Eliminăm plasticul… mâncându-l. Desert realizat din deșeuri!

Prima înghețată din lume făcută din plastic. Artista și designerul londonez Eleonora Ortolani folosește un material care prin descompunere este transformat în vanilină, potrivit ktvu.com.

Guilty Flavours este un proiect ambițios care folosește microbiologia pentru a reamenaja deșeurile de plastic pentru consumul uman.  Ortolani arată cum oamenii își pot folosi propriul corp ca pe o mașinărie pentru a elimina plasticul pentru totdeauna, mâncându-l.

Enzimele de digestie și bacteriile modificate genetic  pot permite oamenilor să consume plastic în siguranță, transformându-l în molecule comestibile, arată sursa citată.  Ortolani prezintă prima mostră de înghețată de vanilie aromatizată cu vanilină biotehnică.

Lucrările artistului își propun să provoace și să extindă viitorul bucătăriei umane și să perturbe tiparele obișnuite de gândire.  ”Guilty Flavours ne provoacă disponibilitatea noastră de a adopta inovații transformatoare și de a participa la un ecosistem circular”, potrivit unui mesaj postat pe Instagram de ibartlondon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Asta da invenție revoluționară! Din noianul de cretinisme cu „salvăm planeta”, iată că apare și ceva bun! Plasticul este primul dușman al mediului și, pe cale de consecință, al oamenilor! Fie și înghețată (n-o sufăr!!!), o mămnânc primul!

  2. s-a umplut lumea de criminali. „inventatori”. nu este prost cine vinde, ci doar cine cumpara/accepta.

  3. Cei care promovează așa ceva trebuie băgați la închisoare, la fel și aia care promovează mâncatul de viermi/gândaci/insecte!

  4. Daca Mănânci Plastic te Doare Ficatul ! Am mâncat eu mai demult Branza Sarata de la Tarani la 10 lei Kilogramul si m-a durut Ficatul ! Au băgat Aracet in Branza ! Si de atunci le-a interzis sa mai vândă Branza la Strada !

  5. Tembelii ăștia sunt cu totul și cu totuliresponsabili.Bacterii modificate genetic??! Cretinii n-au nici un stres, au uitat de Synthia, ei sunt”oameni de știință”.A plătit vreunul pentru tâmpenia lor care mănâncă carne de om? Dăștepții ăștia ar trebui executați cu creația lor, împreună cu finanțatorii, sunt pericole publice.La ce draq e bună știința aia a lor, ce naiba au învățat de s-au tâmpit în halul ăsta?

  6. Experimentele genetice în domeniul microbiologiei sunt complet iresponsabile.Numai ce am ieșit dintr-unul cu 20.000.000 de morți, și mai sunt câteva care au căsăpit africani cu milioanele.Synthia a fost creată pentru a consuma petrolul deversat în oceane.După ce a terminat cu el, a trecut la pesti și la mamifere, de ex oameni, pe care i-a lichidat fără menajamente sau i-a lăsat schilozi.Îi mai spune”bacteria mâncătoare de carne” și aracă și miliardari, și „cercetători” și zăcămintele de petrol.Ca să completeze tabloul afecțiunilor psihiatrice, au apărut tembelii ăștia.Plasticul este izolator de cabluri electrice, component auto, electrocasnice, instalații sanitare gen conducte, garnituri etc.Te-ai plimba cu un avion cu porcăria asta la bord?

  7. Ce ar putea manca mai bun un golem cu suflet de silicon decat o inghetata de plastic?

  8. Cam toate inovatiile cretine si nenorocirile pt. sanatatea oamenilor ,au venit intotdeauna de la tarile occidentale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.