Eveniment rar la Zoo: Ce nume i se potrivește?

SeaWorld San Diego a anunţat eclozarea unui exemplar de pinguin imperial, pentru prima dată în ultimii 13 ani în acest parc tematic din California, Statele Unite, transmite Reuters.

Puiul a ieşit din ou, cu ajutorul personalului grădinii zoologice, la 12 septembrie, potrivit SeaWorld San Diego.

„Acesta este cel mai entuziasmant lucru pe care îl vom face pe tot parcursul anului, eventual tot deceniul”, a declarat Justin Brackett, curatorul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, într-o înregistrare video distribuită de parcul tematic.

Inclus pe lista speciilor ameninţate cu dispariţia, pinguinul imperial este originar din Antarctica. Un număr de 17 exemplare trăiesc, la minus 5 grade Celsius, într-un habitat din parcul tematic marin şi de la grădina zoologică unde oul a fost depus la 7 iulie, potrivit SeaWorld.

Aproximativ 300 de pinguini din mai multe specii trăiesc în habitatul dedicat lor la grădina zoologică.

Personalul de la SeaWorld este deosebit de mândru de venirea pe lume a exemplarului de pinguin imperial, după cum a declarat Melissa Ramsey, supraveghetoare în cadrul secţiei dedicate păsărilor de la SeaWorld, care a ajutat la eclozarea puiului.

Pinguinul imperial (Aptenodytes forsteri) este cea mai mare dintre toate speciile de pinguini şi poate atinge 1,15 metri înălţime şi până la 45 de kilograme, conform Fondului Mondial pentru Natură (WWF).

Spre deosebire de alte specii care depun mai multe ouă pe an, femela de pinguin imperial produce un singur ou, o dată pe an, a explicat Ramsey.

În timp ce alţi masculi şi femele de pinguin îşi împart sarcinile pentru incubaţie, femela de pinguin imperial se întoarce de obicei în mare pentru a se hrăni după depunerea oului, lăsând masculul să se ocupe de incubare o perioadă de peste două luni, timp în care acesta nu se hrăneşte. De obicei, pinguinii imperiali formează perechi monogame, potrivit WWF.

Însă, deoarece mama puiului nu a transferat oul tatălui, personalul SeaWorld a luat oul în grijă şi a detectat mişcare şi zgomot în interiorul lui, la 7 septembrie. După ce au trecut 72 de ore fără niciun progres, echipa SeaWorld a perforat cu grijă oul pentru a ajuta puiul să eclozeze în următoarele zile, a spus Ramsey.

Echipa a constatat ulterior că puiul avea o malformaţie la cioc care îi împiedica eclozarea, a declarat Brackett.

SeaWorld invită publicul să contribuie la găsirea unui nume pentru pui, supunând la vot trei variante, prin Instagram sau e-mail: Pearl, Pandora sau Astrid.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

6 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.