmanul lui Basescu si pesedist de frunte sa fie pedepsit?

 37. Primul comentariu mi-a luat vorba din gura. Un bun prieten de al meu zicea, toti primarii, 99% sunt puscariabili. Oamenii i-au votat si pe Basescu si pe Mazare. Trebuie insa sa stim ca cei care ajung in politica mari, sunt carismatici, au priza la public, dar in special calca pe cadavre sa ajunga acolo unde vor. Basescu fata de Mazare tind sa cred ca este mult, mult mai putred, dar mai are niscai Asi in mana. Adevarul? Locul lui Basescu este la racoare. Cel putin 10 ani, sau de ce nu pana la sfarsit. Sa nu se mai bucure de tot ce a jupuit de la acesta tara.

 38. Ca sunt adusi uni la realitata, gen Mazare, e corect, totusi ce minume se petreca ca din clica portocalie a JO nici macar un exemplu mai acatarea, jupanu vrea (si are sanse) sa ajunga europarlamentar, mimozele prin Costa Rica – bratul justitie amortit, buldogul in aceiasi situatie ca si jupanul, pe scriitorul cu oi – nu-l ajunge blestemul gainilor aviare/neaviare, borduristul cu marmura isi suge labele prin barlogul de sute de mp, micutul bate toba pe la competitii, …, ceva se intampa cu cu dreptatea si cu justitia asta – prea atarna intr-o parte.

 39. Pacat ca pe tovarasul de infractiuni al lui mazare, penalul dragnea nu l-ati evitat „cum te-ai feri de dracu’”! Sunt sigur ca vom citi mai curand decat se asteapta penalul si sustinatorii si un editorial despre dezumflarea lui liviu dragnea!

 40. Luati aminte: pui la fiert un pui zdravan, sanatos, crescut in curte din care vrei sa faci o supa gustoasa. Ce se intampla? Mai intai trebuie sa fii atent sa inlaturi spuma, gunoaiele, care ies la fiert, si daca nu se limpezeste suficient scoti carnea si o speli bine iar zeama o decantezi. Abia apoi vei obtine o supa curata, limpede si sanatoasa. Dupa „fierberea” din decembrie 1989 nimeni n-a inlaturat spuma si n-a decantat supa. Asa au ramas toate gunoaiele pe care le inghitim de atunci si, ce-i mai grav, ele prolifereaza.

 41. Daca Mazare a fost condamnat la 9 ani inchisoare pentru retrocedarea plajelor, cati ani ar trebui sa ia Basescu pentru distrugerea flotei Romaniei sau Johanis pentru retrocedarea patrimoniului national organizatiei fasciste Forumul Democrat al Germanilor?

 42. mazare asta nu se judecase la cedo cu guvernul ce-l pescui din madagasar ?

 43. Ecuatia cu Mazare nu a fost o mare problema ,dar lista celor cu proprietatile ,,donate„ este marea intrebare.
  Oare mos STOLO doarme linistit, Udrea a si renovat ceva la ,,mostenirea„ lui mazarica si poate multi ,peste o mie de
  ,,BENEFICIARI„ MARE DREPTATE A AVUT lenin cu BURGHEZIA PROLETARA.

 44. Prea mult zgomot pentru un jeg uman ca Mazare, pe care insusi Ion Iliescu l-a luat de guler cu ani in urma si i-a scuipat in ochi vorbele:”de ce zbieri asa mai animalule?” V areamintiti? Dictonul „mai animalule” se referea la Radu Mazare, un pseudo-ziarist constantean la acea vreme.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.