Dosarul alegerilor: Inculpări cerute de marele juriu

Un mare juriu din Statele Unite anchetând asupra ingerinţelor taberei lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2020 în statul Georgia a recomandat inculparea mai multor persoane, a dezvăluit presei americane juratul principal, fără a preciza dacă fostul preşedinte este implicat, notează AFP.

Marele juriu a examinat timp de şapte luni acuzaţiile potrivit cărora Donald Trump şi aliaţii săi au încercat să schimbe rezultatele alegerilor prezidenţiale din Georgia, stat din sudul ţării care a votat pentru Joe Biden.

Emily Kohrs a declarat pentru MSNBC: „Nu este o listă scurtă” pentru a evoca numărul de persoane vizate de aceste recomandări ale marelui juriu şi nemulţumirile împotriva lor. Dar juratul nu a dat niciun nume.

Kohrs a mai spus că mai mult de 12 persoane sunt vizate.

Pe această listă, „există cu siguranţă nume pe care le recunoaşteţi, a adăugat ea înainte de a preciza: „Sunt şi nume pe care s-ar putea să nu le recunoaşteţi”.

Emily Kohrs nu a dezvăluit dacă Donald Trump, care şi-a anunţat recent candidatura la Casa Albă pentru 2024, se află pe această listă.

Juratul a declarat în schimb pentru New York Times că oamenii nu vor fi „şocaţi” de dezvăluirile juriului. „Nu este ceva magic”, a spus ea.

Comisia de anchetă alcătuită din 23 de juraţi a primit mărturiile a 75 de martori, printre care unul dintre foştii şefi de cabinet ai lui Donald Trump la Casa Albă, Mark Meadows, sau senatorul republican din Carolina de Sud Lindsey Graham, şi fostul primar al New Yorkului şi fost avocat al lui Donald Trump, Rudy. Giuliani.

Un judecător din Georgia a aprobat săptămâna trecută publicarea a trei secţiuni redactate din raportul marelui juriu, dezvăluind că membrii săi nu au găsit nicio dovadă de fraudă la scară largă a alegerilor, subminând astfel afirmaţiile lui Donald Trump că alegerile i-au fost furate.

Procurorul local Fani Willis va lua decizia finală dacă îi va inculpa pe cei vizaţi de recomandările marelui juriu.

Ancheta a fost lansată după un apel telefonic al lui Donald Trump din 2 ianuarie 2021, în care acesta i-a îndemnat pe unii responsabili electorali să-i „găsească” cele 11.780 de voturi de care avea nevoie pentru a câştiga acest stat în faţa lui Joe Biden.

Este una dintre multiplele anchete care examinează potenţialele fapte penale ale fostului preşedinte republican şi ale apropiaţilor lui, acuzaţi că au pus la cale un plan de a rămâne la putere, în ciuda pierderii alegerilor prezidenţiale din 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

9 Comentarii

  1. Dar de ingerintele lui „mosh sorosh” in alegerile din USA si, in general de pe planeta, cand se va sesiza „marele juriu” ?
    Au si astia niste legi electorale, de sa juri ca sunt mosite de celebrul duo : Boc/Predoiu.

  2. Lindsay Graham, unul dintre cei mai detestați RINOceri, altfel și mare fan al ?-ului PIANIST de la Kiev…?

  3. in ultima instanta ,decat sa ajunga DeSantis presedinte mai bine il repunem pe Trump

  4. J.R.Biden nu are nici un contracandidat de forta in alegerile din 2024 .

  5. CUM ÎI VA CHEMA PE CEI ACUZAȚI?–TRUMP,DONALD,DONALD TRUMP,TRUMP DONALD……..-ACUM SE VEDE CLAR DE UNDE A ÎNVĂȚAT KOVESZSOROSHIKA NOASTRĂ ELEGANTA SINTAGMĂ „A DECAPA”

  6. Poate Trump stia ca acele voturi fusesera dosite de adversari..

  7. Trump este un individ cu comportamente scapate de sub control. Este foarte imprevizibil.
    Nu m-as mira ca odata revenit la presedintia SUA sa-l vedem pupandu-se in bot cu Putin. Nu degeaba a avut ajutorul rusilor la alegerile prezidentiale.
    Problema lui este ca sunt suficiente motive ptr a fi inculpat de multe, in special ptr razmerita aceea care adus la ocuparea Capitoliului. Este cert ca el a provocat-o……[Rumburak]

  8. Lindsay Graham = un pervers. Mentalmente corupt.Faptul în sine ca respectiva comisie (Democrata, adica partizana) a fost instituita, face dovada ca tipii (unul din pioni, Zuckerberg, si-altul, Twitter de la vremea respectiva, c-o avalansa de fake news) au falsificat alegerile. Daca nu le-ar fi falsificat, nici ca le-ar fi pasat. Când, si dimpotriva, se stie (sunt mii de marturii, plus ce s-a vazut la TV) ca sacii de voturi erau deschishi, iar continutul, aruncat pe marginea drumurilor de chiar autoritatile Democrate. Ca seara, Trump câstigase alegerile, pentru ca-n dimineata urmatoare … sa le fi pierdut. Când hartile voturilor atesta c-aproape toate statele din SUA votasera pentru el. Câteva, între care California, Delaware si NY, Democrate, ca restul… „Alegerile nu s-au falsificat”, asadar. Si masina de vot, despre care DEMULT S-A ADMIS c-avea un program defect(at)? @Rumburak: potoleste-te, omule! razmerita de la Capitoliu s-a lasat si cu ordinatorul babei Pelosi, pe care-au pus mâna razvratitii, si care face dovada profundei coruptii a individei si familiei (în Ucraina, inclusiv!). POTOLESTE-TE! „Trump, comportamente scapate de sub control, imprevizibil”. Pe Democrati îi deranjeaza inteligenta tipului si faptul ca facuse pace si-n Orientul Mijlociu, si cu Rusia. POTOLESTE-TE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.