Fenomene paranormale la Vama Cluj

După pădurea Baciu, Vama Aeroportului din Cluj-Napoca pare să fi devenit al doilea loc din județ unde au loc fenomene ciudate. Condamnat la închisoare cu suspendare, șeful vămii își vede în continuare de treabă, sub oblăduirea șefilor din ANAF. E drept că și legăturile de rudenie îi asigură liniștea-n post. El este cumnat cu fostul procuror DNA Ioan Irimie și naș al europarlamentarului Daniel Buda. Mai mult, fostul arhivar al Vămii Aeroport Cluj, în prezent pensionar, este plătit din buzunarul angajaților pentru a continua stocarea documentelor. Acesta beneficiază de ecuson și card de acces în zone de securitate maximă.

Pe 26 octombrie 2016, la Curtea de Apel Cluj s-a menținut decizia Tribunalului Cluj, care de asemenea a confirmat decizia Judecătoriei Gherla, prin care Doru Ciuban a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare și termen de încercare de doi ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,80 grame/l. Adică beat.

Singura modificare pe care instanța a făcut-o, pe 20 decembrie 2016, în dispozitivul sentinței penale 960/2016 a fost una de semantică: „Condamnă pe inculpatul CIUBAN DORU la următoarea pedeapsă: …, se va introduce următorul conţinut: Stabileşte pentru inculpatul CIUBAN DORU următoarea pedeapsă: …“.

Conform unor surse, Doru Ciuban, șeful Vămii Aeroport Internațional Cluj-Napoca, este cumnat cu fostul procuror DNA Ioan Irimie și naș cu europarlamentarul Daniel Buda.

Instanța îl obligă pe Doru Ciuban ca pe durata supravegherii să respecte următoarele măsuri: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Corin Ciuban

Un sictir pe avere

Șeful Vămii Aeroport Cluj-Napoca, Doru Ciuban, nu s-a mai obosit să-și depună declarația de avere din anul 2010. În schimb, soția sa, Elena Corina Ciuban, și ea funcționar public, este șefa Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Elena Ciuban a declarat în anul 2015 că deține împreună cu Sorina Bichea și Vasile Oprea un teren în Cluj-Napoca în suprafață de 1.437 mp, împreună cu soțul un apartament cumpărat, iar împreună cu Sorina Bichea și Oprea Vasile au moștenit, în anul 2013, o casă și un apartament. Tot în același an, Doru Ciuban moștenește împreună cu Floare Ciuban și Lucia Irimie (soția procurorului DNA Ioan Irimie) un apartament în Cluj-Napoca. Au datorii de 88.000 de lei către BCR, credit contractat în anul 2014. Interesant este că în anul 2015 Elena Corina Ciuban primește o donație substanțială. Este vorba despre un teren în suprafață de 1.190 metri pătrați situat în intravilanul comunei Jucu de Sus, județul Cluj. Cu un an înainte, ea cumpărase o casă de 70 de metri pătrați în aceeași comună.

Anul trecut, în luna octombrie, procurorii DNA au descins la Primăria Cluj, de unde au ridicat mai multe documente de la Biroul Urbanism în dosarul în care viceprimarul Anna Horvath este cercetat pentru trafic de influență în favoarea dezvoltatorului imobiliar Fodor Zsolt. Comuna Jucu este una dintre cele mai înfloritoare comune din România, după ce în zonă afacerile imobiliare au crescut ca urmare a construirii unui parc industrial în care își au sediile numeroase multinaționale.

Procurorul Ioan Irimie de la DNA Cluj

Despre Ioan Irimie se știe că a lucrat la Parchetele din Cluj și la Parchetul General, când a fost cooptat în echipa de procurori care au instrumentat dosarul lui Miron Cozma privind mineriada din 1990. A fost şeful Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţie din care a fost revocat în octombrie 2005 de procurorul-şef al DNA Daniel Morar. În anul 2006 a fost procuror pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu. Până la finele anului 2006, a rămas procuror în structura DNA, după care şi-a cerut transferul la Parchetul Curţii de Apel Cluj. În ianuarie 2010, procurorul-şef Daniel Morar l-a rechemat la DNA, în structura Serviciului Teritorial Cluj. Ioan Irimie a instrumentat mai multe dosare importante, printre care cele ale fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru, dosarele „Costeşti“ şi „Stoeneşti“, care vizau evenimente petrecute în timpul mineriadelor din 1999.

Conform declarației de avere depuse pe 3 iunie 2015, Ioan Irimie are, împreună cu soția, Lucia Irimie, un teren în suprafață de 412 metri pătrați, primit în anul 2013 de la MApN prin UM 02216. Despre acesta, Ioan Irimie spune în declarația de avere că „documentul este încheiat între MApN prin UM 02216 Cluj-Napoca și Irimie Solomon, tatăl meu, pensionar militar, având gradul de general de brigadă, dar eu, Irimie Ioan, fiul acestuia, sunt beneficiarul construcției constând în casă, care urmează să aibă o suprafață construită desfășurată de 194,38 mp, din care suprafață utilă 125,60 mp. La data de 28 septembrie 2010 am achitat dezvoltatorului imobiliar suma de 8.918 lei, iar la data de 3 noiembrie 2010 am achitat suma de 12.177,82 lei“.

Ioan Irimie

Acesta mai deține un apartament de 65,25 mp în Cluj-Napoca, un autoturism Seat Ibiza cumpărat prin credit de la Porsche Bank. La capitolul depozite bancare, acesta deține împreună cu soția, la mai multe bănci, 65.694 de euro, 131.054 lei și nu are datorii. În ultima declarație de avere, depusă în anul 2015, acesta avea un venit de 245.824 de lei de la Parchetul Curții de Apel Cluj, iar de la DNA București a primit suma de 19.415 de lei. Procurorul a omis să declare apartamentul moștenit, în anul 2013, de soția sa împreună cu Doru Ciuban și notat de Elena Corina Ciuban în declarația de avere depusă în anul 2014.

Plătit cu 20 de lei de fiecare coleg

O altă problemă semnalată de mai mulți funcționari publici din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj-Napoca se referă la Samoilă Bindea. Conform acestora, Samoilă a ieșit la pensie începând cu 1 august 2016. Acesta continuă să lucreze în cadrul vămii în funcția de arhivar fiindcă instituția nu a angajat pe altcineva. Sursele noastre susțin că fiecare angajat ar trebui să cotizeze cu 20 de lei pentru ca arhivarul să pună ordine în documente. Unii plătesc, alții nu. Grav este faptul că deși nu are un contract de muncă valabil, Samoilă are în continuare liberă trecere în zone de securitate maximă, în baza ecusonului și a cardului de acces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard Pascu 109 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.