Final de drum pentru Rapid

Curtea de Apel a respins recursul SC FC Rapid SA, în privința falimentului, astfel încât societatea nu mai există.

„Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Adevăratul Rapid a murit! Urmează ca o altă societate să preia palmaresul clubului și să ducă mai departe numele Rapid”, scrie pe Facebook RAPID TV.

Rapid a intrat în faliment pe 13 iunie și imediat a fost exclus din toate competițiile, iar în absența echipei tradiționale, o parte a suporterilor s-a împărțit între cele două formații din Liga a 5-a, ce se recomandă drept continuatoarele brandului înfiinţat în 1923, scrie Digi Sport.

Datoriile clubului au ajuns până la circa 4,5 milioane de euro, dintre care peste două milioane sunt la ANAF. Intrat în faliment pe 13 iunie, Rapid a fost scos din Liga 1 şi locul său a fost luat de ACS Poli Timişoara.

La începutul lunii septembrie au apărut informații potrivit cărora Valerii Moraru ar fi cedat acțiunile pe care le deținea unui grup format din 3 suporteri rapidiști: Vasile Paul Ciobanu, Alexandru Răzvan Căprăroiu şi Cătălin Tudor. Actele au fost publicate, atunci, pe un grup de Facebook al fanilor rapidiști de la Tribuna a 2-a.

Pentru a evita dispariţia definitivă a spiritului Rapidului, în acest moment în Liga a 5-a activează două echipe care se vor continuatoare ale brandului înfiinţat în 1923. E vorba despre AFC Rapid şi despre Mişcarea CFR. Şi unii şi ceilalţi au susţinut că, dacă actualul Rapid va exista în continuare, echipele înscrise la Asociaţia Municipală Bucureşti se vor retrage.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.