Firma din România care are 1.266.350 de acțiuni la Gabriel Resources

BRK Financial Group, unicul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, a făcut cunoscut într-un raport publicat vineri după-amiază că deține în portofoliu 1,26 milioane de acțiuni Gabriel Resources, firma canadiană care a obținut în 1998 un drept de exploatare a unui zăcământ de aur din Roșia Montană, județul Alba. La prețurile actuale de tranzacționare, detenția valorează 1,1 milioane de dolari canadieni.

BRK Financial Group a informat acționarii și investitorii că deține 1.266.350 de acțiuni emise de compania Gabriel Resources Ltd, listată la Toronto Stock Exchange, pe segmentul TSX Ventures Exchange, sub simbolul de tranzacționare GBU. Aceste acțiuni au fost achiziționate la prețul mediu de 0,39 CAD la finalul anului trecut. În plus, BRK Financial Group deține 2.043.256 de warante emise de Gabriel Resources Ltd; fiecare warantă conferă dreptul de a cumpăra o acțiune emisă de Gabriel Resources la prețul de 0,645 CAD, până la data de 23 august 2024.

La momentul redactării știrii, acțiunile Gabriel Resources sunt cotate la 0,87 dolari canadieni. La Bursa de Valori București, acțiunile BRK au fost suspendate de la tranzacționare conform art. 111 alin (1) lit. c, Titlul II, Codul BVB – operator de piață reglementată. BRK are o capitalizare de 45 milioane de lei, iar din acționariat fac parte societăți de brokeraj, investitori și fonduri de investiții alternative. Compania a înregistrat venituri de 24 milioane de lei în 2023 și un profit net de 0,4 milioane de lei.

Acțiunile BRK au revenit la tranzacționare la ora 15:15, cu un preț de 0,15 lei pe unitate, în creștere cu 12%.

Guvernul așteaptă să fie anunțată vineri decizia ICSID în controversatul dosar Roșia Montana. Gabriel Resources, compania care urma să exploateze resursele de aur de la Roșia Montană, a solicitat despăgubiri de 6,7 miliarde de euro pentru eșecul proiectului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4641 Articole
Author

14 Comentarii

 1. Hai ca nu mai este mult; cainii asteapta salivand sa isi ia taianul; ce jaf blatist successuri, etc etc

 2. Scuze, vazand BB, m-am ” impulicat”, am crezut in taria lui Brigit Baedut! A luptat pentru ceva lupi decimatzi in Franta. Desenul Bursei parca ar fi pe jumatate covrigi adunatzi.

 3. Sa spunem că are acțiuni, dar întreb:
  – Cât are că suma in depozitul de achiziție acțiuni?
  – Controlează cineva daca mai exista suma că garanție de plata în acel depozit? NU cred!
  Întreb, deoarece, se practică achiziții pe un depozit care nu conține niciun ban in timp, adică, depozitul financiar e golit după 1-2 ani și devine e o farsă! Nu e bășcălie, asta se practică în orice țară de pe glob.

 4. Cine.i beneficiarul principal ,cu nume si prenume!!!???A cui apartine Gabriel Resourse???

 5. transpreant ca si intreaga economie de piatza SECURISTA din ROMANIA…
  totzi banii numai la cei desemnatzi…marii tradatori din dec 1990 si urmasii lor SECURITATEA SI ARMATA
  astia ne calaresc din 89 incoce…astia au gonit 600000 de romani din tzara…sint nume si prenume..numai generali de secu si armata

 6. Asta e un jaf cap coada marca psdnl, eu cred că acțiunea va fi respinsă , ei joaca acum sa se facă exploatarea pentru că statul nu mai exista că participație

 7. Unde ești @miorira, sa nu mai contestezi numerologia cea pusă care arată adevărul? Ce scriam la horcăiala 7 MLD Roșia Montana că d imposibil sa se întâmple? Alti cotonogiți, că sa fac apărarea avocaților pentru Roșia Montana! Decizie corectă conform datelor existente din online in calculul făcut de mine.

 8. Probabil „parere” are dreptate cand explica inexistenta depozitului. Dar mai e un aspect, toti teparii astia stiu ca daca ungi niste usi, cu avocati buni, poti castiga la fel fe mult in instanta, chiar daca ceea ce vrei sa intreprinzi nu e rentabil, legal, sau mai nou, verde.

 9. Da cautati si mangaiati putin sa ii fure somnul de veci nu se termina mai usor cu astfel de „oameni de afaceri”? E tot un act de justitie si asta.Dupa 89 s-a umplut tara de hoti si dizidenti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.