„Dormiți liniștiți”, pune o vorbă Budăi pentru voi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, luni, despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare.

„Eu nu înţeleg ce au gândit acei oameni când au trecut aceste aspecte în PNRR, pentru că, cu siguranţă, la oameni nu s-au gândit. Speranţa de viaţă în Occident este mult mai mare ca speranţa de viaţă în România. Noi, cei de la PSD, susţinem că mai întâi trebuie să ne ocupăm de speranţa de viaţă a cetăţenilor români şi mai ales de speranţa de viaţă sănătoasă, pentru că nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Haideţi să ne ocupăm de speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor romani, după care să vedem dacă discutăm despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare. În acest moment nu este cazul. (…) Avem o prevedere în legea deja actuală, Legea 263, după care funcţionăm, anexa 5, care spune că femeile trebuie să ajungă până atunci (în 2030 – n.r.) la 63 de ani. Există o decizie a Curţii Constituţionale pe discriminare că femeile pot lucra până la 65 de ani. S-a trecut acest lucru în PNRR până la 2035 de îndeplinit, eventual gradual. Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani”, a explicat Budăi, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Legea 263 în vigoare „nu opreşte niciun cetăţean român să lucreze peste vârsta de 65 de ani”, dacă doreşte acest lucru, a completat ministrul.

„De ce să schimbăm un lucru bun care funcţionează? Nu văd. Doar pentru că unii, din punctul meu de vedere, cei care au scris în PNRR îi urăsc pe cetăţenii români. Dacă vorbim de majorarea unor stimulente, de acordarea unor stimulente celor care vrem să rămână în activitate este foarte bine”, a menţionat Marius Budăi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. La cat prajitira haleste mincinosul, nici el nu crede in fata oglinzii. Acel procent 9,4% niciodata nu a fost atins pentru pensii, au calculat la tv specialisti reali si nu prostovani ca mincinosul asta, dar el si toti escrocii mincinosi din politica, se agata de procent ca sa mai treaca ani de speciale incasate.

  2. Demagogie marca PSD. Dar pensiile speciale nu tot PSD-ul le-a inventat?

  3. toti preotii si profesorii ca au implinit 65 de ani au fost pensionati, desi pare ciudat pt ca un preot se lumineaza cu trecea timpului…

  4. Mincinoșii, ‘bunicii noștri, seniorii, bla, bla’ deși toți știau ce este prevăzut în PNRR, respectiv, procentul de 9.4 și pensionarea la 70 de ani, sau, fantasmagorica negociere cu CE care nu va avea loc pentru că nu există un demers oficial către Bruxelles în acest sens, mizerabil ! Tupeu, Budăi vorbește despre actualele prevederi din legea 263 deși și-au luat angajamentul promulgării unei noi legi a pensiilor conform cerințelor CE via BM.

  5. „Eu nu înţeleg ce au gândit acei oameni când au trecut aceste aspecte în PNRR, pentru că, cu siguranţă, la oameni nu s-au gândit. ”
    Iohannis si-a delegat progresistii respectiv pe nulitatea antiromaneasca Ghinea sa intocmeasca un „plan”pt Romania.Pt ca Romania nu era capabila sa gindeasca, era deja sub papuc vestic, cu orice plan „bun”, el Iohannis dind pe mina altora destinul tarii in care nemernicul a fost sa pus ca impostor ,tradator.
    Primimnd indicatii ce si cum ,nulittaea Ghinea a „descis”cu decidenta „comiei europeana”ce n are nici-u drept, in acest timp ,la secret, fiind stabilite aberatile”in aces timp romani dormeau, adormiti de hipnoticul Iohannis, intitiat in stiinte oculte impreuna cu amicul Helwig,amicul Ciuca si chiar Ciolacu, toti din cercul vrajitorilor negrii.Vine una de la UE si spune ca am acceptat,semnat „planul”!Poate ne spun sforaitorii din Parlament,Guvern si toti somnambulii,inclusiv tu Budai, cu Ciuca ce sforaiati din plin,Dati-l dracu de „plan”nu este al nostru,nu este obligatoriu,n-are nici- valoare,-!Pensiile speciale voi le vreti,ticalosilor!sa iesit la vot cu ajutorul BEC si STS!

  6. …o aberatie matematica…sa deduci un numar fix dintr-o variabila…pib-ul unei tari este variabil, poate sa urce pana la cer intr-un an pt ca in anul urmator sa ajunga sub nivelul marii…in ultima ipoteza, ce faci daca numarul fix-recte pensiile-va reprezenta 15% sa spunem, din variabila, din pib…nu mai dai pensiile?…pai, in acest caz se aplica reciproca:in anii in care pensiile reprezinta un procent mai mic de 9.4%tre sa le imparti diferenta pensionarilor…asa au ocolit raspunsul privind pensiile speciale, desi valoarea acestora a crescut, procentul reprezentat de acestea a fost mai mic, raportat la un pib mai mare…niste jegosi…trebuie sa murim la locul de munca sa cumparam munitie pt ucrani…

  7. Ce sa ne mai ascundem dupa degete. Interesul statului este sa colecteze cat mai mult si sa plateasca cat mai putin. Deja varsta de pensionare a fost crescut cu 10 ani pentru femei fata de perioada de trista amintire, comunista. Femeile, inainte de 1989, puteau iesi la pensie la 55 de ani, iar barbatii la 60 de ani. Mai apucau sa se joace cu nepotiii, sa mai faca niste excursii prin ONT, sa-si vada de sanatate pe la staiunile balneare, sa se bucure de viata, asa cu lipsuri, fara libertatea de a „iesi afara”.
    Acum, avem toata libertatea, mai putin cea a presei si a cuvantului, gasim de toate pe rafturile magazinelor, mai putin zare neiodata si oloi la prima presa, din seminte romanesti, dar ce sa mai faci cu libertatea si cu pasaportul dupa 65, ba chiar 70 de ani? Mai ai aceeasi vigoare ca la 55-60 de ani? Acelasi curaj, acesi dorinta de viata, acelasi entuziastm sa-ti vezi nepotii crescand? Cum conduce automobilul un barbat de 60 de ani si cum conduce unul de 70 de ani? Dar o femeie de 55 de ani fata de una de 70 de ani?
    Statul este cel care castiga intotdeauna. Dupa ce cotizezi 30-40 de ani, mai apuci sa iei pensie 10-15 ani. Adica: 5.000 Euro/an contributii x 30 (40) de ani, rezulta ca ai platit statului 150.000 (sau chiar 200.000) si incasezi 50.000 sau 75.000 de euro.
    Haraso tovarasie! S-a deschis usa la rai!

  8. Speranța de viață sănătoasă la cei ce ies la pensie la 42–45 ani. Am cunoștințe care au acum 62 de ani. Sunt la pensie de, în medie, 20 de ani. Ei! Cei ce ies la 60—65, dacă apucă, cata pensie mai „mănâncă”?! Pesedisti mizerabili care vorbesc doar de pensii de 30 ani și rezultatul se vede. Desigur PNRR ul este vinovat. Prietenii(RC) știu de ce.

  9. CERTIFICATELE DE RIVOLUTIONARI si de MINERIARZI aducatoare de pensii speciale necontributive, unor cetateni care, prin escrocheria „eu te recunosc pe tine, tu ma recunosti pe mine”, s-au inmultit ca paduchii de la cca. 1000 capete in 1989-90′ la cateva sute de mii in 2023, formand, escrocii astia o casta de bogatasi, care se ingrasa pe zi ce trece. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii’ si cu „mineriarzii”, sa ramana toti ONORIFICI daca le convine, mai ales ca, in prezent s-au pricopsit cu CERTIFICATELE aducatoare de bani publici, indivizi si individe astfel: amante, neamuri, amici de invarteli, membri din partide (Vela PNL, Ciolacu PSD, Lucian Mihai avocat) si alti cateva sute de mii de pacalici cu „rivolutia” si „minerii” vai-de-capul-lor. PNRR ul cere sistarea si acestor pensii necontributive, dar, Parlamentul mucles!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.