Englezii au depăşit recordurile la consumul de alcool

În Anglia a crescut semnificativ consumul de alcool la domiciliu, a arătat Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, într-un nou raport făcut public.

Aproape 7.000 de persoane au murit din cauza bolilor specifice alcoolului în 2020, a declarat joi guvernul britanic, citând noi date publicate de instituţie.

Numărul anual al acestor decese a crescut cu peste 1.100 – sau 20% – în ultimul an, comparativ cu anul precedent, fiind una dintre cele mai mari creşteri anuale.

Boala alcoolică a ficatului, ciroza hepatica, a fost cea mai răspândită cauză dintre toate decesele legate de alcool în Anglia pe durata anului trecut, reprezentând peste 80%.

Cu toate acestea, decesele cauzate de tulburările psihice şi comportamentale iscate de consumul de alcool au crescut, de asemenea, cu mai mult de 10% în perioada respectivă.

„Boala hepatică este în prezent a doua cauză principală de deces prematur. Iar acest lucru se va agrava. Pandemia COVID-19 are ca rezultat o creştere pe termen lung a consumului de alcool”, susţine Rosanna O’Connor, director la PHE.
În Anglia, puburile au rămas închise timp de 31 de săptămâni, între martie 2020 şi martie 2021. Scăderea consumului de alcool a fost, însă, doar aparentă. De fapt, oamenii au început să bea şi mai mult în timpul pandemiei, doar că au înlocuit cârciuma cu propria sufragerie.

Magazinele şi supermarketurile au vândut peste 12,6 milioane de litri de alcool în plus, în anul financiar 2020-2021. Aceasta a însemnat o creştere cu peste 24% faţă de exerciţiul financiar anterior, potrivit comunicatul de presă al guvernului.
Cei care cumpărau de obicei cel mai mult alcool înainte de criza Covid-19 au fost şi cei care şi-au crescut drastic achiziţiile de alcool în timpul pandemiei, au arătat datele: cu 5,3 milioane mai mulţi litri de alcool cumpărat în 2020 decât în 2019.
Între martie 2020 şi martie 2021, numărul persoanelor care au recunoscut că au băut excesiv a crescut cu aproape 60%.
„Mai mult de un adult din 5 din Marea Britanie bea alcool într-un mod care i-ar putea dăuna ficatului”, a precizat Pamela Healy, CEO la British Liver Trust.

„Stresul, singurătatea şi lipsa accesului la serviciile de asistenţă pentru alcool au determinat multe persoane să consume şi mai mult alcool şi să îşi pună ficatul în pericol”, a adăugat Healy.
Statisticile PHE arată că aproximativ o treime din toate decesele legate de alcool au avut loc în rândul celor care îşi duc viaţa în medii defavorizate, mai exact 20% din populaţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Romanii nu sunt departe ei fiind o natie de alcoolici si tradatori

  2. Englujii au pus mana pe aurul nostru si beau de dimineata pana seara.
    Nu mai vedem aurul inapoi.

  3. Atentie , consumul exagerat de alcool provoaca mutatii genetice grave pina la a 3-a generatie .
    PS ….acum aprox 120 ani – ( 1 generatie = 22,5 ani ) pe strazile Londrei erau date de-a dura butoaie de rum si gin import din colonii iar crishmele erau dispuse din 20 in 20 metri.

  4. Saracii, e si normal ca beau de suparare, de la penalty-urile alea li se trage ! Cred ca blonzii aia care le-au ratat au dat-o chiar in ciroza hepatica !

  5. Consumul de alcool dauneaza titrului de anticorpi covid. Numarul de infectii va creste.

  6. Mă,.. Păi ăștia se imbată și de la apa de ploaie in care și-a spălat cioroiul picioarele,..

  7. Cum va permiteti sa „inlocuiti” practica romanilor invinovatind englezii? Englezii si americanii sunt exemplu perfect si ideal dar perfect, nu gresesc niciodata, este idealul pe care il urmeaza guwernerul mieu in toate! Ce javre infecte pe vocabular si creier in Romania.

  8. Pai daca nu mai au griji…
    Sunt fericiți nevoie mare…
    Și beau, beau , beau până îi aduna salubrizarea de pe jos….?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.