Epava Titanicului, vizitată contra cost

Epava Titanicului, vizitată contra cost, începând cu anul viitor Tot ce trebuie să faceţi este să achitaţi o sumă destul de consistentă. Este vorba despre aproximativ 100.000 de dolari de persoană.

Reprezentanții companiei OceanGate au reușit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri.

Echipa a petrecut șase luni pentru a perfecționa sistemul de transport, în largul coastelor Bahamas. Stockton Rush, CEO și cofondator al OceanGate, a reușit să facă scufundarea completă în aproximativ șapte ore.

Titan, care poate găzdui maximum trei pasageri și doi membri ai echipajului, va fi folosit în expedițiile Titanic Survey programate de companie în 2019. Compania plănuiește să organizeze șase tururi ale epavei anul viitor.

Prețul unei astfel de expediții va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluția prețurilor, potrivit The Lewiston Tribute.

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Cica n-ar fi fost nici un aisberg ci pur si simplu greseala de proiectare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.