Eșecul lui Djokovic. „A fost ceva ce nu am prevăzut”

2T7BX7J Italy's Jannik Sinner, right, embraces Serbia's Novak Djokovic at the end of the singles tennis match of the ATP World Tour Finals at the Pala Alpitour, in Turin, Italy, Tuesday, Nov. 14, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)

Eșecul lui Novak Djokovic în semifinale la Australian Open în fața lui Jannik Sinner a fost întors pe toate părțile, în condițiile în care sârbul a surprins în mod negativ cu jocul său slab, lucru recunoscut chiar de el.

Fost lider WTA, Justine Henin, spune că se aștepta la o reacție mai bună din partea lui Djokovic în momentele dificile din partida cu Sinner.

În partida cu Sinner, Novak Djokovic nu a avut nicio minge de break. „Djokovic a avut multe probleme împotriva lui Fritz cu mingile de break (referire la partida din sferturi – nr). El a arătat câteva semne negative pe durata Australian Open. Îi cunoaștem cu toții capacitatea de a reveni în meci. A făcut acest lucru în mai multe ocazii în timpul turneului. În meciul cu Jannik am fost surprinsă de lipsa de reacție”, a declarat Henin pentru Eurosport.

„Nivelul lui Sinner a fost foarte, foarte bun și ne așteptam la asta. Fie că a fost vorba de numărul de greșeli neforțate, de lentoarea lui Djokovic, de incapacitatea sa de a reacționa…. A fost ceva ce nu am prevăzut. Djokovic a fost suficient de lucid pentru a o recunoaște. Îmi place că-și asumă și spune că aceasta a fost una dintre cele mai slabe evoluții ale sale într-un Grand Slam. Chiar cred că este adevărat”, a adăugat Henin.

Nick Kyrgios, în prezent comentator al Eurosport, e de părere că sârbul a cedat în fața „noului Novak”.

„Schimbările pe care Darren Cahill le-a făcut în jocul lui Sinner și dorința lui Jannik de a-i da o șansă l-au ridicat acum în vârful sportului. L-a învins pe Novak – nimeni nu a mai făcut asta aici de atâta timp. Să nu uităm că Novak nu a creat nici măcar o singură minge de break.

Îmi place faptul că Sinner s-a comparat cu Nole; el și Novak joacă asemănător și pot să văd asta. După ziua de astăzi, cred că Sinner ar putea fi noul Novak. [Carlos] Alcaraz are acel factor X și un stil de joc mai flamboaiant, dar Sinner este mai solid, mai constant. Este brutal să joci prima ta finală de Grand Slam. Eu de pildă am dormit cam două sau trei ore în cele două nopți de dinainte de finală pentru că am avut mereu îndoieli.

De ce fac asta, de ce mă antrenez, de ce fac aceste sesiuni de gimnastică și de reabilitare? Totul are sens. În momentul în care te pregătești pentru acea finală și intri acolo, fiecare sacrificiu pe care l-ai făcut vreodată are sens pentru acel moment. Va simți atât de multe emoții diferite și va fi atât de distractiv. Aștept cu nerăbdare finala, mult noroc, tinere”.

Ce a spus Djokovic după eliminare

„Am fost, într-un fel, şocat de nivelul meu, într-un mod negativ”, a declarat Djokovic în conferinţa de presă de după meci, potrivit ATP. „Nu am făcut prea multe lucruri bine în primele două seturi. Cred că acesta este unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-am jucat vreodată. Cel puţin din câte îmi amintesc. Nu este un sentiment foarte plăcut să joc în acest fel. Dar, în acelaşi timp, meritul lui este că a făcut totul mai bine decât mine, în fiecare aspect al jocului.”

„Ca să fiu sincer, pe parcursul întregului turneu nu am jucat aproape de cea mai bună formă a mea”, a mai declarat Djokovic, de 24 de ori campion la turnee majore. ” Poate meciul poate împotriva lui Mannarino a fost grozav, dar în majoritatea meciurilor nu am jucat la înălţimea, ca să spun aşa, aşa cum joc aici în Australia în mod normal. Într-un fel, [nivelul meu de astăzi] m-a surprins, pentru că m-am gândit că nu va fi atât de rău în primele două seturi. Dar, pe de altă parte, nu m-am simţit cu adevărat eu însumi pe teren în timpul acestui turneu. Se poate spune că semifinalele reprezintă un rezultat grozav, dar eu mă aştept întotdeauna la cel mai înalt nivel de la mine, iar astăzi nu a fost să fie aşa.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

 1. Nimic nou sub soare. Presa aservită globalistilor a prins momentul prielnic și “întoarce pe toate fețele” jocul celui ce li se opune aplicând una din teoriile lor favorite: “Construind prin demolare”

 2. Câte reacții pentru o simplă partidă de tenis! Sportul, prin ciclicitatea competițiilor sale, oferă posibilitatea revanșei, a revenirii, a autodepășirii, a perfecționării, a observării greșelilor făcute, a dezvoltării unor noi strategii de joc. Disecția ziaristică e făcută din alte perspective decât cele enunțate. Totul în siajul intereselor, ba politice, ba de apartenență, ba de castă. Vânarea și exploatarea sportivului. Din punct de vedere al încolonării ideologice și al administrării succesului acestuia.
  Pe de altă parte, sportul actual promovează niște tăietori de lemne asamblați parcă de IA într-un trup de culturist, buni doar pentru a fi încadrați la goana după recorduri, statistici, ierarhii, clasamente.
  Contează mai mult ce păreri are sportivul, decât jocul lui. Altfel, linșajul își așteaptă intrarea în scenă.

 3. Sarbu’ plange dupa banii pe care deja ii considera bagati in buzunar. Nu a fost sa fie, pustiul l-a umilit in fata intregii lumi (un set 6-1) desi nu a dorit-o. Urat iese fomistul asta din scena.

 4. Ești urât/ă, frustrat/ă . Să fie din cauză că ești rupt/ă in Editat de foame sau din cauza că ești editat/ă? Sau poate si/și…

 5. Antrenorul Darren Cahill isi confirma valoarea…
  Ce pacat ca Simona l-a „pierdut”, se pare, din motive similare „cazului” Mouratoglu….
  L-a chemat nevasta pe Darren Cahill acasa, sa fie sigura ca-i numai al ei…

 6. Pare că un tânăr vaccinat, care ar fi trebuit să fi răposat demult, l-a bătut pe ultrapurul sovietic.

 7. Esti IDIOT vorba marelui Caragiale care v-a prins esentza acum 150 de ani…lmao

 8. Da, da, dar îți permiți pt. că ai verde.
  Credeam că asta rumegi de 2 ani, cum zeama vax n-are niciun efect și omoară oameni. Logica nu-i punctul forte al omului cu remove la îndemână, cu 200 euro/lună. :

 9. Decent ar fi să-ți ceri scuze pt. propaganda sovietică. Spune adevărul, ai fost un… Bobi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.