Doar patru arestați în cazul azilului groazei

Doar patru arestați în cazul azilului groazei. Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane implicate în reţeaua exploatării persoanelor cu dizabilităţi în trei azile din localitatea Voluntari.

Procurorii DIICOT solicitaseră mandate de arestare pentru 24 de inculpaţi, însă tribunalul a fost de acord doar în cazul a patru dintre ei, restul fiind plasaţi în arest la domiciliu (11) şi control judiciar (6), iar trei vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Peste 100 de persoane în vârstă au fost salvate, marţi, de poliţişti şi procurori ai DIICOT, în urma efectuării unor percheziţii la trei azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2020, în judeţul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracţionale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilităţi sau aflate în situaţii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere şi exercitare de acte de violenţă fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică/psihică de autoîngrijire, concomitent cu ţinerea acestora în stare de aservire faţă de membrii grupurilor infracţionale organizate, în vederea obţinerii de către liderii grupărilor şi de către ceilalţi membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

„Veneau la gard în pielea goală. De vreo doi ani. Cred că erau bătuţi (…) De câte ori treceam pe acolo, săracii bătrâni veneau la poartă şi cerşeau: ‘Vreau şi eu un ban, dă-mi şi mie doi lei. Nu ai şi tu un corn?”, au relatat locuitorii din zona unde se aflau azilele despre traumele şi umilinţele îndurate de bătrâni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

5 Comentarii

  1. Lagarul Auschwitz din Voluntari!sa speram ca Justoitia Romana nu isi va bate joc si de acest caz,absolut mizerabil sin ingrozitor,si cei care au furat viata batranilor, de la Pandele,si Sarmancur, pana la utimul angajat ,vor plati cu puscaria nu vor tergiversa si elibera din ‘lipsa de probea’sau ‘fapta nu exista’s-a prescris si alte minciuni juridice

  2. Da, ițele afacerii duc inevitabil la familia Pandele/Firea. Nu mai încercați musamalizarea caci nici măcar un procuror stagiar nu poate ajunge la altă concluzie. Degeaba încearcă A3 să deturneze realitatea cu praf în ochi. Trist este ca vor reuși in ciuda părerii lui M. Badea ! PS: Pariati ca va fi tot o achitare ?

  3. Nu inteleg de ce va agitati atata? acum vreo 5-7 ani a fost cazul din Arges unde niste tzigani aveau sclavi legati cu lantul… si cat le-au dat „judecatorii” 5-6 ani? cand vine vorba de batrani si persoane cu dezabilitati interesul e si mai mare, ca pe ei deconteaza bani grei si in societatea degenerata de azi, sunt destui dispusi sa-si abandoneze parintii in conditiile alea si sa nu treaca sa-i vada macar odata pe luna

  4. Cred ca o sa se lase cu ani grei de puscarie cu suspendare pentru cei 4 baieti destepti, iar batranii care cerseau vor fi executati prin injectia covrig69

  5. Bine, bine, pana vor fi gasiti , ceva acari Paun, ANPC,ANSVSA nu sunt si ele vinovate pentru lipsa de control? Nu raspunde nimeni de acolo, in solidar, cu angajatii din „azilurile iadului” ? Nuuuu , n-au stiut , n-au cunoscut , nici pe acolo n-au trecut ! Exact ca d-na Firea… n-au atributii! Ce bine! Daca n-a murit nimeni de acolo(oare?), totul este OK! In Romania, merge ! Asa ca doamnelor si domnilor, …tango! Muzica! Muzica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.