Filmul „Zi că-ţi place!”, după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place”, afirma regizorul Cornel Mihalache.

Mircea Albulescu şi Meda Victor

Telespectatorii pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, filmul Zi că-ţi place!, realizat de Casa de Producţie TVR anul trecut după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache, autor şi al adaptării pentru ecran, şi al decorului.

Filmul, care a avut premiera TV în data de 13 ianuarie 2014, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

Scenă din film

Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.”

Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) Zi că-ţi place!. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru…

Constantin Cojocaru

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.