O nouă teorie pentru vaccinarea cu Pfizer

Doi cercetători din Canada recomandă întârzierea administrării celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer Inc, despre care au spus că au o eficacitate de 92,6% după prima doză.

Danuta Skowronski și Gaston De Serres au declarat că și-au tras concluziile din documentele Pfizer transmise Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), scrie Reuters.

Constatările au fost, de asemenea, similare cu eficacitatea de 92,1% a primei doze pentru vaccinul Moderna, au adăugat cei doi cercetători în scrisoarea publicată în The New England Journal of Medicine.

Conform acestora, ar putea exista o anumită incertitudine cu privire la durata protecției cu o singură doză, dar administrarea celei de-a doua doze la o lună după prima a oferit „puține beneficii în plus, pe termen scurt”.

„Având în vedere lipsa actuală de vaccin, amânarea celei de-a doua doze este o chestiune de securitate națională care, dacă este ignorată, va duce cu siguranță la mii de spitalizări și decese legate de COVID-19 în această iarnă în Statele Unite”, au avertizat autorii.

În răspunsul său, Pfizer a spus că schema de dozare alternativă a vaccinului său nu a fost încă evaluată, iar decizia a rămas la latitudinea autorităților sanitare.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomanda un interval maxim de 42 de zile între prima și a doua doză a vaccinului, în timp ce FDA impune un decalaj de 21 de zile între cele două doze ale vaccinului Pfizer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Bine ca nu erau cercetatori britanici, ca luau Nobelul pentru medicina!

  2. Cel mai bine ,este să facă cite doua doze din fiecare vaccin de pe piata ,asta asigurindu-le imunitatea pe viață.
    Am început să scriu și poezii ( după vaccin) .Nu-mi vine să cred.
    Nu vă întrebați ce puteți face voi pt vaccin ,intrebati-va ce poate face vaccinul pt voi .
    Citiți cu atenție prospectul , daca crăpați ,este exclusiv vina voastră

  3. Mda,… teorii peste teorii, unu mai sfătos ca altu, insă toate evident dintr-un singur motiv acum cert, vaccinul nu se produce și nu e suficient, contractele nu pot fi respectate.. Iar politicul european nu permite vaccinul rusesc sau chinez in UE,. Deocamdată.. După ritmul actual al vaccinărilor in europa e nevoie de cam 3 ani, in lume de peste 7 ani pentru imunizare. In acest timp evident virusul nu va sta pe gânduri și având toate condițiile de răspândire, va produce mutații la care vaccinul nu va mai fi eficient. Deci cred că e clar pentru oricine care mai judecă/.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.