E oficial. Ursula von der Leyen, candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti a validat marţi seară înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat într-un comunicat de presă vicepreşedintele PPE Siegfried Mureşan.

„Este oficial: tocmai am acceptat, în Adunarea Politică a Partidului Popular European de la Bucureşti, înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Candidatura sa va fi supusă votului Congresului PPE joi, 7 martie, la ora 10.00”, a anunţat Mureşan.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, 21 februarie.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU). Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens, potrivit unui comunicat al PPE.

Conform procedurii interne, nominalizarea trebuia evaluată şi validată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie, fiind supusă ulterior votului pe 7 martie, în ultima zi a Congresului PPE de la Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

23 de Comentarii

 1. Cică 50% dintre români sunt obezi! Ce o fi in creieri lor numai Dumnezeu știe!

 2. Cam cusuta cu ata alba este aceasta situatie in care pt. o asemenea functie foarte inportanta, inafara de madam Ursula ,nu mai esxista inscris pe lista ,cel putin un al doilea candidat.La ce piesa de teatru de prost gust asistam in aceasta perioada la Bucuresti ! Oare astora nu le-o fi rusine sa faca tot teatrul asta ?

 3. S-au adunat clanurile mafiote in cazul lumii sa schelălăie milogeala la funcții! Absolut toți care se cer în funcții pe teritoriul României, ei fiind strainezi, doar pe baza compromisurilor mizerabile dar dovedite in timp mincinoase, vor fi acceptați. Și, practica românească, cei care pupa curul strainez, sa rămână la poziția pupat pe continuitate, cetățenii ii vor scuipa cu brio.

 4. Bună!
  Dacă va msi avea un mandat va îngropa bine Europa si o va servi americanilor ca mic dejun!
  Scăpați de această femeie!
  Eu credeam ca numai la noi sint slugi si proști.
  Ajunge! Am fost bine vaxcinati!

 5. E si normal, saracuta de ea ! Dupa ce a turnat o gramada de plozi, ca iepuroaicele, ca sa ia ajutoare sociale, acum trebuie sa le faca si zestre ! Mai un virus, mai un razboi … daca nu curge, pica (milionu’ de euro) !

 6. Nu putea să anunțe propunerea prelungirea cu 5 ani a dezastrului germanei Ursula prin înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene decât românul Siegfried Múreșan. Ungurii propun un ungur, polonezii susțin un polonez. Numai românii renegați sau din categoria “ Și străinul te tot paște / De nu te mai poți cunoaște, ajunși europarlamentari ignoră interesele românilor. Și românul Tomac cu cetățenie Ucraina trebuie să jubileze. Probabil doar europarlamentarii României din partea UDMR vor cârâi și vor condiționa botul de sprijin pentru autonomie secuime. Domnule general Ciucă și în rezervă, jurământul la drapel pentru România ne urmărește până la moarte.

 7. Da’ ce lupta Cio-Ciu sa gaseasca un loc pentru Ioha! Daca luptau asa pentru interesul Ro eram departe.

 8. Si Rares Bogdan va fi reales sa termine de taiat pensii speciale cum a terminat si Iohannis Romania educata, a terminat-o de tot

 9. Deci Good Bye Johannis ! Nu mai Candidează nici la Nato si nici la Uniunea Europeana ! Doar ca Profesor la Sibiu !

 10. Dacă nu reușește să se vâre din nou ca păduchele în fruntea kibutzului european o paște pușcăria !
  Mai repede ! Că până la urmă, oricum acolo ajunge !

 11. UrSSula si complicii de la Bruxelles si majoritatea actualilor sefi de stat UE, national-socialisto-„progresisti” = gropari a jumatate de continent.

 12. @Comentatorilor: atentie, ca UrSSula-si negociaza postul ÎN CLIPA DE FATA, cu SEFII STATELOR EUROPENE, si-n PE al unor turbati DE STÂNGA (socialistii si liberalii, de tip Günter Verheugen, Rutte, Reynders (flamanzii din Belgia si Olanda), Johannis, Macron, Baerbock, Scholz, presedinta Letoniei si celilati doi presedinti ai celorlate doua tari baltice, Tusk din Polonia…) pro-RAZBOI, fiindca UE = ajunsa la subdezvoltare si DATOARE VÂNDUTA, si „reteta” traditionala de „iesire din criza” de „platire a datoriilor” = RAZBOIUL!!!! E NEVOIE DE PRESIUNE ASUPRA LUI JOHANNIS (si MACRON, fiindca ULTIMUL A PROPUS-O pentru primul!) asa-ncât monstrul sa nu mai obtina alt mandat!

 13. Te kaki pe ea democratie.Cum adica este individa asta aleasa deja daca nu s-au desfasurat alegerile europarlamentare…Pai un Rusia si Coreea de Nord e democratie maxima fata de mizeria asta de kolhoz.

 14. Cersetoarea Frecsula ca si cersetorul FrecMenta vor un post caldut la UE

 15. NU VA FI ALESA !
  e doar o iepuroaica saxona care fuge in fata urmatorului … !

  NEMTOAICA asta clocita la RAMMSTEIN nu va fi aleaa pentru ca ABSOLUT nu convine lui TRUMP !
  (si UE-aua nu-si permita sa duca o LUPTA de 4 ani cu USA …in timpul viitorei domnii a lui TRUMP !
  Numma credeti desi sti ca am acces direct la surse ! …observati doar semnele in timp ! Leyen si-a terminat ca NULAND(azi!) cariera politica !

  😀
  IQ>145

 16. Susțin neondiționat pe UrSSula, pencă numai așa cred că șandramaua capitalistă UE – noua închisoare a popoarelor- s-ar putea duce de râpă, chiar dacă și cu ceva rezbel.Acuma să nu uităm că tot un neamț era cât pe ce să distrugă Europa care a scăpat cu chiu cu vai. Ea vrea să-l întreacă, dar o face în numele drepturilor omului și altor palavre. Totuși nu pot să nu o acuz de imitație, anume a Tovarășului, carele numai el era propus de un grup de tovarăși ca Secretar general cu mult înainte de congres. Propun ca dupe, s-o trimitem la Eurovizion cu cântecul „Europa furată: Taurul înfuriat/ Europa mi-a furat/ și a dus-o-ntr-un cotlon/ unde el se făcu om/ și împlini dorința ei/ de-a avea mulți puradei/hei,hei,hei,hei !

 17. Putiniștii , și nu sunt puțini în Europa vor vota alte partide numai să nu iasă din nou paiața asta. Oare fermierii aceia care sunt în stradă acum vor vota PPE ? Economia Europei intră în colaps , dar o avem pe ”Kokoana” asta care face politica Americii:
  https://www.ft.com/content/80ace07f-3acb-40cb-9960-8bb4a44fd8d9

  Cei care mai vor să prospere pe continentul ăsta probabil se vor șterge la MS-DOS cu propapanda asta PPE și vor vota altceva.

 18. „mishteaux (sub ochii lor , TATA LOR ) � spune:
  21 SEPT. 2023 LA 5:08
  BIDEN e OUT ! NULANDIERII sunt in sfarsit invinsi … in USA vor mai fidoar din inertie pana la prapastia nulandiera !
  Poate era mai bine daca nu vedeam DRONA care oricum nu a fost a rusilor 🙁 !
  Chiar nu-mi place ca mi se-mplinesc „prophetiile” …
  Pe unde vor mai intra ARME in UCRAINA dezaramata daca polonezii 🙁 SURPRIZA-prostilor 🙁 nu va mai permite tranzitul pe la ei !
  ATENTIE … la mega-scandalul din GERMANIA in OCTOMBRIE (=inca nu stiu ce-i asteapta 🙁 )
  (ISREALUL e NEUTRU intre rusi si ucrani ! Prea multi evrei INCA mai traiesc in RUSIA ! )
  SHALOM !”

  😉🤣🤣🤣❤️
  [inca nu v-ati prins de ce MISHTEUAX nu poate, ABSOLUT, gresii in straniile-i PROPHETII ?]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.