Discuțiile pe tema Brexit, într-o „stare de paralizie”

Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii Europene, a informat mai mulți diplomați europeni că discuțiile cu Londra pe tema Brexit se află într-o „stare de paralizie”, deși Guvernul britanic susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor părți ale acordului, relatează postul BBC News, citat de Mediafax.

Katya Adler, editor BBC Europe, a declarat că acțiunile Guvernului de la Londra îi fac pe liderii UE să creadă că Boris Johnson „nu are o soluție în mânecă – în pofida retoricii sale”.

În contrast cu Barnier, Guvernului britanic susține că s-au înregistrat progrese în modificarea unor elemente ale acordului negociat de Londra cu Uniunea Europeană.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

La rândul său, Uniunea Europeană a refuzat renegocierea Acordului Brexit şi a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.

Parlamentarii britanci au respins propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate în luna octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord.

Propunerea liderului de la 10 Downing Street nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 298 de membri ai Camerei Comunelor, iar 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abținut, informează postul BBC News.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Miza Brexit este sa aflam daca natiunile mai au dreptul sa decida in mod autonom ce vor sa faca. Estabishmentul de la Bruxelles zice ca Nu, o majoritate britanica in crestere zice ca Da. In termeni politici, este o confruntare intre Suveranismul reprezentat Republicanii din SUA, de conservatorii britanici (dar si de Putin !) si Internationalistii de pretutindeni succesori ai Kominternistilor, reprezentati de Democratii din SUA si partidele de Stanga din statele UE.

  2. De ce dreaku au intrat in C.E. de atunci, desi Presedintele de Gaulle avertizase ca n-au ce cauta aici??? De ce le-au trebuit mai bine de 40 ani sa se decida ca intr-adevar n-au ce cauta aici??? Boris fiul John, acest Benny Hill al impotentei perfidului Albion…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.