Este decizia finală: Mbappe pleacă de la PSG

07 Kylian MBAPPE (psg) during the Ligue 1 Uber Eats match between Stade Brestois 29 and Paris Saint-Germain at Stade Francis-Le Ble on October 29, 2023 in Brest, France.,Image: 817844691, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Belgium and France *** BELOUT FRAOUT, Model Release: no

Fotbalistul Kylian Mbappe i-a anunţat pe şefii lui Paris Saint-Germain că vrea să plece la finalul sezonului, când îi expiră contractul, a aflat joi AFP de la o sursă apropiată de acest club.

Vedetă şi căpitan al naţionalei Franţei, atacantul în vârstă de 25 de ani, venit la Paris în 2017 de la Monaco, şi-a prelungit în 2022 contractul până în 2024, însă a refuzat vara trecută să activeze o clauză care îi permitea să rămână încă un an la PSG.

„Condiţiile plecării mai trebuie convenite pe deplin”, potrivit aceleiaşi surse, iar clubul şi Mbappe vor face un anunţ oficial „când totul va fi finalizat în următoarele luni”.

Contactat de AFP, PSG a refuzat să facă orice comentariu.

Mbappe va pleca deci la PSG ca jucător liber de contract, dar jucătorul şi conducerea grupării au negociat vara trecută un acord conform căruia atacantul a renunţat la o parte din primele prevăzute de contractul său, în valoare de „câteva zeci” de milioane de euro.

După şapte sezoane la PSG, Mbappe, care a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului, va descoperi o nouă echipă. Real Madrid, clubul care l-a făcut pe jucător să viseze încă din copilărie, este acum marele favorit pentru a-şi asigura serviciile sale.

Potrivit unei surse apropiate de acest dosar, atacantul şi clubul madrilen au început deja negocierile. În 2019, 2021 sau 2022, preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, s-a gândit că va obţine semnătura, însă transferul nu s-a realizat.

La PSG, este o eră a incertitudinii care va începe odată cu plecarea principalei sale vedete, notează AFP. Clubul asigură acum că pune accentul pe „colectiv” şi „tinereţe”, la un an de la plecările lui Lionel Messi şi Neymar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.