Firea cere structură guvernamentală pentru Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ultimul CEx al partidului, ar fi propus înființarea unei structuri în Guvernul României care să o ajute să-și ducă la capăt promisiunile electorale și postelectorale, potrivit unor surse din PSD.

La ultima ședință a CEx, Gabriela Firea s-a plâns că pierde multe puncte electorale din cauza unor ministere care nu-i sar în ajutor la nevoie. Ea ar fi luat decizia de a se adresa colegilor din PSD după ce Consiliul General i-a respins proiectul prin care voia să desființeze o autobază RATB pentru construirea unui spital municipal în Pipera. Mai mult, spun sursele, Firea le-ar fi solicitat colegilor modificarea Legii 215 a administrației locale, prin care să fie desființat votul de 2/3 necesar în cazul proiectelor care vizează patrimoniul orașului. Toate aceste solicitări ar urma să fie incluse în programul de guvernare, care va fi modificat „pe ici, pe colo“ în următoarea ședință CEx. Potrivit unei agenții de presă, Firea a confirmat propunerea de a se înființa un secretariat de stat pentru București, pe modelul „Ministerului Londra“ care funcționează în Marea Britanie. „Se simte nevoia acestei structuri. În Anglia există Ministerul Londra, noi măcar un secretariat de stat să avem. Pentru că avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care frânează proiectele Capitalei, fără niciun motiv real, atunci când ajung la avizare. Bucureștiul este cea mai mare aglomerare urbană, cel mai mare centru universitar, aici sunt instituțiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internaționale. Sunt țări care au în jur de 3 milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitivă, ci corectitudine“, a explicat Firea necesitatea înființării acestei noi structuri guvernamentale.

Primărița susține că acest „secretariat de stat București“ va asigura suport legislativ referitor la servicii publice, pentru că Ministerul Dezvoltării este minister inițiator, suport legislativ pe probleme de urbanism și amenajarea teritoriului București, coordonarea lucrărilor tuturor Unităților Administrativ-Teritoriale (UAT) din zona București și zona limitrofă plus investiții ale altor ministere sau autorități centrale, companii de stat în zona București.

Nu se știe ce atribuții va avea noua structură, cine o va conduce și cum va funcționa ea. Tot sursele din PSD spun că pentru acest post ar fi pregătită consiliera sa personală Speranța Cliseru. Firea susține că noua structură va coordona toate instituțiile care răspund de municipiul București (ANSVSA, ANAF, Mediu, Direcția de Sănătate Publică, învățământ etc.), va organiza reuniunile tehnice la marile evenimente sportive sau culturale, va facilita legătura între UAT București și autoritățile centrale sau europene. Noul secretariat de stat va prelua inițiativele legislative ale Capitalei sau din țară pentru a modifica legi sau emite legislație nouă.

Ministerul Londra este o instituție care funcționează de circa 15 ani și conduce destinele a 8,7 milioane de oameni. Instituția este parte a guvernului Regatului Unit în cadrul Departamentului de Politici Locale. Ministerul este responsabil pentru politicile locale ale Londrei și are rolul de a-i informa pe membrii parlamentului britanic asupra activității primăriei din Londra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Prefectul Capitalei nu e de ajuns Firei,mai vrea si secretar de Stat?!Doamne,bine ca nu m-am nascut blonda,sunt doar vopsita!Pupici!Stela//

  2. Asa cum se intampla cu toti cei din psd care doresc mai bine pentru romani, la fel si cu Firea. Care a facut lucruri bune, dar pe care uita sa le aminteasca , motiv pentru care incep „chichiraii” sa spuna neincetat: „N-a facut nimic”!

    Pentru ca needucati si marlani, invidiosi si arogani isi dau aere si lupta sa nu se faca nimic, pentru ca ei oricum nu sunt in stare de ceva in afara de manuit pancarte si fonduri suspecte.

    Dar Firea , daca cineva – pe buna dreptate ar dori sa-i faca rau – ar trebui sa verifice ce se intampla in jurul ei. Cunosc pe cineva care de doi ani asteapta o autorizaTIE DE MODIFICARE ACOPERIS! Ce se intampla acolo ? Cine -i pune bete-n roate ?

    Am spus si chiar sesizat la cabineteul d-nei primar ca sunt cimitire fara canalizare, cu alei cui asfaltul facut praf si ca taxele atat la lucrari cat si la ingrijire morminte aproape s-au dublat. Ad. cimit. tine de primaria generala .

    A facut doamna Firea ceva ? Nimic. Iar consilierii care primesc sesizarILE AU GRIJA SA-I ACOPERE PE CEI CE NU-SI VAD DE TREABA DAR LA CARE , PROBABIL, EI AU INTERESE BINE GANDITE.

    Iata numai doua situatii din mii in care trebuie facuta ordine!

    Daca nu iei problemele pe domenii de activitate, nu controlezi sa vezi daca sesizarile corecte au fost rezolvate … , daca nu ai control asupra a ceea ce trebuie sa faca ficare consilier – care la randu-i are in subordine anumite directii din primarie – si lasi lucrurile la voia intamplarii, lasand cantecul si zbenguiala sa ia locul problemelor ce trebuie sa le rezolvi, atunci desigur cele foarte multe lucruri bune – si cu efect mare – nu se vor vedea.

  3. Miine poimiine madam pandele of voluntari va dori si independenta fata de restul Romaniei. O fi luat exemplul ungurilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.