Droguri, inclusiv minorilor. Cât achitau consumatorii

Foto: DIICOT, Colaj: Cotidianul

Opt persoane au fost reținute, fiind bănuite de trafic de droguri. Produsele erau comercializate consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza județelor Sibiu și Alba, în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 700 de lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)– Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a opt inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că în perioada 2021 – iulie 2023, inculpații au comercializat în mod repetat, droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv , unor consumatori, inclusiv minori, de pe raza județelor Sibiu și Alba, în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 700 de lei.

„În urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate, pe raza celor două județe, au fost identificate și ridicate, cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC), porționate și ambalate, în scopul comercializării, telefoane mobile și cartele telefonice, cântare electronice de precizie, sumele de 595 euro și 14.415 lei, precum și alte mijloace de probă”, a precizat DIICOT.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.de nevinovăție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

4 Comentarii

  1. Nu se știe sigur dacă in programul România educată, dl Johannis a prins in coafura Dnei Deca și acest aspect.
    Poate nu e prea târziu să includă în acest minunat program și posibilitatea vinderii drogurilor pe caiet.
    Gândiți-vă totuși că, atunci când minorul dă pe loc 100-700 de lei, e posibil să nu-i mai rămână bani nici măcar de un whisky din electrozi.
    Păi ce facem, chiar ne batem joc?

  2. La Sibiu, in patria plavanului nesimtit si mincinos cu ochii beliti doar pentru lux si confort, se intampla asa ceva? Totusi, am auzit ca in vrancea, fiecare copil este obligat sa aduca seara acasa bani din: munca, cersit sau vanzari! Ce vand sau cumpara minorii in vrancia sa poata aduce seara bani in familia lor?!

  3. CAT achitau consumatorii ?
    NU !
    CATI Derbedei din INTREAGA Paradigma a DROG-ului din Roamnia ati impuscat ?

    Far asTA, NICIODARA nu se va termina …

    Este SIMPLU de gandit asa.
    Dar, pentrur ca NU o fac, inseamna ca TOTUU’, To’arashi este PLANificat …

  4. Singura solutie de stopat traficul de droguri sta in obligarea comerciantilor de droguri la consumarea propriei lor marfi ilegale. (o pedeapsa umana, prin placerea viciului)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.