Dragnea: ‘România este în situaţia în care, din păcate, sistemul comunist încă persistă’

La aproape 25 de ani de la înlăturarea comunismului, în România încă există instituţii de tip comunist, mai ales în administraţie, care aduc disconfort cetăţeanului, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit AGERPRES.

‘România este în situaţia în care, din păcate, sistemul comunist încă persistă (…). Vorbesc de sistemul administrativ, despre instituţiile comuniste, cele de dinainte de 1989. Acestea, practic, nu sunt schimbate, ci doar au primit alte denumiri. În cele mai multe zone şi mentalitatea a rămas la fel şi structura şi arhitectura instituţională au rămas la fel, ceea ce ne face să avem un sistem administrativ destul de rigid şi în anumite zone chiar destul de agresiv cu cetăţeanul’, a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Prezent la o dezbatere pe tema regionalizării, Dragnea a subliniat că există diferenţe mari între regiunile României, din punctul de vedere al dezvoltării, iar regionalizarea urmăreşte tocmai reducerea acestor alternanţe.

Vicepremierul a vorbit şi despre faptul că unul dintre obiectivele principale ale acestui proces fundamental îl reprezintă asigurarea unui standard minim de viaţă şi de acces la civilizaţie.

‘Este clar că (…) în lume nu toţi cetăţenii au aceleaşi condiţii de trai, de egalitate a serviciilor publice, dar trebuie asigurat un nivel minim sub care să nu se scadă’, a spus ministrul.

Liviu Dragnea a precizat că regionalizarea este un proces care se realizează doar împreună cu descentralizarea, pentru a evita, pe viitor, demersurile dificile şi îndelungate ale autorităţilor locale de a obţine aprobări de la instituţiile centrale din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.