”2 Mai”, fără judecătoarea Popoviciu. Gorghiu. ”Este o ușurare”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată, ea apreciind că „este o uşurare că procedura va continua fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public.

„Competenţele ministrului Justiţiei nu implică deloc dosarele de pe rolul curţilor instanţelor din România, nici măcar al instanţei de la Mangalia. Am luat act de solicitarea de transfer, aprobată de secţia de judecători astăzi. Ca atare, vom vedea ce va decide mai departe instanţa de la Mangalia cu privire la procesul în curs. Nu-mi cereţi să mă pronunţ pe dosar, însă, din punctul meu de vedere, este o uşurare că această procedură îşi va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiul public şi mă bucur că există o solicitare de transfer aprobată de secţia de judecători a CSM”, a spus Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea de transfer la Judecătoria Constanţa a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai.

Secţia a stabilit că aceasta poate începe activitatea la noua instanţă începând cu data de 1 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. nu e ingerintza in actul de Justitie:
  -chiar Parchetu (de sub autoritatea lu Alinutza)
  ceruse stramutarea de la Ancutza….

  bob din bob se face darul!

 2. Cred ca tot „circul” cu judecatoarea „saraca cu duhul ” , cu stramutarea procesului , cu amanari nu este altceva decat o STRATEGIE pentru „adormirea” opiniei publice ! In curand vom afla ca Vlad Pascu este „atat de bolnav” incat trebuie scos din inchisoare pentru „tratament ” si in continuare „reteta” Mario Iorgulescu !

 3. Cand Erdogan le-a strans mana ministrilor romani din delegatie era foarte posomorat. S-a inviorat cand a dat mana cu Alina fiind impresionat de tinuta eleganta a acesteia. Doar Ponta a depasit-o ca interes (ce cauta Ponta in delegatie?), Erdogan i-a acordat atentie suplimentara vorbind cu el ca si cu un vechi prieten.

 4. @ O fi bine doamna ministru de funcționare de sistem, băieții de la ,,La Familia” au descris speța ca fiind de ”Foame de bani”, ?

 5. In oricare alta tara o astfel de persoana era ejectata fara nicio retinere! Din pacate, tagma „judecatorilor mafioti” au salvat inca o adepta! In loc sa fie data afara pentru incompatibilitate si pentru incapacitate de a desfasura aceasta activitate, este „extrasa” si trimisa … la alta instanta! Aici, i se va pune in vedere : te-am salvat, acum faci ce spunem noi! Inca o data justitia romana face dovada ca este … la mana MAFIEI! De altfel zilele trecute o alta judecatoare exclusa din magistratura a fost albita de … NUFARUL ICCJ! Din pacate „operaitia ORTOPEDICA” este benefica gruparii de tip mafiot care a pus stapanire pe justitia romaneasca! Solutiile transmise „in plic” … continua sa produca efecte! Studiul publicat de judecatoarea ANDREEA CHIS nu are niciun efect! Cainii latra, ursul trece!

 6. Sa nu vina un alt judecator si mai in plop ca fosta. Problema este ca o sa-i bage iar la cheltuiala pe parintii drogatului arestat. Alte spagi, alte probleme……[Rumburak]

 7. afara cu aceasta creatura nu ne mai obligati sa platim pensii speciale acestor creaturi introduceti raspunderea

 8. Toți aștia de comentează pe aici nu au intrat niciodată în sala de judecată sau a fost întâmplător și nu au înțeles nimic. De aia și comuniștii care în anii 50 au zis că nu este nevoie de judecători și au promovat oameni cu dosare curate (unii fără niciun fel de școală) pe post de magistrați au renunțat la o așa aberație și au readus judecătorii în sala de judecată. Instanța e obligată să facă prezența și dacă sunt decedate părțile se introduc în cauză moștenitorii. Ca să poată avea o hotărâre care să le folosească, în speță să poată obține daunele solicitate.

 9. de ce toata lumea a vrut-o scoasa din dosar pe judecatoare? acuma vor pune una care sa nu incomodeze.

 10. Toata manevra cu 2 Mai cred ca este dupa cum urneaza
  Pascu- tatal. a mituit la greu princialii justitiari ai tribunalului Manglia. Acestia, pentru a nu iesi ei in fata, au scos-o pe „pafarista” Ancuta sa balmajeasca ea judecarea. Dupa aparente, acolo e totul putred si banul e cel care isi face de cap.
  Mi se pare ca totul e atat de simplu iar autoritatile de rang superior se prefac ca nu vad.
  La noi totul pare ca vine din Franz Kafka, dar numai aparent, la mijloc sunt gologani

 11. @ Judecătorii se recuză, se abțin de la a se pronunța în dosare în spețe reglementate, ? ”Gloata” știa mai bine, ?

 12. AI APRECIAT CORECT DAR TARZIU…..DUPA CE SISTEMUL JUDICIAR A MAI FOST UNS CU UN STRAT GROS DE RAHAT…….

 13. DUPA 1989 MAFIOTISMUL SI HOTIA IN RO SUNT INTRETINUTE SI APARATE PRIN LEGI SPECIALE (HOTI ALESI PRIN VOT FAC LEGILE LOR CAND VOR)…………………

 14. @rumburik
  -nu credem ca la judecatoria Mangalia sint prea multi judecatori pa penal….cine naiba a pus judecatorie acolo????

 15. „Ministrul Justitiei Alina Gorghiu a salutat…”;asta era de salutat precum cintecul din armata „ciclu unu,ciclu unu spala sala/ciclu doi saluta gara”;aici nu-i de salutat,aici e de cait de mers la manastire sa dai prescuri si acatiste ,popa sa se roaga sa va dea Dumnezeu minte,daca tot zici ca tu nu poti face nimic.Atunci ce rost mai are ministeriatul(ministra!)MARIEI TALE? #Vlad Tepes 22 mai 2024 ora 10:40 aveti dreptate!D_le Ion3 22 mai 2024 ora 12:14, nu mai fi convins ca noi toti,exceptie luminatia ta,am fost in sali de judecata precum la sala de cinema;da am vazut in salile de judecata adevarate filme de groaza ,regizori si interpreti judecatori de cea mai joasa specie umana fara pic de onestitate,slab pregatiti juridic insa asi ai hotiilor si a matraplazicurilor;asadar mai usor..cu pianul pe scari ca se defecteaza acordul clapelorHai sa vedem ce naiba facem sa indreptam situatia ca asta de acum e catastrofala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.