Fost lider mondial se retrage

Jucătoarea italiană de tenis Roberta Vinci, în vârstă de 34 de ani, a anunţat, joi, că se va retrage din activitate după turneul de la Roma, din mai 2018.

Vicecampioana de la US Open 2015 a scris, într-o postare pe pagina sa de Twitter, că îşi doreşte ca ultimul meci să fie o petrecere, invitând fanii să ia parte la turneul de la Roma.

„Am decis să continui, dar nu pentru întreg sezonul”, a spus jucătoarea pentru Gazzetta dello Sport. „Voi încheia la Foro Italico. În plin sezon, îmi voi lua rămas bun de la tenis. Este un lucru la care mă gândesc de mult timp. Am decis să apar pentru ultima dată în faţa publicului italian, în semn de mulţumire pentru toţi italienii”, a adăugat Vinci.

Roberta Vinci, aflată în prezent pe locul 117 în clasamentul  WTA, are în palmares cinci turnee de Grand Slam la dublu, Australian Open 2013 şi 2014, Roland Garros 2012, Wimbledon 2014 şi US Open 2012. Ea a fost lider al clasamentului de dublu, iar cea mai bună clasare la simplu a fost locul 7 WTA, în 2016.

Prezenţa în finala turneului US Open din 2015 a fost cea mai bună performanţă a sa în proba de simplu. A pierdut finala în faţa compatrioatei sale Flavia Penetta, în două seturi, după ce în semifinale reuşise să o învingă pe americanca Serena Williams.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.