Ecologismul este noul comunism

Alexandru Paleologu mărturisea că, tânăr fiind, a fost atras de ideile stângii radicale pentru că se simțea vinovat din pricina privilegiilor istorice ale aristocrației din care familia sa făcea parte. Ajunsese să creadă că acele privilegii au ținut departe de prosperitate o parte a omenirii, iar stânga radicală ar avea dreptate să vrea să le desființeze.

Azi, mulți miliardari ai lumii finanțează idei radicale noi, cum este ecologismul emisiilor zero de carbon. Conștiința lor morală ar fi mai curată dacă planeta ar fi mai curată. Dar simțul realității în cazul acestor conștiințe morale este el însuși aproape zero. Dovada cea mai recentă o avem în Sri Lanka, unde guvernul local, davosian până în prăsele, a interzis îngrășămintele chimice în urmă cu doi ani. Urmarea?

Agricultura țării s-a prăbușit, iar în 2022 Sri Lanka nu a mai avut bani să cumpere necesarul de carburanți. Toate prețurile au crescut, iar acum populația s-a revoltat.
Cum nici ideile egalitarismului comunist nu au murit odată cu eșecul statelor care au preluat această ideologie, este de prevăzut că nici ecologismul radical nu va da înapoi după un eșec asemenea celui din Sri Lanka.
Avem nevoie de o explicație mai profundă decât aceea a conștiințelor morale autoculpabilizate? Eu cred că da. Ipoteza mea este că moralitatea însăși și-a pierdut rădăcinile și acționează azi doar ca o ideologie.

Unii miliardari ai anului 1917 au finanțat Revoluția Bolșevică, dar nu din idealism moral, ci din cinismul cunoașterii faptului că bolșevicii vor conduce un capitalism de stat. Reprezentanții de azi ai dinastiilor banului par a avea convingeri idealiste. Problema este că ei i-au finanțat și pe cei care le formează aceste convingeri, tot ei stabilesc experimentele-pilot și par incapabili să vadă dezordinea ce se poate naște din idealismul lor. Utopia decarbonizării rapide le-a cucerit mințile. Sunt ei conștienți de haosul ce se poate instala înainte ca planeta să fie salvată de răul emisiilor de carbon? N-au altă tablă de valori decât cea propusă de Nietzsche după ce a deconstruit Decalogul de pe Muntele Sinai: un orgoliu luciferic coborât în magia noilor virtuți aristocratice. Pompa acestui orgoliu umflă vanitățile ca pe niște roți de bicicletă, dar bicicletele astfel umflate nu pot călători cu norii ce aduc sau nu aduc ploile. Ele rămân biciclete de birou.

Problema moralității într-o lume fără Dumnezeu a devenit un joc de ideologii cu prize din ce în ce mai false asupra realului. „Trebuie să fie” a luat locul lui „este”, iar despre acest „este” ni se spune că n-ar mai trebui judecat în binomul Bine-Rău.
Au finanțat industrializarea comunistă din URSS (cu tehnologii, mai ales) fără să țină cont de aspectele umanitare din lagărele staliniste de concentrare și au așteptat expansiunea mondială a acelei revoluții, care urma să instaleze egalitarismul fericirii cu șenile, fără rădăcini.

Azi, deconstruiesc tot ce a mai rămas înrădăcinat: familia, genul, morala, istoria…
Vor un om nou, desigur. Unul care să nu se revolte ca în Sri Lanka, unul care să accepte că niște conturi mari conduc treburile și știu să le conducă mai bine decât conturile mici și mijlocii. Unul care acceptă noua religie laică, ecologismul, și faptul că, dacă va fluiera în… biserică, urmează să aibă necazuri mari cu „inchiziția”, cum avu, recent, un director de la un mare fond de investiții, care și-a luat libertatea de a spune că exagerăm nepermis de mult poveștile despre „apocalipsa climatică”. Dacă un doctor, director de clinică, ar fi spus că exagerăm în preocupările noastre pentru fitness, n-ar fi pățit nimic. Acel director de fond de investiții a fost obligat să demisioneze. Așa arată acum libertatea de a dezbate: ca pe vremea lui Stalin.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Ioan Buduca 1114 Articole
Author

70 de Comentarii

 1. nu este comunism. este fascism. „eco” si ideologia genului – care are ca scop mutilarea psihica a omenirii (slabe de inger) dar mai ales a COPIILOR. mutilarea mentala si moartea. cand ataci copiii, distrugi viitorul, nu?
  Va atasez un material care are optiunea de traducere si in Limba Romana – settings-autotranslate (apare inclusiv Limba Romana). Multumesc pentru articol.
  https://www.youtube.com/watch?v=wk2YUNglhNE

 2. Trebuie oprite toate razboaiele care distrug vieti pentru ca dustrug resursa inteligentei umane. Trebuie lasata concurenta libera intre tari care duce la progres. Globaluzarea aduce moartea si uniformitatea. Nu observati ca toate automobilele seamana intre ele.
  Omenirea trebuie sa mai rabde pana vom putea calatori in alte sisteme solare unde vom gasi resurse energetice. Razboiul poate distruge planeta si vine noaptea .

 3. Dupa Green Report,intr-o civilizaţie în care religiile răspund unor nevoi umane primare, ecologismul ar fi singura mişcare de masă complet dezbrăcată de iraţional .Criza ecologica are, mai nou, si aspecte de ordin religios.
  In 1990, in Piata San Pietro, papa Ioan Paul al II-lea a vorbit explicit si exclusiv despre criza ecologica prin care trece lumea de astazi.(„Pace cu Creatorul, pace cu creatia” )si a sus­tinut ca structurile de dominare si exploatare stau la baza dezordinii actuale din mediul inconjurator
  In 2008 Vaticanul a inclus poluarea pe lista pacatelor societatii contemporane.
  Ecologia serveste in momentul de fata drept pretext sau catalizator in dialogul inter-religios, dupa cum reiese dintr-un articol al lui Louis Vaillancourt( Universitatea Sherbrooke, Canada)
  Tendinta gandirii ecologiste este de a reda naturii o dimensiune transcendenta, de a o face sa devina sacra. Vaillancourt scria despre o chestiune remarcabila: : nu credinciosii au fost cei care au distrus natura! Ei au o conduita respectuoasa fata de mediul inconjurator. Mai degraba cei lipsiti ostentativ de credinta.
  Ca exista si un marxim ecologic,dl Buduca are dreptate În teoria marxistă, conflictul primar al capitalismului se desfășoară între forțele productive și relațiile de producție, în timp ce conflictul secundar are loc între mediul de producție (ecosistemul) și forțele productive (capitalismul). În opinia marxistă, conflictul primar conduce la criza economică, în timp ce conflictul secundar conduce la criza ecologică. :))

  Asa ca va veni ziua cand vom merge la taica popa Ecologul sau la tovarasul secretar de partid Ecologic (fiecare dupa inclinatii:)sa ne ierte de pacatele ecologice: deseuri aruncate in rauri,aruncatul tigarilor si hartiilor pe strada,mizeria lasata prin parcuri,etc

 4. Miliardarii anului 1917 nu au finantat revolutia bolsevica pentru ca ar fi stiut ca bolsevicii vor infiinta si conduce un capitalism de stat ( se subintelege ca acest capitalism le-ar fi oferit apoi contracte uriase, cu un profit sigur si pe termen lung ) Miliardarii anului 1917 nu aveau cum sa stie ce fel de economie va avea Rusia bolsevica, pentru ca nici bolsevicii insisi nu stiau.La anul 1917 ei sperau in Revolutia Mondiala ca fiind singura capabila sa raspunda la marile intrebari.Ei doar o initiasera, asa credeau atunci.Literatura anarhista le-ar fi putut da miliardarilor unele indicii ( pentru ca anarhistii intuisera forma si caracterul unui stat comunist), dar nu cred ca miliardarii anului 1917 erau initiati in anarhism.Interesul pentru finantarea revolutiei bolsevice ramane obscur. Mi-e ca interesul de atunci a revenit acum, din aceleasi sfere si sub aceleasi forme obscure.Pare foarte vechi acest interes si, tot asa, pare a avea un vector, un scop esential, unul si acelasi.

 5. „Decarbonizarea planetei” e o tâmpenie. Singurul lucru care se întâmplă dacă carbonul este în concentrații ridicate este apariția vegetației luxuriante. Plantele cresc pe baza carbonului din atmosferă in prezența luminii solare eliberând oxigen și producând glucoză. Asta nu înseamnă că trebuie să poluăm aerul cu praf mai ales (blochează lumina solară) sau alte substanțe chimice care distrug calitatea ozonului dar de aici până la decarbonizarea completă ca fiind „soluția” încălzirii globale e cale lungă. Tehnologia e suficient de avansată încât să limiteze producerea substanțelor nocive. Prin urmare tot ce se întâmplă acum nu are legătură cu sănătatea planetei ci mai degrabă cu subjugarea umanității. Vă spun de pe acum, cei care sunt la butoane nu dau doi bani nici pe planetă, nici pe oameni. Vor doar să-și păstreze și să-și amplifice puterea. Te opui? Nu mănânci, nu ai acces la nimic. Vor fi suficient de abili încât să ne înrobească progresiv limitând astfel posibilele revoluții. Dezbină și cucerește va funcționa până la sfârșitul umanității care se va întâmpla pe undeva în 2025. Nu spun că oamenii vor dispărea ci doar că nu vor mai fi oameni în adevăratul sens al cuvântului ci doar niște „animale” de grădină zoologică. Fără drepturi, fără idei, fără alegeri.

 6. Ecologeala este prosteală, doar ne țin ocupați în timp ce ne jecmănesc, abaterea atenției, precum plandemia. Nu bunicii și părinți celor ce conduc azi lumea, este ereditar, ne-au băgat industrii otrăvitoare ce-și aruncau zoaiele în răuri și agricultură otrăvitoare. Acum că au mutat manufacturile în Asia și aiurea fac pe minorosițele și destui prostuți, după facultați, îi cred.

  • ecologeala nu este prosteala – se pregateste supra-taxarea existentei omenirii. devenim INFRACTORI pentru ca traim. taxa pe emisiile de carbon – asta este „recensamantul” prin care datele personale si informatii NECONSTITUTIONALE care se solicita, precum si GEOLOCATIA LOCULUI UNDE STAI, pentru a se calcula aceste supra-impozite, care vor veni la pachet CU CONTROLUL ABSOLUT PRIN BULETIN CU CIP – AMPRENTE SI RECUNOASTERE FACIALA. SUNTEM INFRACTORI PENTRU CA EXISTAM, PENTRU CA RESPIRAM, PENTRU CA MANCAM, PENTRU „CA”.

 7. In ce hal de derepitudine a ajuns omenirea daca oamnei cititi ca dl Buduca,Nistorecu,Piperea,Sosoaca,Severin,Marga si alti avocati straluciti stau si dezbat relativ la Klaus Schwab-zoologicul ce trebuie pus in catuse,tirit in caaruta cu sacul in cap ca pe vremea iezuitilor care este le un iezuit,scuipat pe el si o grete schizofrenica…
  Pt.ca ideologia lui asa cumspune scriitorul Alexandru Petria, La fel ca majoritatea doctrinelor de „calea a treia” proclamate în secolul al XX-lea, cea a lui Schwab este (…) o teorie vagă, destinată să mascheze realitatea unui fascism – nu în sensul pe care teoreticieni precum Gentile l-ar fi putut da cuvântului, ci, mai prozaic, în sensul istoric lăsat moștenire de către experiența regimurilor totalitare nesovietice din secolul al XX-lea: realitatea unui sistem care combină arbitrarul statului colectivist cu nerușinatele inegalități ale capitalismului de piață, în cadrul unui sistem pur oligarhic; pe scurt: tot ce e mai rău din ambele lumi din perioada Războiului Rece, dar vândut cu ajutorul unui marketing care pretinde că îmbină, de fapt, avantajele ambelor”, scrie Schwartz. Pe aici pulsează și percepția mea.”Petria se refera la Critica volumului „Covid-19. Marea resetare” este un prilej pentru Modeste Schwartz (în cartea ”Vrăjitorul din Davos. Minciună și adevăr în ideologia Marii Resetări”, editura Alexandria Publishing House, 2021) să se autodefinească în raport cu sine însuși și cu lumea, într-un moment în care, la nivel planetar, putem să vorbim de fel de fel de excese, numai de exces de logică nu.
  ce morrala ce aristocratie, fascism pe fata!

 8. Aia care comanda anticoruptia comanda si ecologismul.
  Ecologismul se opreste la defrisari. Ei sunt care corup si care defriseaza. Sau cel putin la ajung profiturile. Ghinea a ajuns pe guwernare pe anticoruptiei si@au tras ONG-uri pușcuilițe de bani de PNRR. Nu caraie si maraje niciun ambasador de coruptie la USR ei sunt cei mai mari corupti.
  In veci nu va veni Kovesi sa-i faca dosar lui Ghinea.
  „apocalipsa climatică” cand trenurile cu paduri defrisate ajung la austrieci. Austria nu-si taie padurile sa le taie altii sa le dea austriecilor, pe gratis daca se poate. „apocalipsa climatică” nu vine de la multinationale ca este incorect politic.

  Razboiul, apocalipsa este rau dar numai buna celor care le aduc bani. Iohannis merge o data pe an cu bicicleta si planteaza doi copaci prin campanii electorale. In restul anului apocalipsa este in vacanta ca si presedintele. Si austriecii lucreaza.

 9. D-le Ion(17 iulie 2O22,8:59)al Glanetasului aveti perfecta dreptate!Ce-i de facut numai Dumnezeu stie si comunistii care cred in El!

 10. Ignoranta istorico-ideologica naste „monstrii…analitici”! Si cand ma gandesc ca autorul care nu arata a monstru a ratat o mare sansa
  datorita ignorantei de a se crede in tema!!! Ecologismul este O DIVERSIUNE A BOLSEVISMULUI veche de peste CINCIZECI DE ANI folosita pentru SUBMINAREA CIVICO-POLITICA a LUMII LIBERE CAPITALISTE!!!Am mai vorbit despre aceasta tema cand nea Buduca inca isi mai arata faciesul cand publica cate o analiza mult mai indracita ideologic, o imagine pe care nu o voi uita intrucat transpunea facial modul de gandire avandgardist…

 11. Vechiul comunism este pe Coti, nu publici fara carnet rosu de partid !

 12. Ce au in COMUN comunismul si cu ecologismul ? Definitii …
  Ecologism sn [At: L. ROM. 1992, 589 / E: fr écologisme] Mișcare al cărei scop este protejarea omului și a mediului ambiant de acțiunea nocivă a materiilor chimice reziduale, a deșeurilor industriale, a gazelor de eșapament etc.
  ECOLOGÍSM s. n. teorie și practică ce subliniază importanța problemelor ecologice; mișcare pentru ocrotirea mediului ambiant. (fr. écologisme) (DEX 2009)
  ECOLOGIE, substantiv feminin
  1. Știință care se ocupă cu studiul relațiilor dintre organisme și ambianța lor, la nivel de individ, populație sau comunitate.
  sinonime: bionomie
  1.1. sociologie Ecologie umană = studiul relațiilor dintre fenomenele sociale și spațiile în care sunt cuprinse.
  1.2. Ecologie socială = disciplină sociologică având ca obiect studiul relațiilor omului cu mediul său, natural și social.
  etimologie: limba franceză écologie (DEX 2009)
  COMUNISM, substantiv neutru
  1. Sistem social, politic și economic constituit pe principiul abolirii proprietății private și al instaurării proprietății colective asupra mijloacelor de producție și de schimb.
  2. Mișcare care dorește să implementeze acest sistem.
  3. Ideologie care promovează acest sistem.
  3.1. Comunismul științific = marxism-leninismul; socialism științific.
  sinonime: marxism-leninism
  3.2. Comunism utopic = ansamblul doctrinelor premarxiste privind o societate întemeiată pe desființarea proprietății private și pe egalitatea socială și economică.
  etimologie: limba franceză communisme (DEX 2009)
  ASADAR: Ce au in COMUN comunismul si cu ecologismul ? NIMIC !!! Ce are politica in comun cu STIINTA ? Trei tancuri si baba ?!?

 13. Ecologismul este Revolutia Culturala , nu a lui Mao, ci a lui Schwab & Co. Fascism bio-digital nelimitat. Inchizitia verde.

 14. La 1917 unii magnati au sprijinit Revolutia lui Lenin pentru ca stiau ca Comunismul este globalist. Comunismul globalist chiar functioneaza pentru ca poate asugura si Libertatile. Comunismul nationalist NU putea aasigura libertatile pentru ca nu dispunea de arma coruptiei capitaliste. O curva din tara comunista era usor de ademenit in tara capitalista. Emigrarea curvei in tara capitalista provoca represalii in tara comunista. In Comunismul globalizat curva comunista are voie sa migreze unde vrea. Pentru ca va gasi acolo aceleasi climat. Atunci de ce sa mai migreze? Astfel, Comunismul globalist nu mai e obligat sa incalce libertatile. Ecologismul e ceva pozitiv. Negativa este concurenta acerba capitalista pentru ca duce la epuizarea rapida a resurselor in goana nebuna dupa profit…Calitalismul se va distruge singur din aceasta cauza. De aceea este bun egalitarismul pentruca face inutila concurenta salbatica care conduce la anti – ecologism. Religia a incercat un oarecare egalitarism, ceea ce a fost partea pozitiva. Dar biserica s – a opus propriei religii promovand elitismul si inegalitatile la care viseaza du prostimea saraca….Mai scurt, Capitalismul piere pentru ca nu permite egalitatea si deci nici ecologia reala, fapt ce duce la epuizarea mult prea rapida a resurselor planetei.Mai rapida decat lucreaza inovatia umana.

 15. La 1917 unii magnati au sprijinit Revolutia lui Lenin pentru ca stiau ca Comunismul este globalist. Comunismul globalist chiar functioneaza pentru ca poate asugura si Libertatile. Comunismul nationalist NU putea aasigura libertatile pentru ca nu dispunea de arma coruptiei capitaliste. O curva din tara comunista era usor de ademenit in tara capitalista. Emigrarea curvei in tara capitalista provoca represalii in tara comunista. In Comunismul globalizat curva comunista are voie sa migreze unde vrea. Pentru ca va gasi acolo aceleasi climat. Atunci de ce sa mai migreze? Astfel, Comunismul globalist nu mai e obligat sa incalce libertatile. Ecologismul e ceva pozitiv. Negativa este concurenta acerba capitalista pentru ca duce la epuizarea rapida a resurselor in goana nebuna dupa profit…Calitalismul se va distruge singur din aceasta cauza. De aceea este bun egalitarismul pentruca face inutila concurenta salbatica care conduce la anti – ecologism. Religia a incercat un oarecare egalitarism, ceea ce a fost partea pozitiva. Dar biserica s – a opus propriei religii promovand elitismul si inegalitatile la care viseaza du prostimea saraca….Mai scurt, Capitalismul piere pentru ca nu poate permite egalitatea reala si deci nici ecologia reala, fapt ce duce la epuizarea mult prea rapida a resurselor planetei.Mai rapida decat lucreaza inovatia umana.

 16. Iar titrezi tâmpenii, @Buduca. Asa zisii „cercetatori” americani ai „comunismului” te-au deformat de tot si iremediabil. Nici o legatura-ntre „comunism” (=administrarea în comun, de catre populatie, a bunurilor), si „ecologism” (= robiespierrism, teroare asupra naturii – umane, inclusiv). „Comunismul” n-a distrus societatea, dimpotriva: o gasisse bolnava (în România învinsa-n WW2 si falimentata si-nainte, si de WW2, moralmente îmbolnavita interbelic fiind de nazism. Ori, tu scrii de parca-n viata ta n-ai fi auzit de legionari si de ce-au fost în stare sa faca. Uita-te la Ucraina de azi, a lui Nuland-Mc Cain-Robinette, daca pretinzi ca te-ar fi lasat memoria…!). Imediat dupa WW2 (respectiv, în URSS, dupa WW1, invaziile straine si razboaiele civile)”comunistii” au avut de pus pe picioare o tara devastata si decimata numeric. Ori, ecologistii, si dimpotriva, produc DESHERTURI din TOT ce gasisera functionând BINE, si-n timp de PACE. Tipii fiind ÎMPOTRIVA A TOATE (a NATURII, în primul rând) si TUTUTOR, si dintr-un singur motiv (care numai binele de obste nu-i): OPORTUNISMUL. S-ajunga, adica, EI la PUTERE. TEROAREA iacobina întru CHIVERNISEALA „DEMOCRATICA ” PROPRIE (adica … prin alegeri, fiindca tipii, la-nceput de „cariera” istorica, au o buna propaganda DE CAMPANIE ELECTORALA. O data alesi, însa, DISTRUGÂND tot, si c-un TUPEU FARA MARGINI. Se vor epura si ei, asa cum s-au epurat si socialistii: prin auto-devorare, în primul rând (adica foarte repede), si prin alegeri, în al doilea (alegerile fiind numai din 4-n 4 sau din 5 în 5 ani). Ce-ai vrut, apropo, sa spui cu articolul tau? Fiindca-i maiorescian : forma fara fond.

 17. Nea Buduca e un tip prudent fiind un cunoscator al ORIENTARII ANTISEMITE/A CELOR CARE URASC EVREII de pe forum si mai ales cunoscand riscurile unui antisemitism/URA fatza de evrei pe fatza, de aceea A INVENTAT o groaza de „miliardari” fara sa-i declare evrei!!! De ce spun a inventat? Nu numai pt ca e un tip inventiv de felul sau, dar ISTORIA MARXISM/BOLSEVISMULUI nu a recunoecut decat un amarat
  de milion de dolari dati de FOSTUL EVREU Ford, TERORISTII MARXISTI/BOLSEVICI AUTOFINANTANDU-SE in calitate de multimilionari si chiar de MILIARDARI, cazul lui Lenin, Stalin si Trotzky, RESTUL FIIND MARI LATIFUNDIARI si proprietari de fabrici si uzine!!! Un TEMBEL de pe forum, AGENT SOVIETIC, sustine TAMP ca „miliardarii” nu stiau ce are de gand Lenin, cand literatura analfabeta a lui Lenin reda si a redat de la sfarsitul secolului XIX absolut toate intentiile pe care le-a si transpus in viata prin GENOCIDUL a ZECI DE MILIOANE
  de cetateni ai Rusiei Tzariste!!! Reiterez, MISCAREA TERORISTA BOLSEVICA, SOCIAL-DEMOCRATA, SOCIALIST-REVOLUTIONARA si ANARHISTA care
  A FOST O UNICA MISCARE SUB ACESTE ACOPERIRI, s-a autofinantat, Lenin in varianta de Alexander Helphand(in traducere teutona: o mana ajuta/spala pe alta!)organizand LIVRARI MASIVE DE ARMAMENT SI FURNITURI DE RAZBOI/MACEL BOLSEVIC MONDIAL TUTUROR TARILOR BELIGERANTE
  ceea ce a reprezentat SUTE DE MILIARDE la valoarea de atunci!!! O alta sursa, cateva sute de milioane de MARXI-AUR de la ILEGALII sai, „von-ii” Feldmaresali Hindenburg si Ludendorf care colateral au nimicit MONARHIA GERMANA si ulterior l-au MONITORIZAT pe Hitler,
  ILEGALUL LENINIST preluat ulterior de Lenin, FINALMENTE, in 30 ian. 1933 instalandu-l CANCELAR, pregatind astfel TABERELE VIITORULUI MACEL BOLSEVIC MONDIAL!!! Nea Buduca se autodemasca ca un sustinator al marotei cu „miliardarii” care ar fi finantat ieri, finantand
  si „azi” „comunismul ecologic”!!!

 18. Miscarea „ecologista” a fost demarata de teroristi KGB/GRU/STASI/Securitate care au destabilizat Franta si RFG in 1968 pentru a da o ocupatie celor mai puternice tari NATO din Europa, astfel incat URSS sa monteze DIVERSIUNEA interventiei CRIMINALE a Paktului de la Varsovia in Ceho-Slovacia pentru a-i lichida pe ANTICOMUNISTII momiti anterior de Havel sa paraseasca OPOZITIA LATENTA binecunoscuta
  de Securitatea ceho-slovaca!!! Lovitura de maestru in diversionism, peste 20 de ani, vorba lui Dumas, la noua DIVERSIUNE SOVIETICA
  din 1989 numitul Havel putand prezenta cerificat de dizident, nu precum Din Escul, Plesul, Ilici-GENOCID, Doinitza Cor nea, Caposul, Campeanul, Janos Ratz-iuiu, iuiu, COMINTERNISTII Brueckner si Barladeanul etc!!! Teroristii de la 1968 din Franta si RFG au trecut
  la actiuni teroriste cu bombe si naganuri in RFG si Italia in anii 1970/1990, in RFG continuand si in anii 1990 pt acoperirea urmelor
  STASI si Securitate, DECLARATE REBOTEZATE dupa 1989!!! La sfarsitul anilor 1970 TERORISTII de la 1968 care au pus bombe in cadrul RAF
  au creat partidul „verzilor” in RFG pe care Cominternul l-a introdus in Bundestag din „opozitia extraparlamentara” devenind „opozitie
  parlamentara”, multi dintre TERORISTII VERZI devenind dupa 1998 cand a fost LEGENDAT cancelar AGENTUL SOVIETIC Schrroedder mimistrii,
  unul chiar de afaceri interioare!!! Agentul SOVIETIC intretine si azi relatii pe fatza cu KGB/Comintern/Rasputin si a fost rasplatit cu fotolii scumpe in Consiliile de Administratie ale mai multor CORPORATII de PETROL si GAZE SOVIETICE/UNIUNEA SOVIETELOR BOLSEVICE
  DE CAPITALIST/OLIGARHI KGB/GRU/Comintern!!! Totul se leaga si urmeaza sa se stabileasca daca Rasputin e sau nu TAIAT PRIMPREJUR…

 19. Imposibil sa mai comentezi ceva după ce citești câteva din „observațiile” „maisusilor”. Nu va doare capul deloc?! Sau dacă prostia nu doare, va puneți pe scris?!

 20. Da, shi care-i solutzia ? Ne intoarcem la ceatza Londoneza care in 1952 a ucis inte 10 000 shi 12 000 de Londonezi ? Ca urmare a dezastrului mai multe centrale electrice pe carbuni au fost imediat inchise shi a inceput constructzia centralelor nucleare, eoliene shi hidrocentrale bazate pe diferentza dinte flux shi reflux. Ceatza respectiva s-a mutat la Pekin shi Delhi unde ucide inca localnici. La Bhopal de exemplu in India au murit peste 2 000 de localnici datorita poluarii cu cianura. De aceea au fost interzise infrashamintele chimice shi pesticidele in India shi Sri Lanka.

 21. Charlicul nu mai suporta putoarea din fosa septica in care traieste si a scos iar capul gol, ca balerinele, la iveala. La el pute mai rau ca Cartianu.

 22. Americanii, pentru a-si „ecologiza” tara si-au mutat relațiile de producție în China.
  Americanii, spre a-si „ecologiza” CAPITALul si-au mutat zeul Baal prin paradisuri fiscale.
  Americanii, spre a-si „ecologiza” forta de munca (GENIILE elitiste ?!?), le-au mutat înapoi in Europa, la Davos.
  Americanii, spre a-si „ecologiza” războaiele si-au transferat armata in America de Sud, Asia, Africa, Europa.
  Si astfel, în America de azi au rămas doar „pieile” si „sclavii”. Adica, doar Roșu si Negru.

 23. De ce ești prost buducă ??? Nu-ți dai seama ce ai in jur ?? Crezi că e comunismul,.. sau e natura futisată, murdărită, distrusă de tine ?? Nici azi nu realizezi de ce ai produs și ce ai de făcut urgent, căci altfel nu mai are rost să faci purdani..

 24. Fără îndoială, aceasta este/va fi principala scuză pentru pulverizarea cu chemtrails acoperind dezastrele inginerizate cu tehnologii de modificari atmosferice (cutremurul Kobe,uraganul Katrina) sincronizand acestea pe schimbarile climatice provocate de soare. Nu există niciun argument științific convingător pentru acțiuni drastice de „decarbonizare” a economiei mondiale. Chiar dacă acceptăm previziunile climatice umflate fara rusine ale IPCC, politicile agresive de control al gazelor cu efect de seră nu sunt justificate din punct de vedere economic. Dar devin fezabile intr-un context genocidal, de depopulare a planetei. Cei care se straduiesc să ne tină legați în paradigma stangii/dreptei ca responsabili pentru ceea se întamplă ori sunt încă prea îndoctrinați ori sunt portavoci ai globalismului verde totalitar. Cei care perpetreaza aceste actiuni concertate cu războaie+pandemii+foamete se numesc simplu sataniști. Aceasta nu este o opinie religioasă, ci laică.

 25. Nu confundati ECOLOGIA ca știința … cu partidele si doctrinele politice ale VERZILOR !
  Ecologia (din cuvintele grecești: oekos – casă și logos – știință, adică „știința studierii habitatului”) este o știință biologică de sinteză ce studiază interacțiunea dintre organisme, plante și mediul în care ele trăiesc (abiotici și biotici). Pentru aceasta ecologia analizează îndeaproape structura, funcția și productivitatea sistemelor biologice supraindividuale (populații, biocenoze) și a sistemelor mixte (ecosisteme). Ecologia este în mare parte o știință descriptivă și experimentală. În ecologie se folosesc multe metode împrumutate din alte discipline: metode matematice pentru a modela evoluția populațiilor, metode fiziologice pentru a înțelege viața organismelor, metode geologice pentru a descrie proprietățile solului, etc.

  PARTIDELE Verzi sunt preocupațe de respectarea drepturilor oamenilor și protectia mediului înconjurător, de drepturile animalelor și de salvarea naturii, oferind soluții economice durabile la marile probleme ale economiei și societății contemporane supuse unor pericole tehnologice (industrie amenințătoare la adresa resurselor naturale epuizabile, la adresa patrimoniului cultural și a mediului, cu efecte nefaste precum: poluarea, schimbările climatice, distrugerea stratului de ozon, încălzirea globală), economice (consumerism, capitalism ultraliberal, criză financiară), sociale (alienare, egocentrism, lăcomie, creșterea infracționalității și a devianței sociale), politice (extremism, populism, corupție, pierderea încrederii cetățenilor în democrația reprezentativă și în instituțiile statului de drept).

 26. Duduie Wiki de excursiile/migratiile AGENTILOR SOVIETICI precum core/ileana/etc si doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE in cautarea timpului de culturalizare pierdut datorita prestatiilor din tara si strainatate pentru Cauza!!! Cum poti cere unui Cim Pan Zeu priceapa ca CU GHILOTINA, LAGARELE BOLSEVIC/NAZISTE DE CONCENTRARE, cu CREMATORIILE NAZISTE si EXECUTIILE IN MASA precum la Katyn, in Siberia, la CANALELE din Lagarul BOLSEVIC DE CONCENTRARE, cu peste DOUA MILIARDE DE VICTIME de la 1848 pana azi, NU E POSIBIL SA CONSTRUIESTI O SOCIETATE DREAPTA!!! Intrucat Ileana Rollason e de fapt core pe filiera ileana si tot Rollason e doru popescu Cim Pan Zeul prin FANATISMUL CRIMINAL de a justifica GENOCIDUL MARXIST/BOLSEVIC/NAZIST si sustinerea URSS-Rasputin indiferent ce noi crime cu caracter de genocid mai pune la cale, toate aceste capatzani ale Hydrei merita sa cunoasca pe propria piele oricare
  dintre INSTRUMENTELE genocidului enumerate…

 27. Nu e vorba de idealism. Smekerii usristi mondiali trebuiau sa gaseasca o tema majora ca sa ia voturi. Si ei sunt cu salvatul Bucurestiului, Romaniei, Planetei. Ei nu se dau jos pentru teme minore gen construit autostrazi pentru ca nu se pricep la nimic. Singurul lucru la care se pricep este sa INTERZICA. Dai o lege din pix si interzici niste emisii pana in anul 2030! Simplu pentru ei dupa care se lauda ca au salvat planeta! Si prostii ii voteaza. Miliardarii dau bani pentru ca f multi nu au putere politica si daca nu executa ii santajeaza financiar sau mediatic. Nu cotizezi? Atunci apare o stewardessa de acum 30 ani si zice i-a pus mana pe fund! Pana se lamureste ca e o aiureala fara dovezi miliardarul e terminat. Primarul Coumo, acuzat de harassment cu procuroarea NY iesind si acuzand, unde e dosarul? Nu s-a mai deschis dupa ce a demisionat. Si asta era unul de-al lor!!! Bill Gates? Pai acum cateva luni la fel incepusera sa zica cum a fost pe insula lui Epstein…si pe urma a anuntat niste donatii si s-a facut liniste!

 28. Ce treaba are capitalismul cu moralitatea si chiar cu Dumnezeu?!? NICIUNA! In capitalism exista BAN si … atat. Dumnezeu e folosit de fatada, moralitatea este doar o lozinca.

 29. De ce a ajuns China cea mai poluata tara ? Din cauza ca tine cel puțin 2 economii: cea chinezească (comunista) si mai ales cea americana (capitalista).
  Comunismul, industrializarea si agriculturalizarea intensiva au căzut în ROMANIA. Si atunci de ce avem POLUARE mai mare in Romania cea capitalista de astazi ? Din cauza bolșevicilor dintre 1917-1930 ? BASME DE ADORMIT COPII …
  De ce exista poluare in Groapa Marianelor, in Himalaia, in spațiul aerian si cel spatial al Pamantului ? DOAR din cauza OMULUI ! Doar din cauza activității umane ! Si nu ma refer la Încălzirea Globala. Ma refer la gunoiul si deșeurile rezultate in cursul activității umane ! Si indiferent de regimul politic (de dreapta sau de stânga) al oamenilor si al omenirii ! MOSULE nu mai bate câmpii cu bolsevisme … BASME DE ADORMIT COPII !!! Ca te rad COPIII !

 30. Romania este PATRIA tuturor celor care iubesc si stimeaza SPIRITUALITATEA cea STRAVECHE (de peste 10.000 de ani) ROMANEASCA (ca istorie, limba, cultura, religie, traditii). Si eu, ca simajoritatea de pe aici, iubim si respectam aceasta spiritualitatea straveche ROMANEASCA.
  Romania NU este PATRIA celor care NU stimeaza SPIRITUALITATEA cea STRAVECHE de tip ROMANEASCA. Romania NU este PATRIA celor desartici si desartici care au CALCAT pe aceste taramuri ROMANESTI doar in scop de CUCERIRE, JEFUIRE si PARVENIRE. Acestia RAMAN doar ANTIROMANI, STRAINESTI si APATRIZI. Asta este si OF.TICA unui clovn ca este un simplu cetățean care NU INTELEGE spiritualitatea cea ROMANESCA, ramanand doar un APATRID ANTIROMANESC !

 31. Zeii lui Charlie sunt Baal (zeul semitic al banilor) si Yahwe (zeul semitic al razboiului).
  DOMNII ZEI ai mei sunt EL cel uranic (al UNIVERSULUI Extragalactic), IISUS (al IUBIRII) si ZAMOLXE (cel al STIINTEI).
  ROMANIA este PATRIA celor ce IUBESC si adora SPIRITUALITATEA cea NATIONALA a ROMANILOR (ISTORIE, LIMBA, CULTURA, RELIGIE, TRADITII). Cei patrunsi de fiorul PATRIOTISMULUI ROMANESC !
  Romania nu este tara STRAINILOR, a DETRACTORILOR de TARA si POPOR, al non-ROMANILOR si al ANTIROMANILOR cei APATRIZI ! Al migratorilor si al călătorilor cei desartici si desertici veniti pe taramul nostru doar in scop de cucerire, exploatare si parvenire. Precum Charlie cel care se OF.TICA ca nu înțelege SPIRITUALITATEA cea straveche de pe acest TARAM și nu se poate integra în cadrul NEAMULUI cel stravechi ROMANESC. Ramanand DOAR un APATRID strainesc, hoinar si RĂTĂCITOR !

 32. „Alexandru Paleologu mărturisea că, tânăr fiind, a fost atras de ideile stângii radicale pentru că se simțea vinovat din pricina privilegiilor istorice ale aristocrației din care familia sa făcea parte. ”

  -e ca in bancu cu micu shcolar goldestein
  care plangea de mila lu gh. doja,
  puishoru de dac!
  (i-am fi spus lu ovreashu de mila cui sa planga-de mila LOR!)

 33. Domnule Buduca, daca vreti sa intelegeti mai usor ce se intampla in aceasta lume porniti de la realitate. Lumea de astazi este impartita in doua parti inegale. De o parte se afla elitele olgarhice sataniste (1% din populatia lumii) iar de cealalta parte se afla cei aproape 8 miliarde de goimi programati a fi ucisi in special prin injectare pana raman la nivelul programat de 500 milioane de goimi destinati a fi sclavii elitei oligarhice sataniste. Daca aveti mereu in vedere aceasta realitate veti intelege mai usor de ce slugile satanei care desi sunt mult mai putini, au mereu castig de cauza prin viclenie si inselatorie in fata naivitatii imensei mese de goimi, care sunt aadevaratii creatori ai tuturor bogatiilor pe care satanistii oligarhi si le insusesc pe numele lor.

 34. ADEVARUL profund e altul

  e ca fara religie, ideologie , „invatamant de stat” , dresura societal-sociala
  oamenii din afara lumea celor „1%” = masa-popolara … oricne s-ar putea intreba …cu „drept” se naste unul bogat sa i se mosteneste o avere …imoral (pentru ca natal-arbitrar si nu dupa merite ci dupa gene si averea parintilor „…si altul mosteneste
  adica se naste direct cu pagube si „rate la banca” … hehehe !

  Nu eclar oricui ca … LINISTEA SOCIALA ar fi alta daca …. oameni maturi chiar ar fi nebuni-de-liberi sa gandeasca societatea ?
  e moral ca unul sa sufere nevinovat ca sa nascut intr-o familie de saracani si altul s-a nascut in puf si cu „legi” care permita propagarea TESTAMENTARA a nedreptatilor economice ?

  hehehe 😀 !

  Nevoie de OPIUM maselor si-o promisiune ca daca s-au nascut prost in viata …vor avea o mare placinta cu branza in ceruri si RECOMPENSA suferintelor pamantesti …hehehe !

  Vin vremi NASOALE ! OMENIREA are in gena auto-distrugerea … foarfeca bogat sarac … se largeste (si prin asta … dreptul moral TESTAMENTAR ca unii sa s-i lase averea copiilor si altii sa-si lase copiilor …DATORIILE si PAGUBELE …hehehe
  unde-i egalitatea MORALA intre oameni in lumea nedrept TESTAMENTARA …unde BOGATIILE se AGLUTINEAZA in jurlul bogatiilor si pagubele in jurul pagubelor !

  Matematica sociala … va deveni atat de stridenta (cum e in crize) incat se va rupe ata
  un timp
  si un nou ciclu plictisit va urma cu o noua baie de sange sociala …candva …in viitor … dupa asta crea va urma recent !

  Exista o limita de forfecare intre … averile bogatilor (in crestere capitalist-investitorie necesara) si pagubele in crestere ale saracanilor care …pornesc nu cu-n bine umflat TESTMENT viitorul cu c-o RATA LA BANCA !

  😀

 35. IDEALISMUL e prostirea celui fara bani de catre cel cu bani
  cum ca totul e OK si ca e normal (Marx nu spunea sta 😀 ) ca clasa bogatanilor sa se perpetueze prin bogatiile ei de ne-impartit decat in REVOLUTII , TEMPORAR, inter-ciclical , cu masele de hominide …= sklavetii !

  Lumea nu e deloc dreapta isi sun o multime de nascuti saraci … cam de 100 de ori numeric mai multi decat cei care spun LUMEA e DREAPTA si frumoasa …mostenind , multiplicand si lasand mai departe bogati …bogatilor lor copii …averile in obligata crestere !(BAN la ban trage si fara bani …ioc investitii si profit = ‘ti castigi painea transpirand ! 🙂 )

  Doar descriu ce vede oricine … ISTORIA se repta cand … ata se rupe fiind prea intinsa !
  Faptul ca bogatii devin ACCELERAT mai bogati decat saracii … duce la re-echilibrari sangeroase !
  🙂

 36. Lipsa completa de cunoștințe in domeniul ecologic si inconstienta gravă. Lumea se confrunta cu o gravă criza climatică iar biodiversitatea se distruge extrem de accelerat, pe când, ar trebui sa fie o preocupare comuna de a salva planeta in al 12 lea ceas. Lăsați conspirațiile si nu mai ingerati microplastis:))

 37. Romania nu se afla pe alte taramuri … semite sau de dincolo de Urali.
  Romania se afla, ca TARAM si POPULATIE, in Balcanii din Europa, de peste 10.000 de ani.
  Si tocmai de aceea, CAUZA noastră a constat (in sec XIX-XX) de cautare a timpului de culturalizare (spirituala) pierdut datorita prestatiilor neamurilor strainesti (migratoare, calatoare, uzurpatoare de tara si tron), toate acele neamuri înapoiate cultural si spiritual.
  Si astfel, în sec. XIX-XX, noi ROMANII ne-am REGASIT acea CAUZA de tip DREAPTA pentru care sa ne-am LUPTAT in mod PATRIOTIC … ALUNGAREA de pe acest TARAM, majoritar al ROMANILOR, a acelor neamuri care ne-au călcat doar in scop de cucerire, ocupare, jaf, de îmbogățire si parvenire !

 38. Ca deobicei, tot ce intră în lumea politică e despre bani și nici pe departe despre idealisme, fie ele climatice ori poponautice.Din parascovenia climatică sug toți.Putinelul își susține coșmarul lui cu Petru sau Ecaterina sau ce-o mai visa el-cel/cea Mare, storcánd parai prin strângerea ouălor germane cu gazul și exportul via Arabia Saudită, de petrol.Iranul își face nucleara, Bideu își bagă baza electorală prin frontiera de sud, moacele zgârcite la extrem ale afacerilor românești se bucura din plin de criza din Sri Lanka cu trei angajați la preț de doi iar Davosul croieste febril poteci spre puterea globală pe care n-o va atinge grație Chinei și Rusiei care numai de așa ceva n-au nevoie.Dar prostanii își tot potrivesc lațul de gât, fără să știe, cu spor.China ține Europei lecții de morală hăpăind de zor Africa, țară cu țară și, mai mou, Serbia și furnizează ventilatoare și electrosticle tembelilor care bagă Europa în budă impresionându-se de anvergura lor mondială de pe amărâta asta de peninsulă a Asiei, fără să se plictisească cu amănuntele, cum ar fi evonomia ei.Au gura plină de noua lor invenție, ecolatria și cotcodăcesc fericiți pe toate canalele duhnitoare ale media de casă dând ignore, convenabil, foamei de acasă și terrawaților scoși din cărbune de chinezi.

 39. Ecologismul e un aspect al globalismului , utilizat pt amestecul in politica statelor , pt restrangerea suveranitatii statelor .

 40. Nea Buduca a sesizat ceva cand si-a formulat titlul pseudoanalizei, dar din exces de zel a rastalmacit o realitate de zeci de ani, crearea de catre Comintern a unui nou instrument de destabilizare a Occidentului CAPITALIST CREATOR DE BUNASTARE PENTRU PESTE 75%
  din cetatenii fiecarei tari, iar pentru restul a creat mecanisme de asigurare a existentei demne!!! O realitate pe care dobi tocul
  singur nu vrea sa o vada si sa o accepte cu neuronul defectat la intensivele instructii si sedinte intensive de invatamant politico-
  ideologic marxistoid/bolsevicoide!!! Occidentul capitalist atat de URAT de AGENTII SOVIETICI ai Securitatii ceausiste rasputinizate
  a introdus sistemul ASIGURARILOR SOCIALE prin care statul ia de la cei capabili de munca, progresiv functie de venituri, adauga sume
  uriase din alte contributii ale cetatenilor activi care impreuna asigura viata decenta a unui dezavantajat sau handicapat pt perioada de criza personala, respectiv pe viata!!! In tarile bolsevice persoanele cu handicap erau ASASINATE LENT in stabilimente speciale si
  populatia avea veniturile DRASTIC NIVELATE, muncitorii castigand in multe cazuri mai mult decat intelectualii, cu exceptia slugilor sistemului concentrationar, nomenclaturile de partid si de stat, pensionarii actuali AGENTI SOVIETICI de pe forum!!! Monstrul doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE e unul dintre acesti fanatici ai GHILITINEI, CAMERELOR DE GAZARE, PLUTOANELOR DE EXECUTIE, ai GULAG-urilor care la dejectia de aseara, 21:46, s-a autodemascat cu alt pseudonim numindu-ma „MOSULE”!!! Acest apatrid de…partid bolsevic si-a dat seama ca incalzirile/racirile globale sunt indiferente de activitatile umane si o da, inclusiv sub acoperirea de Barbara, dovada suplimentara ca e un barbar, pe „microplastis”!? In cre tinismul sau fanatic isi da cu stangul in dreptul amintind
  de „distrugerea biodiversitatii”, acest echilibru fragil care arata ca exista O SINGURA evolutie, INVOLUTIVA…

 41. Sursa tuturor relelor se afla in curtea elitelor, a celor 1% care detin toate bogatiile planetei. Datorita lacomiei si imbecilitatii lor a ajuns planeta atat de poluata, toate ordinele si strategiile asa zis economice de la ei au venit. Noi goimii, adica cei 99% din populatie care nu trebuie sa mai detinem nimic dar trebuie sa crapam din dispozitia elitelor ca sa ajungem la cifra de numai 500 milioane de goimi sclavi ai elitelor, nu avem vreo vina pentru dezastrle ecologice pe care elitele le-au provocat prin lacomia lor patologica. Puterea au detinut-o elitele sataniste.

 42. De ce nu publicati raspunsul meu la balivernele lui Charlie ? Chiar asa de rectionar sunteti ?
  Nu miscarile revoluționare, drepte si legale ale popoarelor, care pe baza populatiilor/națiunilor proprii dpv istoric si spiritual, si-au întemeiat tari INDEPENDENTE, SUVERANE si LEGALE … sunt cele care au generat în istorie genociduri.
  Ci mișcările REACTIONARE, CONTRAREVOLUTIONARE, RESTAURATOARE, ale FOSTELOR imperii si regate monarhice absolutiste, prin încercările lor ILEGITIME, sunt cele care PERMANENT au GENERAT GENOCIDURI in ISTORIA lumii !!!
  Du-te in Groapa Marianelor si o sa găsești pungi de plastic și pet-uri care omoară flora si fauna. Sunt produse de catre NATURA ? Sau doar de catre om ?
  De ce atat de multe mașini si avioane ? Sunt produse de catre NATURA ? Sau doar de catre om ?
  De ce atat de multe deseuri spațiale ? Sunt produse de catre NATURA ? Sau doar de catre om ?
  Ce este asa de greu sa ne remediem propriile noastre tare umane ? Pentru a proteja BIODIVERSITATEA, lumea si NATURA ! Fara de care omenirea nu poate supraviețui în EVOLUTIA sa !

 43. Capitalismul creaza bunastare doar pentru 1% din populația lumii.
  Charlie, pentru celelalte 74% prezintă dovezi !
  Pentru sursa genocidurilor prezintă dovezile ! Dovezile se afla doar in curtea imperiilor si a monarhiilor cele absolutiste ! Si nu in curtea tarilor care si-au dobandit independenta si suveranitatea prin lupta cinstita si legalax?
  Prezinta dovezi ca activitatea umana nu influențează negativ biodiversitatea din NATURA ?

 44. Capitalismul creaza bunastare doar pentru 1% din populația lumii.
  Charlie, pentru celelalte 74% prezintă dovezi !
  Pentru sursa genocidurilor prezintă dovezile ! Dovezile se afla doar in curtea imperiilor si a monarhiilor cele absolutiste ! Si nu in curtea tarilor care si-au dobandit independenta si suveranitatea prin lupta cinstita si legala ?
  Prezinta dovezi ca activitatea umana nu influențează negativ biodiversitatea din NATURA ?

 45. Poate cititorii au observat ca de cand Securitatea ceausista de pe forum l-a profilat ca recitator-sef din wiki a disparut cu totul
  la fel de infamul ANTISEMIT/CARE URASTE EVREII-ATEU-ANTICAPITALIST-ANTIROMAN-AGENT SOVIETIC „gelu”!!! Acest ne fericit cu existenta malformata de IDEOLOGIA GENOCIDULUI nu intelege din fanatism bolnav ca SUTELE DE MILIOANE DE EMIGRANTI din AMERICA de SUD-AFRICA-Asia
  si Europa de Est SUNT ATRASE DE BUNASTAREA GENERALA DIN SUA si Vestul Europei, nu de URSS-ul rasputinist si China BOLSEVICA!!! In ce
  priveste NEGAREA GENOCIDELOR marxistoid/bolsevicoid/nazistoide se autodepaseste variantelor abjecte de Rollason si gelu/humoroid!!!
  BEST ialitatea tipica Rollason a lui gelu popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE intrece orice asteptari, chiar de la niste AGENTI SOVIETICI ai Securitatii ceausist-rasputiniste, GROPILE COMUNE impanzind Mapamondul, iar teoria criminala cum ca „popoarele” s-ar fi „revolutionat pe drept”, acestea fiind vinovate de GENOCIDUL MARXISTOID/BOLSEVICOID e o RASTALMACIRE ORDINARA a realitatii ca au fost
  manipulate MASE UMANE, nu POPOARE, sa serveasca drept CARNE DE TUN, NICIODATA POPOARELE NEAJUNGAND LA PUTERE dupa INSCENARILE montate
  de criminalii marxistoizi/bolsevicoizi contra umanitatii!!! Nu „aia 1/%” arunca gunoaiele din plastic in rauri-fluvii-mari si oceane, ci niste descreierati/inconstienti, stiut fiind ca POLUARILE DE ORICE FEL/NATURA si CATASTROFA NUCLEARA din 1986 au reprezentat O ÜPOLITICA DE PARTID SI DE STAT in Lagarul de Concentrare comunist, respectiv constructia din materiale neconforme a Centralei de la Cernobyl, doar fusese construita intr-o TARA DUSMANA BOLSEVISMULUI!!!

 46. Deocamdata, in ISTORIA omenirii doar imperiile si regatele cele STRAINESTI si cotropitoare de TARI si POPOARE au fost cele RESPONSABILE de GENOCIDURILE cele REACTIONARE, ANTIREVOLUTIONARE si ILEGITIME din lume ! Impotrivindu-se la MERSULUI cel PROGRESIST al OMENIRII ! Si la 1815, 1830, 1848, 1870, 1877, WWI , WWII … 1945+
  Degeaba Charlie afirmI NEADEVARURI, ca tot MASLUIRI ale ISTORIEI raman … MOSULE cel RETROGRAD, REACTIONAR si CADUC in ISTORIA omenirii ! Aflat permanent pe CONTRASENSUL cel NEEVOLUTIV al ISTORIEI omenirii !
  Si ca, vrei nu vrei, TOT eu si NOI (OMENIREA) AVEM DREPTATE in ISTORIA LUMII, a lumii si a ROMANIEI !
  Asta este OF.TICA lui Charlie cel ANTIROMAN, APATRID si MASLUITOR de ADEVARURI ! Nu înțelege absolut NIMIC din ISTORIA evolutiva a LUMII, a lumii si a ROMANIEI !!!

 47. RETROGRAD, REACTIONAR si CADUC in ISTORIA omenirii ! Aflat permanent pe CONTRASENSUL cel NEEVOLUTIV al ISTORIEI omenirii !
  Si ca, vrei nu vrei, TOT eu si NOI (OMENIREA) AVEM DREPTATE in ISTORIA LUMII, a lumii si a ROMANIEI !
  Asta este OF.TICA lui Charlie cel ANTIROMAN, APATRID si MASLUITOR de ADEVARURI ! Nu înțelege absolut NIMIC din ISTORIA evolutiva a LUMII, a lumii si a ROMANIEI !!!

 48. BA DA ! Cei 1% din populația lumii au conceput si concep POLITICIILE cele REACTIONARE ale lumii (iudeo-masonice SATANICE de la Davos si cele ale NECURATULUI Baal de la bursa din NY).
  NOI, restul omenirii, de la anul 1744 (anul de debut al FAGMILEI iudeo-masonice austro-germane) suntem doar SCLAVII a celor 1% din populatia care populează DEGEABA lumea!!!

 49. Te-ai uitat la NUMELE de pe acele GROPI COMUNE ?
  SUNT doar NUMELE acelor EROI care s-au JERTFIT pentru NEATARNAREA, INDEPENDENTA si SUVERANITATEA acelor TARI noi INTEMEIATE. Tari intemeiate pe MORMANTUL si CENUSA imperiilor si a monarhiilor cele absolutiste STRAINESTI, ILEGAL constituite in ISTORIA lumii !
  Când postezi ceva … TREBUIE sa si gândești ceva !

 50. Si cel cu iudeo-masonii REACTIONARI de după 1744 de ce nu îl publicati ?
  Este cel mai important în FIXAREA epocii REACTIONARE a lumii !!!

 51. Noua religie ar treb. sa fie IMPADURIRILE ! Schimbarile Climatice se datoreaza zeului soare care intra intr-o faza de activitate mare o data la 12000 ani. Arheologii stiu asta. Activitatea umana,da, poate accelera incalzirea dar nu cu mult, probabil un 40 ani. In timp istoric insa vor rezista comunitatile umane, natiunile, care au PADURI ! O spun cei mai mari cercetatori si acest ultim studiu al ONU ! Doar padurile abundente ne pot salva pentru ca acestea sunt singurele care aduc ploaie. Irigatiile sunt beneficiare ale IMPADURIRILOR ! Deci intai si intai PADURI. Culmea este ca in PNRR ul pt. Romania exista fonduri mari, peste 1 miliard euro pentru impaduriri. Nu se face nimic. Ministrul mediului Tzantos Barna doarme pe el. Se gandeste probabil ca „las sa-i parjoleasca pe romani”. Prost, ii va parjoli si pe ei !

 52. Vrand nevrând, TOTI trebuie sa RECUNOASTEM ca Romania de astăzi a ramas (dupa ’89) UNITARA, INDEPENDENTA, SUVERANA si nu a fost sfâșiată precum Cehoslovacia, URSS, Iugoslavia … !
  Aceasta se datorește VICTORIEI militare si populare a REVOLUTIEI ROMANESTI din iarna lui ’89 !
  Degeaba unii LOOSERI (interni si externi) încearcă sa DETURNEZE si sa DENATUREZE aceasta VICTORIE de RASUNET a ROMANIEI in fata manevrelor si uneltirilor STRAINESTI si ANTIROMANESTI !
  Si asta este OF.TICA care ii MACINA si ASTAZI, dupa 33 de ani ! Ca nu au cucerit „ei” puterea in ROMANIA cea BOGATA in ’89. OF.TICA este „boala” grea ! (Sic !)

 53. Cred ca Tica e mandru de coreligionarul sau doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE care in sfarsit se autodemasca in totalitatea marsaviei ANTISEMITE/A CELOR CARE URASC EVREII facand trimitere la „lumea iudeo-masonica satanica de la Davos”!? Parca ar fi citat
  din Tica si ileana/Rollason si gelu si marius si humoroid si tomlin si toti cei ce se trag pe linie directa din CIN Pan Zei, ceea ce era de demonstrat!!! Dupa incercarea robotului defect Batracianul Alcibiade/Humoroid de a ma contracara declarandu-i pe Marx si Lenin
  „jidani”, sacrificandu-le IDEOLOGIA GENOCIDULUI de la care se adapa de-o viata, declarand-o tot ca o creatie „iudeo-masonica”, Grupul Operativ al Securitatii ceausiste a forumului a schimbat tactica lansand cea mai abjecta creatura, doru popescu Cim Pan Zeul care sa „reabiliteze” marxism/bolsevismul genocidar…Cu aceasta maimutzoiul gelu-popescu-ileana-Rollason-core si-a tradat definitiv absenta unei minime inteligente pentru ca nu poti separa IDEOLOGIA GENOCIDULUI marxistoid/bolsevica de GENOCIDUL MARXISTOID/BOLSEVICOID, fapt pe care Batracianul Alcibiade/Humoroid l-a sesizat corect posedand un neuron in plus!!! Se vede ca Alcibiade/Humoroid e General Seku!

 54. Lumea lui Rothschild si averea fagmiliei sale … (Ia)
  Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania. El era fiul lui Amschel Moses Rothschild, (n. circa 1710), un SCHIMBATOR de VALUTA care făcea afaceri cu Prințul de Hesse. Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea. Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: „Ca săgețile în mâinile unui războinic”.

 55. Lumea lui Rothschild si averea fagmiliei sale … (IIa)
  The Rothschilds already possessed a significant fortune before the start of the Napoleonic Wars (1803–1815), and the family had gained preeminence in the BULLION trade by this time.
  The Neapolitan Rothschilds was the first branch of the family to decline when revolution broke out and Giuseppe Garibaldi captured Naples on 7 September 1860 and set up a provisional Italian government. In 1901, the German branch closed its doors after more than a century in business. It was not until 1989 that the family returned, when N. M. Rothschild & Sons, the British branch, plus Bank Rothschild AG, the Swiss branch, set up a representative banking office in Frankfurt. The system of the five brothers and their successor sons would all but disappear by World War I. The rise of Nazi Germany in the 1930s led to a precarious situation for the Austrian Rothschilds under the Annexation of Austria in 1937 when the family was pressured to sell its banking operations at a fraction of its real worth. Following the war, the Austrian Rothschilds were unable to reclaim much of their former assets and properties.

 56. Lumea lui Rothschild si averea fagmiliei sale … (IIb)
  In recent years, Rothschild advised on nearly a thousand completed mergers and acquisitions with a cumulative value in excess of US$1 trillion. Rothschild also advised on some of the largest and most high-profile corporate restructurings around the world. The price of gold was fixed for years, in a small room at Rothschild’s New Court headquarters on St Swithin’s Lane. The world’s main bullion houses: Deutsche Bank, HSBC, Scotia-Mocatta and Société Générale used the agreed rate as a price benchmark for gold products and derivatives in the world’s markets. The five members of the London Bullion Association: Barclays Capital, Deutsche Bank, Scotiabank, HSBC and Société Générale, now conduct their twice-daily meetings over the telephone. The meetings were a tradition as great as the ringing of the bell at the New York Stock Exchange until 2004.
  The historian Niall Ferguson wrote: Without wars, nineteenth-century states would have little need to issue bonds. As we have seen, however, wars tended to hit the price of existing bonds by increasing the risk that a debtor state would fail to meet its interest payments in the event of defeat and losses of territory. By the middle of the 19th century, the Rothschilds had evolved from traders into fund managers, carefully tending to their own vast portfolio of government bonds. Now having made their money, they stood to lose more than they gained from conflict. The Rothschilds had decided the outcome of the Napoleonic Wars by putting their financial weight behind Britain. Now they would sit on the sidelines”.

 57. Lumea de la Davos … si ECOLOGISMUL noii GLOBALIZARI (III)
  Forumul Economic Mondial este o organizație non-profit elvețiană cu sediul în Cologny, Geneva, Elveția, cel mai binecunoscută pentru întâlnirea anuală din Davos, o stațiune montană în Graubünden.
  It was founded on 24 January 1971 by German engineer and economist Klaus Schwab. The foundation, which is mostly funded by its 1,000 member companies – typically global enterprises with more than five billion US dollars in turnover – as well as public subsidies, views its own mission as „improving the state of the world by engaging business, political, academic, and other leaders of society to shape global, regional, and industry agendas”. The meeting brings together some 3,000 paying members and selected participants – among whom are investors, business leaders, political leaders, economists, celebrities and journalists – for up to five days to discuss global issues across 500 sessions. The Forum suggests that a globalised world is best managed by a self-selected coalition of multinational corporations, governments and civil society organizations (CSOs), which it expresses through initiatives like the „Great Reset” and the „Global Redesign”. It sees periods of global instability – such as the financial crisis of 2007–2008 and the COVID-19 pandemic – as windows of opportunity to intensify its programmatic efforts.

 58. Lumea de la Davos … si ECOLOGISMUL noii GLOBALIZARI (IV)
  Temele de discutie (istoric):
  Year Dates Theme
  1988 The new state of the world economy
  1989 Key developments in the 90s: implications for global business
  1990 Competitive cooperation in a decade of turbulence
  1991 The new direction for global leadership
  1992 Global cooperation and megacompetition
  1993 Rallying all the forces for global recovery
  1994 Redefining the basic assumptions of the world economy
  1995 Leadership for challenges beyond growth
  1996 Sustaining globalization
  1997 Building the network society
  1998 Managing volatility and priorities for the 21st century
  1999 Responsible globality: managing the impact of globalization
  2000 New beginnings: making a difference
  2001 Sustaining growth and bridging the divides: a framework for our global future
  2002 Leadership in fragile times (held in New York instead of Davos)
  2003 Building trust
  2004 Partnering for security and prosperity
  2005 Taking responsibility for tough choices
  2006 The creative imperative
  2007 Shaping the global agenda, the shifting power equation
  2008 The power of collaborative innovation
  2009 Shaping the post-crisis world
  2010 Improve the state of the world: rethink, redesign, rebuild
  2011 Shared norms for the new reality
  2012 The great transformation: shaping new models
  2013 Resilient dynamism[60]
  2014 The reshaping of the world: consequences for society, politics and business
  2015 New global context
  2016 Mastering the fourth industrial revolution
  2017 Responsive and responsible leadership
  2018 Creating a shared future in a fractured world
  2019 Globalization 4.0: shaping a global architecture in the age of the fourth industrial revolution
  2020 Stakeholders for a cohesive and sustainable world[citation needed]
  2022 History at a Turning Point: Government Policies and Business Strategies

 59. OF.TICA lui Charlie este ca PATRIA MEA este ROMANIA (respectand SPIRITUALITATEA cea STRAVECHE a POPORULUI de pe acest TARAM).
  OF.TICA lui Charlie este ca NU ARE PATRIE. Fiind doar un oarecare STRAINESC (desertic si desartic),
  OF.TICA lui Charlie este ca NU POSEDA, nicio SPIRITUALITATE, nu are NICI un POPOR, si nici un TARAM caruia sa-i apartina.
  OF.TICA lui Charlie este ca NU ARE nici un zeu EL ADEVARAT la care sa se inchine. Si uraste si creatia sa URANICA (GENEZA 1).
  Fiind doar un oarecare STRAINESC desartic se inchina lui BELZEBUT/Baal (si ochilor sai, BANII DRACULUI).
  Fiind doar un oarecare STRAINESC desertic se inchina lui SATANA/Yahwe (cel al URII, al RAZBOIULUI si al GENOCIDURILOR).

 60. Lumea lui Rothschild si averea fagmiliei sale … (Ib)
  Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie (FINANCIARA) europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. Spre deosebire de majoritatea factorilor precedenți, Rothschild a reușit să-și moștenească bogăția și să-și înființeze o familie bancară internațională prin cei cinci fii ai săi care s-au stabilit în Londra, Paris, Frankfurt, Sevilia și Napoli. Familia a fost ridicată la rangul de nobil în Sfântul Imperiu Roman și în Regatul Unit. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În timpul secolului al XIX-lea, familia Rothschild posedă cea mai mare avere privată din lume, precum și în istoria lumii moderne. Proprietatea familiei a fost împărțită între diverși descendenți, iar astăzi interesele lor acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv servicii financiare, imobile, minerit, energie, agricultură mixtă, vinificație și organizații non-profit.

 61. Lumea lui Rothschild si averea fagmiliei sale … (I)
  Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie (FINANCIARA) europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. Spre deosebire de majoritatea factorilor precedenți, Rothschild a reușit să-și moștenească bogăția și să-și înființeze o familie bancară internațională prin cei cinci fii ai săi care s-au stabilit în Londra, Paris, Frankfurt, Sevilia și Napoli. Familia a fost ridicată la rangul de nobil în Sfântul Imperiu Roman și în Regatul Unit. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816. O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În timpul secolului al XIX-lea, familia Rothschild posedă cea mai mare avere privată din lume, precum și în istoria lumii moderne. Proprietatea familiei a fost împărțită între diverși descendenți, iar astăzi interesele lor acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv servicii financiare, imobile, minerit, energie, agricultură mixtă, vinificație și organizații non-profit.

 62. cred ca charlie are o „lista” ca si fata din game of thrones (arya) :))

 63. Ucraina … khazarii … rusii … si razboiul (I)
  Cea mai mare parte a datoriei suverane a Ucrainei a fost cumpărată de fondul american de investiții Franklin Templeton, în interesul clanului Rothschild încă în 2015. DE CE si CUI a SERVIT aceasta INVESTITIE marca Rothschild ?
  In razboiul actual din Ucraina, in joc sunt cca. 400 de miliarde de dolari ale clanului Rothschild.
  MIZA cea REALA a RAZBOIULUI. Razboi KHAZARO-RUS ( Vikingii cei VAREGI) ? Cand, cum si de ce ?

 64. Ucraina … khazarii … rusii … si razboiul (II)
  Khazarii, au fost un popor turcic seminomad, din Asia Centrală a cărui majoritate s-a convertit la iudaism. Numele khazar pare a fi legat de o formă a unui verb turcic care înseamnă „a umbla” (gezer/calator în limba turcă modernă). În secolul al VII-lea au creat un haganat independent în nordul Caucazului, de-a lungul Mării Caspice, unde, în timp, iudaismul a devenit religia de stat. La apogeul statalității lor, khazarii și popoarele subordonate, care le plăteau tribut, controlau mare parte din ceea ce reprezintă azi sudul Rusiei, vestul Kazahstanului, estul Ucrainei, Azerbaijanul, mari porțiuni ale Caucazului și Crimeea.
  Secolele IX-X reprezintă o epocă de prosperitate economică, hazarii participând activ la comerțul dintre Europa de Nord și teritoriile de la Marea Neagră, de la Marea Caspică și din Caucaz. Din această perioadă datează o serie de colonii hazare stabilite din diverse motive în diferite așezări rusești, de-a lungul principalelor căi comerciale. Însuși toponimul Kiev este probabil de origine hazară. Kievul a plătit tribut hazarilor, până când a fost capturat de varegi (vikingi) la mijlocul secolului IX. Sub conducere varegă, orașul a devenit capitala Rusiei Kievene, primul stat slav de est. Partea de jos a orașului Kiev era denumită în această perioadă prin etnonimul „Kozarî”, ai cărui locuitori i-au propus principelui kievean Vladimir I (980-1015, VAREG, din dinastia RuSilor, si a carui stema dainuie si acum in spatele lui Zelinski/khazarul) trecerea la IUDAISM.

 65. Ucraina … khazarii … rusii … si razboiul (III)
  Mai multe neamuri s-au revendicat a fi succesoarele khazarilor medievali: evreii buhari, kazahii, cazacii de pe Don, krymceacii⁠(en) vorbitori de limbă turcică și karaiții crimeeni⁠(en), ceangăii din Moldova, evreii caucazieni, subotnicii⁠(en) și altele. Durata apartenenței ungurilor la hanatul khazar este controversată, aprecierile oscilând între câțiva ani și câteva secole. Influența khazară asupra ungurilor trebuie să fi fost însă majoră, din moment ce inițiativa numirii lui Árpád la conducerea uniunii de triburi maghiare se datorează khazarilor. În urma unei revolte eșuate împotriva hanului, trei triburi hazare, cunoscute sub denumirea de kavari, li s-au alăturat ungurilor. O parte importantă a evreilor vest-europeni, așa-numiții așkenazi sunt descendenții comunităților khazarilor evrei. kKhazarii „și-au ales acestă religie (mozaică) în anul 740, deși nu avuseseră nimic în comun” cu evreii. Uneori secuii ardeleni, în special cei care fac parte din neamul (clanul) Abraham, sau așa zișii koromza (busurmani sau „kalizok”) au fost de asemenea asociați cu khazarii.

 66. Ucraina … khazarii … rusii … si razboiul (III)
  Mai multe neamuri s-au revendicat a fi succesoarele khazarilor medievali: evreii buhari, kazahii, cazacii de pe Don, krymceacii⁠(en) vorbitori de limbă turcică și karaiții crimeeni⁠(en), ceangăii din Moldova, evreii caucazieni, subotnicii⁠(en) și altele. Durata apartenenței ungurilor la hanatul khazar este controversată, aprecierile oscilând între câțiva ani și câteva secole. Influența khazară asupra ungurilor trebuie să fi fost însă majoră, din moment ce inițiativa numirii lui Árpád la conducerea uniunii de triburi maghiare se datorează khazarilor. În urma unei revolte eșuate împotriva hanului, trei triburi hazare, cunoscute sub denumirea de kavari, li s-au alăturat ungurilor. O parte importantă a evreilor vest-europeni, așa-numiții așkenazi sunt descendenții comunităților khazarilor evrei. kKhazarii „și-au ales acestă religie (mozaică) în anul 740, deși nu avuseseră nimic în comun” cu evreii. Uneori secuii ardeleni, în special cei care fac parte din neamul (clanul) Abraham, sau așa zișii koromza (busurmani sau „kalizok”) au fost de asemenea asociați cu khazarii.
  O parte importantă a evreilor vest-europeni, așa-numiții așkenazi, sunt descendenții comunităților khazarilor evrei. În lucrarea lui Köstler se subliniază că khazarii „și-au ales acestă religie (mozaică) în anul 740, deși nu avuseseră nimic în comun” cu evreii.

 67. Despre interese strainesti … in Ucraina … Romania … si in lume …
  Franklin Resources Inc. este un holding american de investiții fondat în 1947 la New York, care împreună cu toate subsidiarele sale este cunoscut drept Franklin Templeton. La 31 decembrie 2019 Franklin Templeton avea sub management active globale în valoare de 698 de miliarde de dolari (!)
  În iulie 2020, Franklin Templeton a achiziționat Legg Mason, Inc., devenind una dintre cele mai mari firme independente din lume specializate în managementul investițiilor globale, cu active totale aflate în gestionare în valoare de 1,4 trilioane USD.
  Cea mai mare parte a datoriei suverane a Ucrainei a fost cumpărată de fondul american de investiții Franklin Templeton, în interesul clanului Rothschild încă în 2015.
  Compania este prezentă și în România unde deține active de 50 de milioane de dolari. În iunie 2009, Franklin Templeton a câștigat licitația pentru administrarea Fondului Proprietatea, în schimbul unui comision anual de 13 milioane de euro.

 68. @doru popescu
  Cei 1% trebuiesc exterminati fara mila de catre noi goimmii. Astia 1% cu complicitatea unor goimi cu sufletul vandut satanei lucreaza febril ca sa extermine aproape 8 miliarde de goimi cati traiesc astazi in lume, adica chiar noi marea masa suntem vizati de genocid. Si atunci, de ce am avea noi mila de acesti blestemati? Nu le vrem neaparat moartea, moartea sa si-o doreasca si sa si-o dea singuri pentru ca sunt satanisti, dar trebuiesc anihilati si rasa lor trebuie sa dispara prin metodele pe care chiar ei le-au pus la punct. Bill Gates stie!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.