Dezvăluire uluitoare făcută de Antonescu

Care sunt principalii politicieni de care Antonescu nu are nevoie. Ce i-a spus Gabriel Oprea preşedintelui PNL. Cu ce partid a fost comparat PSD. Ce politician va fi regretat de Ponta conform afirmaţiilor liderului PNL

 Qunitus activ şi la 97 de ani

Ca şi în 2009, PNL şi-a lansat oficial candidaţii din zona Muntenia (de fapt lansarea „mare”) pentru alegerile Parlamentare în sala sporturilor Olimpia din Ploieşti. La lansare au participat majoritatea liderilor partidului, invitat de onoare fiind Mircea Ionescu-Quintus, care la 97 de ani (împliniţi pe 18 martie a.c.) este încă activ şi participă la şedinţele conducerii PNL.

Primii 10 candidaţii PNL

  1. Norica Nicolai – europarlamentar (din 2009)
  2. Adina Vălean – europarlamentar (din 2007)
  3. Ramona Mănescu – europarlamentar (din 2007)
  4. Cristian Buşoi – ex secretar de stat/europarlamentar (din 2007)
  5. Renate Weber – europarlamentar (din 2007)
  6. Eduard Hellvig – europarlamentar (din 2013)
  7. Mihai Ţurcanu – ex preşedinte de ahenţie guvernamentală
  8. Claudia Benchescu – funcţionar
  9. Romeo Stavarache – primar Bacău
  10. Andrei Muraru – ex preşedinte ICCMER

Ţintă alegeri 2014: obţinerea a 7 mandate

Rezultate anterioare:  2007: 13,44% – 6 mandate; 2009: 14,52% – 5 mandate

Familie Europeană: ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa)

Ce i-a dezvăluit Gabriel Oprea lui Antonescu

Referindu-se la faptul că în curând se va celebra 100 de ani de la existenţa în forma actuală a statului Român, preşedintele PNL a afirmat că România trebuie să aibă „Să niște lideri, nu niște făcături, nu pe marele lider Victor Ponta care dacă nu era pus președinte la PSD, ajungea pe la UNPR, că mi-a spus-o Gabi Oprea, nu altcineva, nu pe Daniel Constantin, (…) niște lideri adevărați. Iar liderii nu sunt cei pe care îi pun sau nu baronii să candideze, liderii sunt cei care au curaj, proiecte și au forță să ducă țara asta înainte, aceia sunt liderii, liderii de țară”.

Este foarte interesantă dezvăluirea lui Crin Antonescu. Iar sursa invocată este una de gradul zero (sigură 100% – n.a.). Nu este de necrezut ceea ce i-a spus Gabriel Oprea lui Antonescu. Să ne aducem aminte, după congresul PSD din februarie 2010 câştigat de Victor Ponta (cu sprijicul ocult al lui Sebastian Ghiţă, cel care a adus softul pentru numărarea votului şi care de fapt a organizat întreg procesul de votare la congres), Cristian Diaconescu (acesta s-a retras din cursa pentru şefia partidului cu câteva minute înainte de începerea votării) şi alţi învinşi au trecut la UNPR. De fapt, chiar în timpul votării existau zvonuri că în situaţia în care Mircea Geoană ar mai fi câştigat un mandat de preşedinte al partidului, echipa lui Victor Ponta urma să treacă la UNPR.

Antonescu: nu voi face pact de coabitare

Ca şi la lansarea candidaţilor alianţei PSD+UNPR+PC, şi la lansarea liberalilor, tema alegerilor prezidenţiale nu a lipsit. Şi Crin Antonescu a făcut referire la alegerile prezidenţiale. Dar a spus ceva în plus, pentru situaţia în care va ajunge preşedinte.

Vom avea alegeri prezidențiale și vom avea un președinte liberal și sperând să fiu acel președinte liberal, îi spun lui Victor Ponta de pe acuma: Ai simțit ceva, ai să-l regreți pe Băsescu! Dintr-un singur motiv, acela că eu dacă ajung președinte, nu fac pact de coabitare, pentru că mie îmi ajunge Constituția, îmi ajung legile țării și îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung președinte. Nu am nevoie de Dan Voiculescu, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiță.

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, nu știu dacă vor mai striga USL trăiește sau nu, dar se mai întâmplă ceva și anume că va exista o altă majoritate în Parlament, ca atare un alt guvern, care nu îl va mai cuprinde pe domnul Ponta, îi ajunge un guvern în care a lucrat sub conducerea lui Emil Boc și un guvern în care a lucrat conducându-l, un guvern cu un program liberal.

PSD 2014 comparat cu PDL 2012

În discursul său, Crin Antonescu a dat o replică dură declaraţiilor lui Victor Ponta şi celorlalţi lideri PSD ţi PC care l-au acuzat de trădare în favoarea lui Băsescu, repetând că nu el, ci premierul este cel care a semnat pactul cu preşedintele. Antonescu a criticat şi faptul că Victor Ponta încearcă să uzeze în continuare de numele de USL şi a comparat această practică a social-democraţilor cu cea din 2012 a PDL, în sensul ascunderii identităţii.

Am văzut că, ieri, la București, un partid foarte mare, cel mai mare, dar căruia îi e frică totuși să-și arate numele (…)Vreau să le spun acestor oameni care mint în continuare și nu au curajul, exact așa cum nu a avut curaj și PDL-ul dacă vă aduceți aminte la alegerile din 2012. Știți că nu au mai avut curajul să mai iasă în portocaliu, știți că s-au ascuns după tot felul de pomi desenați pe acolo, îi chema ARD și tot felul. Astăzi, PSD-ul nu mai are curajul, deși e cel mai mare partid, deși e cel mai puternic partid, deși a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, deși au tot ce le trebuie, îl au și pe Zgonea, au toate valorile din țara asta. De ce nu ies în alegeri cu numele lor? De ce încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare, de ce încearcă să mintă în legătură cu faptul că noi am fi trădat, că noi ne-am fi dat de partea lui Băsescu și așa mai departe”, a spus Antonescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.