Fosta firmă a ”greilor din PDL” face legi pentru 1.1 mil €/an

Un contract de 5 milioane de lei/ an care pune multe semne de întrebare a fost încheiat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și SC EPMC Consulting SRL,o firmă destul de cunoscută și criticată din Cluj-Napoca, scriu jurnaliștii de la gazetadecluj.ro

În articolul semnat de Nicole Jidoveanu, se arată cum „un minister dă bani grei  la o firmă privată din Cluj-Napoca, pentru elaborarea unor  propuneri legislative în domeniul lui, la care nu există  garanția că acestea vor deveni vreodată legi(!!!!)“.

Firma la care se face referire este „EPMC este o societate creată de firma KVB Economic deținută în trecut de ”greii PDL”, împreuna cu Corpodean Cristina Iuliana, soția controversatului administrator de la UMF  Silviu Corpodean. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a cumpărat consultanță de la o firmă din Cluj, care este fostă subsidiară a companiei KVB Economic. Respectiva firmă a fost controlată acum ceva timp  de Sulfina Barbu, fost ministru al Ministerului Mediului din partea PDL și actual membru al Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, dar și de Silviu Ionescu, fost șef al Gărzii de Mediu“. 

Nu doar EPMC Consulting este implicată în contractul de consultanță al Ministerului Mediului. Pentru asistență pe partea meteorologică, Administrația Națională de Meteorologie va oferi consultanță.

Corpodean Cristina Iuliana

Ministerul apelor da 5 milioane de lei  pentru cine lucrează în locul lor

Interesant este ca în România, un minister are nevoie de consultanta de peste 1,1 mil euro / an pentru inițierea unor propuneri legislative în domeniul de resort. Adică, mai simplu, un ministru nu prea știe cum ar trebui sa fie legislația în domeniul în care el activează  sau nu are specialiști care să elaboreze propuneri legislative în domeniul lui . Cu toate acestea, se cheltuie 5 milioane de lei pentru elaborarea unor propuneri legislative care poate nu o sa devina legi niciodată.

Pe data de 20 octombrie 2020, imediat după plecare ministrului Costel Alexe, cunoscut și ca ”ministrul tablă”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat procedura pe SICAP pentru achiziționarea serviciilor de consultanță  și  evaluarea unei propuneri legislative cu scopul de a  ”îmbunătății capacitatea Ministerului Mediului în gestionarea situațiilor de urgență, inclusiv a fenomenelor meteorologice periculoase.”

Pe data de 3 martie 2021, când Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor se află sub o altă guvernare, și era condus de ministru Barna Tanczos din partea partidului UDMR,.

EPMC Consulting a fost declarata câștigătoare, împreună cu Administrația Națională de Meteorologie.a contractul de achiziționarea de consultanță cu o valoare de 1.118.723 euro pentru un an de consultanta.

Problema care îngrijorează lumea este dacă EPMC Consulting, având în vedere trecutul tumultos plin de controverse, va avea cele mai bune interese în momentul creării proiectelor legislative, care până la urmă vor fi aplicabile în această țară.

Vor face ceea ce e corect, sau vor crea proiecte legislative în interesul clienților lor, ignorând complet nevoile mediului din România.

Materialul integral poate fi citit pe Gazeta de Cluj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

4 Comentarii

  1. Firme infiintate de caracatița securisto petroviană pentru bunăstarea famigliei. Jos ciuma rosie.

  2. Si boul ala toata ziua in gura cu penali, corupti si PeSeDe se hraneste cu mult …

  3. Ministerul este EXECUTIV care executiv nu face legi.
    Doar parlamentul face legi.
    In cazul de fata BANI ai statului dati ANTICONSTITUTIONAL .
    Legea si constitutia calcate.
    Puscarie te iubim.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.