Festivalul de Dramaturgie Contemporană, o călătorie multiculturală

Ediția a XXVIII-a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul “Sică Alexandrescu” Brașov, va avea loc anul acesta pe parcursul a 10 zile, în perioada 10 – 19 noiembrie 2017. Începând cu acestă ediție, evenimentul de tradiție organizat de instituția noastră împreună cu Primaria Municipiului Brașov, propune publicului o nouă abordare.

Teatre de renume din Republica Moldova, Marea Britanie, Ungaria și Franta au acceptat invitația de participare la acest festival, transformând-ul într-o manifestare multiculturală.

Ne dorim ca acest festival să crească în fiecare an și să ajungă recunoscut pe piața culturală de artă și de activități de gen festivalier, intrând într-un circuit de comunicare și schimburi culturale la nivel internațional. Anul acesta, competiția va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalități marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învățământul teatral. Este vorba despre eseistul, teatrologul și criticul literar, doamna Doina Modola, regizorul și scenaristul de teatru și film, Alexa Visarion și actorul Mircea Rusu; un juriu care emană maturitate artistică și discernământ teatral.

La această ediție ne axăm pe dezvoltarea multiculturală a teatrului brașovean și sperăm la deschiderea pe care ne-o oferă cunoașterea stilurilor de joc și a expresiilor scenice moderne care se dezvoltă acum în spațiul comunitar european. Ținta acestei ediții a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală, pentru beneficiul comunității brașovene și dedicată publicului său fidel.

Este o sărbătoare a teatrului și a orașului în care, prin expresie artistică, Teatrul “Sică Alexandrescu” va deveni, pentru zece zile, un pol de exprimare teatrală și o expresie a cosmopolitismului său cultural, tradiție pe care o are urbea însăși.

Sprijinul financiar acordat festivalului, ca subvenție de către municipalitate, prin Consiliul Local Brașov, a dovedit, dacă mai era nevoie, o totală înțelegere a importanței acestui eveniment teatral pentru viața culturală a orașului și a actului artistic.

Vineri, 10 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

KARAMAZOVII

adaptare dupa F.M. Dostoievski

Teatrul “Mic”, Bucuresti, Romania

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

IN OCHII TAI FERMECATORI

dramatizare dupa Gib Mihaescu

Teatrul “Mihai Eminescu”, Chisinau, Republica Moldova

Duminică, 12 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

CRACIUN LA PALAT

de Pascal Bruckner

Teatrul “Grivita 53”, Bucuresti, Romania

Luni, 13 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

BAIATUL DIN BROOKLIN

de Donald Marguiles

Teatrul Evreiesc de Stat, Bucuresti, Romania

Marţi, 14 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

WHAT SHALL WE DO WITH THE CELLO

dupa piesa SI CU VIOLONCELUL CE FACEM de Matei Visniec

Atelier Theater Studio, Edenbridge, Marea Britanie

Miercuri, 15 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

AZ AJTO (USA)

de Szabo Magda

Teatrul Csokonai, Debretin, Ungaria

Joi, 16 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

PRINS ÎN PLASĂ 

de Ray Cooney

Teatrul „Sică Alexandrescu”, Brașov, Romania

Vineri, 17 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

TREI GENERATII 

de Lucia Demetrius

Teatrul “Odeon”, Bucuresti, Romania

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

TABLEAU D’UNE EXECUTION 

de Howard Barker

Celestine Theatre de Lyon, Franta

Duminică, 19 noiembrie 2017, sala Mare, ora 19:00

DOMNUL IBRAHIM SI FLORILE DIN CORAN 

de Eric Emmanul-Schmitt

Teatrul Metropolis Bucuresti

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.