Ambasadorul României în SUA s-a supărat pe premier

Premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru, duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA.

În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

Ulterior, diplomatul a adăugat că a făcut „o constatare”.

„O să îmi permit… cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile. Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a arătat premierul.

Luni, Marcel Ciolacu participă la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu este în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York până miercuri, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

28 de Comentarii

 1. Asta-i de rău pentru șefii la UE de la Bruxelles! Ciocolacu s-a dus să ia agenda direct de la licurici. E de rău și pentru noi, probabil licuriciul face cărțile să prăduiască cât se poate de mult din colonie înainte să ne vândă ciolovecilor banderiști. Uricum ar fi tot prost cădem!

 2. In afara de cheltuieli aberante, ce a mai generat aceasta „muratura”, de asazis ambasador ?

 3. A mers in SUA ca sa primeasca agheasma si patrafir de la Unchiul Sam pentru alegerile din 2024?!!

 4. Aștept ziua când Ițic Moraru( alături de frac’su, Strul) vor sta acolo unde le e locul: la Jilava.

 5. Am mai văzut asta, mersul boiarilor la sultan ca să-i pupe papucul pentru firmanul de domnie. Washingtonul e noul Fanar.

 6. singura activitate a politicienilor romani-diversiunea,se cearta in presa,si dau tunuri ca fratii
  O tara condusa de servicii pana la nivelul casieritei de la primaria comunala -asta e Romania

 7. Ciolacule , Romania nu are unde sa coboare mai jos de unde este de cind cu (presedintele ) marele Lenes ,deci ce vrei sa mai pui la „punct” cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA?

 8. Moraru asta e o piaza rea pentru Romania, face din tantzar armasar. Ma refer aici la antisemitismul romanesc. E peste tot, dar nu-i. Eu ii ziceam lui Ciolacu: Ba buzoiene, ce treaba avem noi cu Muzeul Holocaustului? Ala ar trebui sa aiba permanent garda soldateasca germana. Noi mergem acolo,asa, din curtoazie, n-avem niciun amestec in holocaust! PS. Se pare ca un holocaust mai mic are loc in zilele noastre, nu departe..

 9. Oy vey !!! S-a suparat Mahler pe Ciocolac…Asa se-ntimpla cind se intilnesc doi hoti . Unul rrom si unul ovrei…. Nu stiu care-i mai hot ca celalalt!

 10. Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”. Si obraznicul a inteles ?

 11. Bine, lăsând la o parte faptul că Ciulaca nu se dezminte ca fiind un necioplit de primă clasa, ce-am putut constata?.. Ca domnul Muraru s-a îndestulat cu “muure”. Multe, multe… Sa-i pice bine!

 12. Aveti dreptate! Moraru-i cheama pe cei doi ” romani „. Numai ca ei nu pot pronunta „o” si pronunta „u”. Altminteri, amandoi sunt nu doar inutili, ci si toxici.

 13. Important este sa mai cumparam niste arme. Restul zau chiar nu conteaza!

 14. Liberalii se tem de schimbarea partenerului de guvernare în 2024.

 15. Ce face Ciolacu exceptand ambasadorul de la convorbirile cu oficialitatile americane se numeste MITOCANIE…N-ai voie sa faci asa ceva indiferent ca iti place sau nu persoana. Dar la ce sa te astepti de la un tzaran de Buzau ajuns, nici el nu stie cum, prim-ministru

 16. A avut dreptate ambasadorul să se supere, păi cine e ciolacu să vină peste el în SUA. Acolo el dirijează toate afacerile, el e tartorul, şi fără acceptul lui nu se mişcă o frunză. Cum de îndrăzneşte un neica-nimeni să-i oprească lui programul. Ciolacu era o anexă la caravana lui Morar, ambasadorul.

 17. @ tibi1
  Daca nentu’ Muraru este ambasador, atunci tu esti imparatul Tiberius !
  AVE, PROGRESISMUM SUBTILUS !

 18. Boanghene, din ” tinutul” de care te lauzi ca-i al tau, ai auzit de diplomatie? Nici Muraru n-a auzit.

 19. Ciolacu si diplomatia…baba si.. 🙂 .neamul prost poti sa-l duci si la Washington. Noroc ca la anu’ pe vremea asta Ciolacu va fi istorie…

 20. Cel mai diplomatic gest al lui Ciolacu a fost sa mearga la vanatoare cu Omar Haysam singurul terorist al Romaniei. Probabil ca daca romanii il aleg presedinte (ceea ce nu cred) il va pune pe Haysam consilier pe probleme de politica externa 🙂 si se duce la Washington cu el..

 21. Mai mergeti si pe la Muzeul Ororilor Comunismului dar si la Memorialul Victimelor Comuniste de la Aiud, Sighet, Pitesti, Ramnic, Periprava etc. daca vreti sa intelegeti ceva din altceva. Azi e ziua Romaniei in Parlament… Nu ziua orientului..

 22. Ce face Ciolacu in SUA? Stim toti, s-a dus sa pupe condurul si sa primeasca ordine ! Restul e vrajala!

 23. Alex. Muraru nu este considerat „de incredere” de catre Blinken. De aceea nu a fost solicitat sa participe la intalnire…

 24. Obraznicul Muller n-a fost luat in delegatie, buzoianul face, nu vorbe !

 25. Si ” Luminita ” Odobescu a cui ” proasta-i” ? De a luat-o Ciocolacul cu el ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.