Donald Trump, părăsit la greu

Mai mulţi avocaţi au părăsit echipa ce urmează să-l apere pe fostul preşedinte american Donald Trump în procesul de impeachment în Senat, au transmis CNN şi alte media americane, conform AFP.

Cinci avocaţi, dintre care doi ce ar fi urmat să conducă echipa juridică a fostului președinte, au renunţat să-l reprezinte din cauza dezacordurilor legate de linia de apărare, a relatat CNN, citând surse anonime.

UPDATE Trump a anunţat duminică că a angajat doi noi avocaţi pentru a-l apăra în procesul de punere sub acuzare care va începe pe 9 februarie, informează AFP.

Anunţul a venit în urma ştirilor apărute sâmbătă în presă, potrivit cărora cinci avocaţi (dintre care doi ar fi urmat să conducă echipa juridică) au renunţat să-l reprezinte din cauza dezacordurilor legate de linia de apărare.

„Foarte respectaţii avocaţi pledanţi” David Schoen şi Bruce L. Castor Jr vor conduce acum echipa, a anunţat Donald Trump într-un comunicat.

Castor a făcut carieră în domeniul dreptului penal, în timp ce Schoen este specialist în ‘procese pentru drepturile civile din Alabama şi apărare penală federală în New York, inclusiv pentru gulere albe (persoane cu funcţii de conducere în structuri statale sau private) şi alte cazuri complexe’.

Schoen a colaborat anterior cu echipa de apărare a lui Trump şi cei doi ‘cred că punerea sub acuzare este neconstituţională’, se menţionează în comunicat.

Donald Trump a dorit ca avocaţii săi să continue să argumenteze teza fraudei electorale masive care a dus la victoria democratului Joe Biden, mai degrabă decât să se concentreze asupra inculpării unui preşedinte care nu mai este în funcţie, indicase CNN, care preciza că fostul preşedinte nu este dispus să discute pe acest subiect.

Procesul lui Donald Trump pentru ‘incitare la insurecţie’ după ocuparea Capitoliului pe 6 ianuarie de către susţinători ai săi urmează să înceapă pe 9 februarie.

Cu doar cinci senatori republicani dispuşi să se alăture votului celor 50 de senatori democraţi împotriva fostului preşedinte, este puţin probabil ca majoritatea de două treimi necesară, adică 67 de senatori, să fie atinsă.

Pe de altă parte, votarea unei moţiuni de cenzură ar avea nevoie de votul a cel puţin zece senatori republicani pentru a avea şansa de a fi adoptată, opţiune pe care unii o consideră posibilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. cnn aka antena 3 niste manipulatori ordinari care folosesc minciuna repetata zilnica pentru spalarea mintilor subrede. ce nu intelegeti ca toata „media oficiala” este CUMPARATA DE NOUA ORANDUIRE GLOBALA ? ADEVARUL TREBUIE SA VINA DOAR DE LA EI ? AM IESIT DE 31 DE ANI DIN DICTATURA SI AM UITATA CUM ESTE CAND „ADEVARUL LOR” NU ESTE ADEVARUL NOSTRU ?

  2. Faka-turi news! Vrabia mălai visează și prostul minte trează!

  3. Nea GD, CNN = Radio Erevan al usa pe calea întunecată a sovietizării maoisto-leniniste! Compris?!

  4. Probabil ca fiecare din judecatorii care s-au retras a primit cite doua plicuri : unul continind un glont de 7.62, celalalt un CD al grupului de thrash metal ANTHRAX …

  5. Dar Trump a reusit ceea ce nu mai reusesc presedinti de state sa obtina de zeci de ani,dragostea patriotilor,nu doar din USA.Cred si eu ca este urat de Deep State,servicii,Killary si senilul, chipurile, ales.

  6. Astazi 01 Februarie 2021 , mi-am Cumparat 2 Bastoane , 1 Baston din Aluminiu , cu Maner si 1 Baston din Aluminiu , pentru Brat . Am Visat Saptamana Trecuta , ca o sa-mi Trebuiasca un Baston la 80 de Ani , si nu am de unde sa Cumpar , asa ca am cumparat 2 Bastoane cu 20 de Ani mai Devreme si le pun la Pastrare in Camara . Am Vazut pe Fotografii , 3 Blocuri in New York , Trump Tower . Foarte Frumos ! Blocuri Facute la Tinerete , Gandit pe Termen Lung ! Foarte Frumos ! Gandit la Tinerete !

  7. Am Vazut la Televizor Filmul ELOISE , la Hotelul Plaza din New York . Si am Auzit ca Proprietarul , a fost Conrad Hilton , iar din Anul 1988 , a fost Proprietar , Donald Trump , iar in Anul 2017 , Hotelul Platza din New York , a fost Scos la Vanzare , pentru Suma de 600 de Milioane de Dolari . Hotel in Aproprierea celor 3 Hoteluri Trump .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.