Frații Tate, acuzați în Marea Britanie: Evazionişti în serie şi cu neruşinare”

Influencerul Andrew Tate şi fratele lui Tristan sunt acuzaţi că nu au plătit niciun ban către stat ca impozit pe încasări de 21 de milioane de lire (26 milioane dolari) obţinute din afacerile lor online.

Poliţia din comitatele Devon şi Cornwall a iniţiat o acţiune civilă la tribunalul Westminster pentru evaziune fiscală pe numele celor doi şi al unei a treia persoane, prezentată doar cu iniţiala J.

Andrew Tate şi Tristan Tate sunt evazionişti în serie şi „cu neruşinare”, a subliniat Sarah Clarke KC, din partea poliţiei, precizând că se referă atât la plata impozitului cât şi a TVA.

Potrivit plângerii, aceştia nu au plătit nicio taxă în nicio ţară pe venituri de 21 de milioane de lire obţinute din afaceri online între 2014 şi 2022 – bani proveniţi din vânzări de produse online şi din activităţi pe OnlyFans.

Clarke a evocat un video postat online de Andrew Tate în care acesta afirmă că pe când locuia în Anglia a „refuzat să plătească taxe”.

Abordarea influencerului a fost de a „ignora, ignora, ignora, pentru că într-un final (datoriile) dispar”, a mai argumentat poliţia.

Potrivit acesteia, fraţii Tate au deschis „un număr uriaş de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care şapte au fost blocate.

Conturile au fost folosite „ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri”, susţine poliţia.

„Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani”, a conchis Clarke în faţa curţii.

Fraţii Tate sunt acuzaţi de eludarea plăţii taxelor şi spălare de bani atât în Marea Britanie cât şi în România, a notat poliţia. Aceştia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J şi au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, deşi ea nu avea niciun rol în afacerile lor.

Poliţia a evocat de asemenea o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al aşa-numitei J, sumă din care 495.000 de lire au ajuns ulterior la Andrew Tate şi 75.000 într-un alt cont pe numele lui J şi care au fost apoi transferaţi în criptomonede.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Aștia n-au încă cetățenia română? Păi se poate neamule? Sunt de-ai noștrii… Hoți, evazioniști, traficanți de carne vie si de etnobotanice alese…
    Renuntati fraților Țâțe la cetetenia engleză, România apară infractorii de o mie de ori mai bine decât în Anglia, aici sunteți ca la mama voastră acasă !

  2. Prioritatea numărul 1 e prinderea și amendarea hoților care fura la raft de la Lidl și alte magazine. O să le vină rândul și rechinilor ăstora mari, dar mai încolo.

  3. Ce afaceri facerau ei ,faceau comert cu nasturi ,sau cu margele ,nimeni nu deschide subiectul asta .Am inteles ca nu isi plateau inpozitele pt. banii cistigati din afaceri ,dar ce fel de afaceri erau ? Erau afaceri legale ,sau erau afaceri nelegale ? Deocamdata stim doar ca toate afacerile pe care le faceau ei erau nelegale .

  4. Cum ? Influencer ? Pai,parca era… INTERLOP.Ah… e tot cu i.OK,dar cand ii vad mocasinii aia de 3000 $ in picioare… (Cum de unde stiu ca-s 3000,ma ? Pai,din aia am si eu,numai ca-s mov,luati din Malibu),… realizez ce hazna de stat avem.Voi va dati seama ce masaj tailandez au mancat astia pe iaht in Dubai,cu Dom Perignonul la rece,in timp ce domni politisti (asa parca zicea Spartacus,nu ?) asteptau sa vina metroul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.