Expoziția arhivei fotografice Agerpres la Chișinău

Agenția Națională de Presă va expune vineri, 13 mai 2016, o parte din fotografiile sale din arhivă la reuniunea Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova de la Chișinău. Nu vor lipsi nici imaginile care ilustreză momente importante din istoria Republicii Moldova.

Evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, va avea ca subiect dezvoltarea mass-media în Republica Moldova și drepturile de autor în context european. Evenimentul va avea loc la sediul MAEIE începând de la ora 10.00.

AGERPRES a lansat arhiva fotografică în luna martie la Palatul Parlamentului, iar ulterior a expus 80 de imagini de arhivă la Iași, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc.

Urmează ca expoziția Agenției Naționale de Presă să fie deschisă și publicului bucureștean, la Muzeul Național de Istorie a României, precum și clujenilor, la cinema Florin Piersic, în luna mai.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.