Fostă angajată SRI, numită secretar general la Finanțe

Premierul Marcel Ciolacu a semnat o decizie prin care o numește temporar secretar general în Ministerului Finanțelor pe Liliana Anghel.

Anghel,  angajată a Ministerului de Finanțe, fost director adjunct în Ministerul Fondurilor Europene pe vremea când acesta era condus de actualul ministru al Finanțelor, Marcel Boloș, a fost și angajată SRI, conform declarației de avere.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial de marți, 23 ianuarie, potrivit g4media.ro.

Anghel a intrat în atenția publică după ce pe 20 martie 2023, Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene din partea USR, a scris pe Facebook că o fostă secretară de stat în minister, care după demitere s-a prezentat drept colonel SRI și reprezentant al serviciului, urmează să fie angajată pe un post de director general în ministerul condus acum de Marcel Boloș.

Ulterior, ea nu s-a mai prezentat la concursul respectiv.

În declarația de avere publicată pe 24 martie 2023, Liliana Anghel scria că are funcţia de Director general adjunct la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. Tot acolo, ea menționa și faptul că în anul 2022 a fost angajata UM0929, Bucuresti, o unitate de militară a SRI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Așa-i peste tot, serviciile-și bagă oamenii oriunde. Sau poate doar cei din servicii sînt de încredere pt cei ce conduc. Doar ei au făcut seriviile.
  Majoritatea șefilor din multinaționala la care-am slugărit în SUA veneau de la National Laboratoies, agenție de stat. Majoritatea erau destul de slabi tehnic.
  Miles Mathis bănuie că unul din patru americani lucrează direct sau indirect, de bună voie sau fără să știe, pt servicii. Ca să ți în frăie lumea, s-o cocoșești, ai nevoie de oameni peste tot. Aceasta ar putea lămuri faptul cum de unii din colegi noștri ce lucrează, oficial, pe celași salar, mai ales minim, trăiesc pe picior mare sau măcar se-ntind mai mult decît le-ar fi plapuma.
  În Canada era o angajată bogată, nu se ascundea. Soțul se ocupa cu aur, ceva magazine, casă mare în zonă scumpă și zicea că sînt din Iordania. Zicea că vine la servici, salar minim!, că se plictisește. Sigur că da!

 2. dap…nimic în Țara asta fără 💩ții se🌈ici🖕🏻👎🏻

 3. Aha,.. Musai bre..O fi pensia mică, nerușinată și trebuie un loc de muncă,.. pentru una de incredere.. Probabil se imbracă și repede.. E o calitate lamuierile de azi..

 4. SeKooKoo e-n toate,/ E-n cele ce sunt/
  Și-n cele ce mâine/ Vor râde la Soare…
  măRog…😜

 5. A uitat tuta să scrie în cv perioada de pe centura politicii!…

 6. Singurul fapt demn de retinut in ceea ce priveste „revolutia romana” este ca securitatea a invins partidul.

 7. Normal , vin banii de la centru (PNNR)si trebuie duși unde trebuie! Este bataia pestelui. Vin vremuri grele si in Dubai , risc de razboi!Ne mutam in Bahamas!

 8. Cib. ule 13.45
  ” ..securitatea a invins partidul…” !!!!!!!!!!!

  Așa e , ai dreptate !! Initial, Patriotismul fata de Tara, Educatia centrata pe datoria fata de Popor si NU fata de Partid , loialitatea fata de Tara , devotamentul si sacrificiul fata de Tara au invins temporar vorbaria, lasitatea , minciuna , lichelismul , prostia , parvenitismul ce au erupt post DEC. 89 …….!!! Asta a fost la inceput, 3-4 ani dupa care ….. Impostura, Lacomia rapace in acapararea avutiei nationale creata in ultimii 25 – 30 ani ai RSR , lichelismul specific al impostorilor politici , agresivitatea campaniilor si propagandei mincinoase , tradarea izvorata genetic dintr.o existenta oropsita secular au acaparat Decizia politica si economica , SRI a devenit la nivelul ofiterilor inferiori o adunatura de functionari publici de birou , cu ochii si urechile pe sistemele de supravehere electronica a ” obiectivelor ” si ” tintelor ” indicate de decidenti si solicitanti avand vagi legaturi cu Romania si cu interesele Neamului !

 9. Serviciile au fost făcute de cei ce conduc nu ca să apere țara de spioni ci să-i apere pe cei ce-i plătesc de noi. Colac peste pupăză tot noi îi plătim. E drept că banii ne sînt luați sub amenințare.

 10. @cib
  Corect. În 1989 armata și o parte din partid au învins securitatea. Dar în repriza a doua le-a bătut securitatea de le-a sunat apa în cap. Scor 33:1

 11. Pensie specială cu salariu la stat. Pentru ei întotdeauna se vor găsi locuri de muncă la stat. De aia este permis cumulul pensiei cu salariul, tot pentru ei și si lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.