Dragnea: „Varianta cu 300 de aleşi e una…”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat luni că nu are o mare rezervă în a susţine un Parlament cu 300 de membri, precizând că acesta nu este un subiect închis.

„Eu nu am o mare rezervă în varianta de 300 de parlamentari, ba dimpotrivă. (…) Nu e un subiect închis. (…) Ideea de a avea un număr mai mic de parlamentari (…) este o idee pe care eu am agreat-o atunci când a fost discutată. (…) Vom vorbi despre asta”, a declarat Dragnea, la Parlament.

„N-am de gând să îi dau o replică fostului preşedinte, dare u nu am reserve în variant 300 de parlamentari, ba dimpotrivă. Eu am vorbit cu oameni din mai multe ţări şi mi-au spus că bicameralismul este mult mai eficient într-o democraţie. Eu aş susţine ca parlamentarii să fie aleşi prin vot uninominal direct. Va trebui să discutăm de ideea de 300 de parlamentari cu minorităţile e o variantă pe care eu am agreat-o. În aceste condiţii putem să vorbim despre faptul că vom discuta despre asta, în actuala legislatură. Vom mai discuta:, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament, potrivit mediafax.ro. 

Senatorul Traian Băsescu a afirmat luni că preşedintele Klaus Iohannis a ales corect atunci când a pus în aplicare decizia Curţii Constituţionale în cazul Laurei Codruţa Kovesi, precizând că rămâne de văzut dacă va fi respectată şi hotărârea CCR prin care a fost validat referendumul ce reduce la 300 numărul parlamentarilor.

”Preşedintele Iohannis a ales corect punând în aplicare decizia CCR şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Este acum de văzut dacă cei care îi cereau imperativ preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR sunt la rându-le dispuşi să pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor. Hai băieţi, puţin curaj. 300”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, luni, pe Facebook, referindu-se la faptul că, în 2009, a declanşat un referendum pentru ca Parlamentul să devină unicameral şi să aibă 300 de parlamentari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Republică parlamentară, parlament bicameral având în total 300 de membri. Eventual vot uninominal dar și pe listă de partid. Prag de cel puțin 6%.

  2. Jurnalistii prezenti trebuiau sa ii atraga atentia penalului Dragnea ca NU e vorba despre opinia lui proprie si personala, chiar NU ne intereseaza opiniile unui penal ca el, ci despre Rezultatele unui Referendum care a fost VOTAT de Romani si care a fost VALIDAT de CCR printr-o DECIZIE care TREBUIE sa fie OBLIGATORIE, ca si Decizia de Revocare a dnei Kovesi!
    De ce Decizia de Revocare a dnei Kovesi e OBLIGATORIE, in timp ce Decizia CCR privind Referendumul din 2009 pentru Parlament cu 300 de membri e facultativa?!
    Peste 7,7 milioane români au VOTAT în 2009 pentru un Parlament cu maximum 300 persoane. CCR în 2012 a atras atenţia politicienilor că orice modificare a legislaţiei electorale NU poate omite rezultatul acestui scrutin, care este consultativ doar în sensul consultării populaţiei, nu şi în acela de a fi opţional.

    Senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepresedintele Comsiei pentru Revizuirea Constitutiei spunea in 2014 ca CCR nu poate cere respectarea Referendumului din 2009 privind trecerea la un Parlament unicameral cu 300 de membri, in ciuda declaratiilor presedintelui CCR, Augustin Zegrean, care spunea ca aceste rezultate vor TREBUI respectate.

    In 2018, Dragnea iritat de intrebarile jurnalistilor:
    „Nici Parlamentul NU a pus în aplicare Referendumul privind cei 300 de parlamentari.
    Dragnea: Faceți o confuzie. Eu vă înțeleg și menirea, și preocuparea. Îmi pare foarte rău să vă dezamăgesc. Nu are nicio legătură referendumul cu o decizie a CCR. Decizia CCR, după ce este adoptată și ajunge în Parlament…

    CCR spunea inca de la Alegerile din 2012 ca NERESPECTATREA acestei Decizii inseamna Parlament ILEGITIM, uite:
    https://romanialibera.ro/politica/institutii/curtea-constitutionala–romanii-au-cerut-300-de-parlamentari–a-fost-incalcata-vointa-poporului-287311

  3. Votul poporului si deciziile CCR nu se discuta , Parlamentul actual nu respectata rezultatul referendumului si decizia CCR , parlamentul nu mai este constitutional. Decret de suspendarea a parlamentului si alegeri anticipate . Presedintele sa rupa pisica imediat!

    • Domnule taranist si tortionar: Referendum facut de-a-n pu!lea, cum a fost si cel despre cei 300 de samurai, nu e de luat in seama! Fac pariu cu mama ta, pe 10 numere, ca daca bagam un referendum cu intoarcerea la comunism sau unul cu desfiintarea parlamentului si introducerea dictaturii, sau confiscarea averilor tuturor care au ceva bani mai multi decat cei mai multi si exterminarea acestora de catre noii visinesti, sau alte chestii de felul asta, dorite de mase, aceste referendumuri vor trece!

  4. LA ACEASTA DATA , ROMANIA AR FI TREBUIT SA AIBA UN PARLAMENT CU UN NR. DE 300 DE MEMBRI ! CINE ESTE RESPONSABIL DE INCALCAREA VOINTEI POPORULUI , EXPRIMATA PRIN REFERENDUM IN ANUL 2009 SI VALIDATA PRIN DECIZIE , DE CATRE CCR ?

  5. Vrea sa ii dea peste hipogeu lui Tariceanu ,care nu pune botul la matrasirea lui Iohannis!Politichie grea, direct din solariile teleormanene!Il doare in tuhas de referendumul cu cei 300….

  6. Din ce imi amintesc eu chiar cu destul de mult timp in urma CCR a decis ca parlamentul Romaniei sa fie micsorat la 300 de membri.Pt. nerespectarea CCR legat de aceasta decizie ,de ce nu raspunde nimeni ?
    Parca condamnatul Dragnea impreuna cu latraii de la Antena 3 afirmau ca deciziile CCR trebuesc respectate.
    Si mai sint si alte decizii ale CCR care nu au fost respectate dealungul anilor si nu sa mai facut atita galagie ca acum.
    Poate nu ar fi rau sa se reia din urma toate deciziile CCR care nu au fost respectate si luat aceias masura ca in cazul Kövesi.

  7. Ciudat, Basescu vorbeste de referendumul cu 300 de parlamentari, pe care CCR l-a aprobat. Pai referendumul a fost in 2009 parca. Ce au facut Basescu si guvernele PDL (BOC, Ungureanu etc) sau parlamentul de atunci ca sa puna in practica rezultatele? Nimic. Pai de ce ridica glasul acum? Ce sa facem acum: sa demitem guvernele BOC etc sau fostul parlament? Parca PSD a preluat in 2012 puterea. Pana atunci ce au facut? De ce casca gura acum Basescu? El e principalul vinovat ca nu s-a facut nimic. El si ai lui. Acum nu face decat sa se bage singur in seama, sa mai iasa si el public cu ceva ca oricum partid nu mai are. Jalnic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.