Discuțiile din Senat pentru reorganizarea STS, amânate pentru 2 iunie

Senatorii din Comisia pentru administrație au decis, marți, amânarea, pentru data de 2 iunie, a discuțiilor privind propunerea de lege care vizează reorganizarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), informează AGERPRES.

Asupra propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea și funcționarea STS, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative, Comisia pentru administrație și cea pentru apărare din Senat trebuie să întocmească un raport comun, propunerea urmând să intre în dezbaterea senatorilor din Comisia pentru apărare miercuri.

Propunerea de lege, inițiată de parlamentarii PSD, stipulează că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit textului propunerii de lege, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul și posturile aferente. Totodată, MAI se substituie în toate drepturile și obligațiile decurgând din toate actele normative, contractele, convențiile, înțelegerile, protocoalele, memorandumurile și acordurile în care STS este parte, inclusiv în litigiile aferente activității acestuia.

De asemenea, Ministerul de Finanțe este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în bugetul MAI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.