Dormitul cum îl știam nu mai e „în trend„

insomnia, apnee, sforit

Dacă nu ești  pe TikTok ”nu exiști”, pierzi ora exactă, nici să dormi cum trebuie nu mai știi.

S-a inversat poziția de somn, trebuie să ajustezi patul sau rezolvi cu perna.

Poartă și o denumire… „dormitul înclinat”.

De ”inspirație medicală”, beneficiile se văd imediat dacă nu ți se întâmplă ceva rău între timp, desigur.

Aflăm că dormind în acest fel  îți dregi umflăturile de la picioare, îți alini durerile, îți îmbunătăți fluxul sanguin către inimă, asta doar dacă nu ai afecțiuni  cardiace,  probleme respiratorii, reflux gastroesofagian s.a

În rest, dormitul înclinat garantează un somn odihnitor.

Trendul rămâne trend, iar popularitatea e direct proporțională cu numărul mare al utilizatorilor de pretutindeni. Ei dau mărturie și spun cum au observat beneficii când ai picioarele în sus și capul în jos, doar specialiștii ce mai ”încurcă„ puțin lucrurile cu opiniile lor variate despre eficiența și siguranța acestei practici.

Recomandă adoptarea cu responsabilitate a acestei practici, monitorizarea atentă a reacțiilor corpului, consultul unui medic înainte de a purcede la fapte.

”Originile medicale„ invocate de promotorii ”dormitului înclinat„  indică poziția Trendelenburg

”...corpul este întins în decubit dorsal sau plat pe spate pe o înclinație de 15-30 de grade, cu picioarele ridicate deasupra capului. Poziția inversă Trendelenburg, în mod similar, plasează corpul în decubit dorsal pe o înclinație, dar cu capul fiind acum ridicat. Poziția Trendelenburg este folosită în chirurgie, în special a abdomenului și a sistemului genito-urinar. Permite un acces mai bun la organele pelvine, deoarece gravitația trage organele intra-abdominale departe de pelvis. Dovezile nu susțin utilizarea sa în șocul hipovolemic, cu preocupări pentru efectele negative asupra plămânilor și creierului.  Poziția a fost numită după chirurgul german Friedrich
Trendelenburg
…”
Recomanda

3 Comentarii

  1. Alta prosteala cu iz de afacere, nici că se putea din germania! E valabil pentru germania, nu pentru Romania, studiul și recomandarea e de la ei și doar pentru ei. Tic-toc?, marsh mă cu tic-toc.ul vostru, nebunilor.

  2. Eu nu am tiktok, dar și dacă aș avea, nu cred că m-aș lăsa prostită așa ușor. Îmi place postarea lui Dens. E foarte logică 😂. Așa că hai să o promovăm! Poate facem și noi un ban pe tiktok.

  3. Cel mai bun e somnul cand esti agatat de picioare de lustra, cu capul in jos,ca liliecii,care-s foarte sanatosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.