Directorul APIA Cluj nu mai e căutat

Căutarea directorului APIA Cluj, dispărut în urmă cu zece zile în lacul Beliş, s-a încheiat, marţi, deşi acesta nu a fost găsit. Zeci de forţe au intervenit, însă adâncimea foarte mare, resturile din mediul subacvatic şi straturile de nămol au făcut misiunea aproape imposibilă.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de ISU Cluj, în ultimele zece zile de căutări au fost verificate toate informaţiile şi indiciile care ar fi putut duce la găsirea persoanei dispărute.

A fost făcut tot ceea ce omeneşte a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informaţie sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute. Misiunea s-a anunţat de la început a fi una dificilă şi a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut şă rezulte o suprafaţă foarte mare pe care au trebuit întinse acţiunile de căutări. Lacul Beliş-Fîntănele este cel mai întins din judeţul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depăşesc 40 de metri. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc şi dificultăţile întâmpinate de scafandrii Forţelor Navale şi ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo”, se arată în comunicat.

Potrivit surse citate, lacul Beliş-Fîntânele are adâncimi care variază subit şi peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40 de metri, sunt diverse resturi materiale în mediul subacvatic (buşteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului), dar şi straturi variabile de nămol pe fundul lacului.

Pentru găsirea unui bărbat din Cluj-Napoca, pe lacul de acumulare Fântânele-Beliş, judeţul Cluj, după ce acesta a căzut dintr-o barcă, surse judiciare susţinând că este vorba despre şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, au intervenit zeci de pompieri şi scafandri.

Pe lângă pompierii prezenţi în fiecare zi, au intervenit forţe ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, ale Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo, precum scafandri din cadrul Forţelor Navale Române.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliş-Fântânele, a fost mărit, în ultimele patru zile, prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj şi ISU Mureş, precum şi 13 mijloace tehnice şi autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenţia rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Mai fraierilor, voi stiti ce salarii au smecherii de la APIA! Cei care sug seva poporului isi permit din salariu de bugetar iahturi, gratare si vantoare de caprioare! A inflorit mafia!

    • Sunt sigur ca smecherul a ajuns in Costa-Rica! Huuo statul roman! Lazarica fa-te ca lucrezi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.