Eveniment cultural de excepție organizat de „Domeniul Coroanei” Segarcea

Săptămîna trecută, șase artiști plastici au participat la prima ediție a „Taberei de creație” organizată și finanțată de „Domeniul Coroanei” din Segarcea, încheiată sîmbătă cu o expoziție excepțională în aer liber. Amfitrionii manifestării au fost Cornelia și Mihai Anghel, alături de Cornel Nistorescu, directorul ziarului „Cotidianul”, cel care a avut ideea acestei tabere, ca semn că nici una dintre crizele prin care trece acum România (politice, medicale sau economice) nu poate opri arta și cultura să existe în viața noastră.

Șase pictori și sculptori cunoscuți din întreaga țară au venit pentru o săptămînă în spațiul mirific amenajat de dr. Cornelia Anghel în curtea cramei „Domeniului Coroanei” pentru ca, în liniștea dată de culorile toamnei, să-și lase libere imaginația și geniul creator. Ei se numesc: Maria Balea, Mirela Trăistariu, Monica Morariu, Maxim Dumitrașcu, Ilie Bostan și cunoscutul maestru al artei pe sticlă Mihai Țopescu, cel care i-a și ales pe cei care au pus bazele acestei prime tabere de creație.

„Tabăra de creație” de pe „Domeniul Coroanei” se înscrie între manifestările prestigioase care înfruntă vremurile pe care le trăim și dă o șansă că viața poate reveni la normalitate după restricțiile la care oamenii au fost supuși în anii din urmă.
La vernisajul acestei inedite expoziții a fost prezent președintele Consiliului județean Dolj, Cosmin Vasile, alături de alți reprezentanți ai autorităților locale și numeroși jurnaliști.

În ediția de mîine a ziarului nostru, în secțiunea „Cotidianul TV”, vă vom prezenta pe larg întregul eveniment de la crama „Domeniului Segarcea”. Pînă atunci, iată cîteva dintre lucrările expoziției:








Mulți se vor întreba de ce tocmai la o cramă celebră de vinuri a fost organizată această tabără de creație. Un răspuns ar putea fi o vorbă a scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson: „Vinul reprezintă poezia îmbuteliată”, iar alături de poezie am adăuga chiar întreaga artă.

Și, ca dovadă, facem și o dezvăluire senzațională despre următorul proiect al familiei Cornelia și Mihai Anghel, un eveniment cu valențe internaționale. Este vorba despre prezentarea publică a unei colecții de sculpturi pierdute ale marelui Constantin Brâncuși, refăcute după fotografii și descrieri amănunțite ale celor care le-au văzut sau le-au avut în proprietate!
În acest moment nu putem să dezvăluim mai multe despre acest proiect care va uimi lumea artei de pretutindeni, însă avem acceptul de a vă prezenta două dintre lucrări, realizate de sculptorul genial care este Rodion Gheorghiță:

Cine îi va cunoaște pe Cornelia și Mihai Anghel va înțelege mult mai bine de ce bucuria artei și-a găsit o bună casă pe „Domeniul Coroanei” din Segarcea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

7 Comentarii

  1. Pe vremea când citeam eu Comoara din Insula, RL Stevenson era scoțian. Da’ bine, și articolul fiind scris la cramă…

  2. domeniul kitsch.ului.
    („coaroana de haur batuta cu mamaliga si urzice”).

  3. Pictori cu un grav handicap artistic, reclama la un vin care nu se vinde pt ca e prea scump si de o calitate indoielnica,
    o coroana recunoscuta doar in cercuri obscure, fosti monarhi care s-au imbogatit pe spinarea poporului si care ca o gluma sinistra a istoriei s-au reintors la robinet. Bleah! Pe cine intereseaza un astfel de eveniment minuscul?

  4. Un strop de normalitate într-o societate debusolata și manipulată la greu de unii și de alții…

  5. Pe cand o manifestare culturala „Dealurile Chimiei”, tot asa , varsat la damigeana?
    Eventual luati legatura cu Mugurel Chimicul, viticultoreul BNR pentru sponsorizare
    PS daca mazgalelile alea sunt „picturi”si toboganul ala e „sculptura in lemn”mie imi lipseste o doaga ,ca butoi avem..

  6. Păi, mă intreb unde este artă aici ?? Cine i-a făcut artiști pe ăștia,..?? La fel sunt emisiuni la TV unde se intrec in ciudățenii și imbecilități niște figuri care se cred artiști. Și asta e considerat emisiune de divertisment..cultură. Se pare că nu doar creatorii de modă LGBTQ suferă, și-au scrântit gusturile, ci și unii formatori de gusturi culturale deochiate..autohtone.. E, de era un pic de școală, educație,.cine știe,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.