Favoritele la titlu nu pot bate echipe aflate la retrogradare

ASA mai are un singur punct în faţa FCSB după ce a pierdut la Mediaş în minutul 90. 1-1 la greşeli de arbitraj la meciul FCSB-Concordia. Bucureştenii au program mai lejer în ultimele 3 etape.

Meciuri slabe făcute de favorite

FCSB şi ASA nu au reuşit, în lupta (acum indirectă) pentru titlu, să depăşească două dintre echipele aflate în situaţie critică: 2-2 cu Concordia Chiajna şi 0-1 cu Gaz Metan Mediaş. Primele două clasate au jucat jenant de slab. Această situaţie demonstrează cât de slab este campionatul românesc. Şi în alte ţări, echipe aflate în coada clasamentului reuşesc victorii asupra „granzilor”, dar este vorba de campionatele foarte puternice, unde echipele care retrogradează au valoare. Să luăm exemplul Germaniei: cel puţin una dintre aceste echipe, VfB Stuttgart, Hanover 96, SC Freiburg şi Hamburger SV, va retrograda şi alta va juca baraj pentru supravieţuire. Toate 4 sunt însă echipe obişnuite cu cupele europene şi ar putea câştiga campionate în cel puţin 35 de ţări din Europa. La noi, nu se poate vorbi de valoare la echipele ameninţate. Dar nici la cele care atacă titlul.

FCSB acuză arbitrajul

FCSB a început partida cu Concordia cu un moral ridicat: ştia de înfrângerea mureşenilor la Mediaş. Deşi au avut în faţă o echipă decimată de cartonaşe şi accidentări, bucureştenii nu au găsit drumul spre gol decât în minutul 29, când arbitrul Colţescu a văzut fault la o alunecare corectă făcută de un apărător ilfovean la Chipciu. Reluările au confirmat eroarea de arbitraj. Cu 1-0 la puază şi reinstalaţi în fotoliul de lider, cei de la FCSB ar fi trebuit să facă scor în mitanul doi. Numai că nu au jucat nimic, iar Concordia a trecut la controlul partidei. În minutul 54, Guilherme, din interiorul careului mare, îi ia piciorul lui Florea, care se afla pe linia careului, şi arbitrul acordă penalty pentru Concordia. Penalty corect, pentru că linia este considerată ca făcând parte din suprafaţa de pedeapsă. După 9 minute însă, Colţescu îşi dă din nou în petec: la 20 de metri de poartă, un apărător bucureştean în cădere atinge mingea cu pieptul (reluările au fost confuze) şi arbitrul acordă lovitură liberă pentru Concordia, care preia conducerea. Greşeală de arbitraj şi chiar dacă ar fi atins mingea cu mâna, tot greşeală era, pentru că directivele FIFA sunt clare: atingerea mingii cu mâna a unui jucător aflat în cădere nu se penalizează. FCSB a egalat printr-un şut superb al lui Iancu şi meciul s-a încheiat cu un 2-2 echitabil. Cei de la FCSB au acuzat arbitrajul, dar scorul la marile erori a fost 1-1.

Ce au spus „siamezii” despre penalty-ul dat pentru FCSB

Ion Crăciunescu (la DigiSport): Eu dau credit arbitrului. Chipciu lovește mingea, nu Dragarski. Fundașul Chiajnei intră direct la Chipciu, nu să blocheze balonul.

Adrian Porumboiu (la Dolce Sport): Nici 5% nu are acoperire la această fază! E jenant să comentez această fază. N-ai unde să o încadrezi. Atacă mingea, lovește mingea, nu se dă nimic, oriunde ar fi pe teren. Nu știu ce a fost în capul lui Colțescu. E de râsul plânsului.

FCSB are un program mai uşor

În ultimele 3 etape, cele două pretendente la titlu au următorul program:

ASA – Petrolul Ploieşti

Astra Giurgiu – ASA

ASA – Oțelul Galaţi

FC Brașov – FCSB

FCSB – FC Botoșani

CSMS Iași – FCSB

După cum se poate observa, bucureştenii au un program mai lejer. Au un singur meci mai greu la Braşov, dar celelalte două meciuri sunt contra unor echipe care nu mai au obiectiv. Nici meciul de sub Tâmpa nu credem că este prea dificil, deoarece în etapa imediat următoare FC Braşov joacă la Viitorul şi îşi poate recupera punctele pierdute acasă. Mureşenii au un meci foarte greu la Giurgiu, şi nici cel cu Petrolul nu este deloc uşor. Dacă nu ar fi pierdut la Mediaş, cei de la ASA aveau şi varianta de „avarie” a unui egal într-unul dintre meciurile dificile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.